Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για την καινοτομία Fintech

0
14
Αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για την καινοτομία Fintech
© Siarhei/Adobe Stock

Στον υπερσυνδεδεμένο κόσμο μετά την πανδημία, έχει σημασία η τοποθεσία όσον αφορά την επιτυχία; Το αποκεντρωμένο εργατικό δυναμικό, το cloud computing και η άμεση επικοινωνία σημαίνουν ότι οι ομάδες μπορούν να συνεργάζονται από τη μια άκρη του κόσμου στην άλλη, σαν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η τεχνολογία, όταν πρόκειται για την οικοδόμηση μιας επιχείρησης από το μηδέν, τα οικοσυστήματα νεοσύστατων επιχειρήσεων τείνουν να ανθίζουν σε περιοχές όπου υπάρχει ήδη μορφωμένο και υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό, προσιτό βιοτικό επίπεδο, αξιόπιστη υποδομή και ευνοϊκές κυβερνητικές πολιτικές που ενθαρρύνουν τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα.

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη αυτό Σαν Φρανσίσκο συνεχίζει να κυριαρχεί, εδραιώνοντας τη θέση της ως η κορυφαία παγκόσμια πόλη για την καινοτομία fintech.

Η πόλη φιλοξενεί περισσότερους από 30 μονόκερους fintech στον τρέχοντα αριθμό, συμπεριλαμβανομένων των Stripe, Upgrade και Carta. Ειδικότερα, το Σαν Χοσέ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θέσεων εργασίας στην τεχνολογία, με αναλογία απασχόλησης 131,44 ανά 1.000 ρόλους.

Εκτός από το Σαν Φρανσίσκο, εδώ είναι και άλλες μεγάλες πόλεις που πρωτοστατούν στην καινοτομία fintech.

Νέα Υόρκη

Μετά το Σαν Φρανσίσκο, η Νέα Υόρκη είναι σχεδόν δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη fintech, εν μέρει λόγω της θέσης της ως παγκόσμιου επενδυτικού κεφαλαίου.

Η πόλη φιλοξενεί 40 μονόκερους, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα πληρωμών Stripe. μόλις πριν από ένα χρόνο, η Stripe ανακοίνωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία αποτίμηση 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό το είδος της επιτυχίας είναι που προωθεί περαιτέρω επενδύσεις, καινοτομία και ανταγωνισμό σε ολόκληρο το fintech τοπίο.

Παρίσι

Η γαλλική πρωτεύουσα έχει αναρριχηθεί στην κατάταξη τα τελευταία χρόνια, μαζί με το Βερολίνο και τη Στοκχόλμη, προκαλώντας το Λονδίνο και το Δουβλίνο να γίνουν ένας παγκοσμίως γνωστός ευρωπαϊκός κόμβος τεχνολογίας. Περίπου 78.000 άτομα που ζουν στο Παρίσι απασχολούνται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ η τεχνολογία αντιπροσωπεύει το εντυπωσιακό 17% του ΑΕΠ της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια, η Γαλλία έχει ενθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία με πρωτοβουλίες όπως η γαλλική τεχνολογική βίζα, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία για τους μετανάστες επιχειρηματίες να ιδρύσουν μια νέα εταιρεία.

Βερολίνο

Όπως και το Παρίσι, η γερμανική πρωτεύουσα έχει ανέβει στην κατάταξη πρόσφατα. Η ζωντανή κουλτούρα της πόλης και το χαμηλότερο κόστος διαβίωσης συμβάλλουν στην ελκυστικότητά της, και έχει γύρω της 4.400 νεοσύστατες επιχειρήσεις, το καθένα με κατά μέσο όρο 33 υπαλλήλους. συνολικά, περισσότεροι από 100.000 Βερολινέζοι εργάζονται στον τομέα της τεχνολογίας. Το 2022, η πόλη προσέλκυσε πάνω από 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογικές επενδύσεις.

Λισαβόνα

Ως το σπίτι των παγκοσμίου φήμης Web Summit Συνέδριο, η Λισαβόνα είναι αναμφισβήτητα στον χάρτη ως κόμβος καινοτομίας για το fintech και το ευρύτερο τοπίο. Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ ο κλάδος της είναι σήμερα μικρότερος από τις παραπάνω τοποθεσίες, τα ισχυρά φορολογικά κίνητρα σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος ζωής προσελκύουν περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις κάθε μέρα. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερες από 100 νεοφυείς επιχειρήσεις fintech και έχει εισαγάγει περισσότερες από 1 δισ. ευρώ σε χρηματοδότηση το 2022.

Στοκχόλμη

Η πρωτεύουσα της Σουηδίας έχει επίσης ανέβει στις τάξεις ως κόμβος fintech τον τελευταίο καιρό. ο ακμάζων τεχνολογικός τομέας της χώρας γενικά συχνά ανάγεται σε μια κυβερνητική πρωτοβουλία της δεκαετίας του 1990 που παρείχε προσωπικούς υπολογιστές ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Σήμερα, η πόλη αποτελεί κομβικό σημείο για την καινοτομία και την ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας.

Λος Άντζελες

Ο επιφανής Y Συνδυαστής Το πρόγραμμα accelerator συμμετέχει ενεργά σε start-ups στο Λος Άντζελες, όπου υπάρχουν περισσότερες από 600 ενεργές εταιρείες fintech κλιμάκωσης. Αυτή η συγκέντρωση ταλέντου και καινοτομίας, παράλληλα με τον απαράμιλλο τρόπο ζωής της πόλης, είναι αυτό που κάνει την πόλη έναν από τους κορυφαίους κόμβους fintech στις ΗΠΑ.

Είτε αναζητάτε έναν ρόλο fintech είτε μια ευκαιρία σε έναν άλλο τομέα του συνεχώς εξελισσόμενου τομέα τεχνολογίας, επισκεφθείτε το Nextpit Job Board για να βρείτε την επόμενη τοποθέτησή σας.

Ο γίγαντας πληρωμών PayPal έχει πολλούς ρόλους σε διάφορες τοποθεσίες που διαφημίζονται, μεταξύ των οποίων Κύριος Σχεδιαστής στη βάση του στη Νέα Υόρκη. Σε αυτόν τον εξαιρετικά αμειβόμενο ρόλο, θα εργαστείτε μαζί με μια διαλειτουργική ομάδα ομοτίμων για να επηρεάσετε θετικά τις στρατηγικές αποφάσεις σχεδιασμού της εταιρείας και τελικά να προσφέρετε εκπληκτικές εμπειρίες από άκρο σε άκρο σε πολλές πλατφόρμες και παράγοντες μορφής.

Η Plaid πιστεύει ότι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα οικονομικά τους θα αλλάξει δραστικά τα επόμενα χρόνια, και έτσι χτίζει την ομάδα της για να το αντικατοπτρίζει αυτό. Η εταιρεία fintech ζητά έμπειρο Αναλυτής κινδύνου να εργαστεί σε όλες τις πληρωμές σύμφωνα με τον νόμο περί τραπεζικού απορρήτου, τον νόμο των ΗΠΑ Patriot και το Office of Foreign Assets & Control. Θα παρέχετε έρευνα και θα διεξάγετε αξιολογήσεις των αξιολογήσεων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), με ακρίβεια και επάρκεια.

Κατά τα άλλα, η Oracle προσλαμβάνει έναν Ανώτερος Μηχανικός Λογισμικού να εργαστεί σε όλη την Oracle Hardware Development (OHD), η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει κορυφαίους διακομιστές cloud υψηλής απόδοσης και κρίσιμης σημασίας για την αποστολή, τους οποίους διαχειρίζεται η Oracle ILOM. Σε αυτόν τον ρόλο, θα συνεργάζεστε στενά με προμηθευτές επεξεργαστών και εξαρτημάτων, καθώς και με άλλους ειδικούς της Oracle σε λειτουργικά συστήματα, ηλεκτρικό σχεδιασμό/επικύρωση, διαγνωστικά και μηχανική ποιότητας.

Ξεκινήστε την αναζήτηση εργασίας σήμερα μέσω του Nextpit Job Board. Αυτό το άρθρο γράφτηκε από τον Doug Whelan.