Οι 6 νέες λειτουργίες του Google Assistant που πρέπει να γνωρίζετε

0
128
google io 2018 53
© Στιγμιότυπο οθόνης: NextPit

Θυμάστε το 2016 όταν η Google μας παρουσίασε τον νεότερο Βοηθό Google; Πέρασε καιρός και μεγάλωσε λίγο από τότε. Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018, ο τεχνολογικός γίγαντας Mountain View παρουσίασε τα σχέδιά του για τον θαύμα γιο του.

  • Αξιοποιήστε στο έπακρο τον Βοηθό Google με αυτές τις φωνητικές εντολές
  • Συμβουλές και κόλπα του Βοηθού Google: από αρχάριους έως ειδικούς

Ο μικρός βοηθός της Google κατάφερε να κερδίσει την καρδιά (ή κατάφερε να βρει τον δρόμο του στο smartphone) πολλών χρηστών και τώρα υπόκειται στην πιο θεμελιώδη δαρβινική αρχή: είτε προσαρμοστείτε είτε εξαφανιστείτε. Έτσι η Google αποφάσισε να προσπαθήσει και να εξελιχθεί. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε όλα τα κύρια έργα που παρουσίασε η εταιρεία για τον βοηθό της στην κεντρική ομιλία.

Θέλετε να ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα από την Google; Δείτε αυτά τα highlights από το I/O που θα αλλάξουν τη ζωή σας:

1. Ο Βοηθός Google πρόκειται να μάθει πώς να πραγματοποιείτε τηλεφωνικές κλήσεις

Αυτή ήταν μια κεντρική ομιλία, επομένως είναι καλύτερα να πάρουμε αυτά που μάθαμε με λίγο αλάτι. Η κεντρική ομιλία περιλάμβανε μια επίδειξη: ένα άτομο τηλεφώνησε και ο Βοηθός απάντησε με τέτοια ομαλότητα που ήταν αδύνατο να πει κανείς ότι ήταν μηχανή. Αυτό το κατόρθωμα απαιτεί πολύ πιο περίπλοκη γνώση της τεχνητής νοημοσύνης από ό,τι γνωρίζαμε πριν σήμερα, αν και η Google δήλωσε ότι «εργάζονται σε αυτήν την τεχνολογία για πολλά χρόνια».

google io 2018 51
Μια μέρα, ο βοηθός μου θα σας τηλεφωνήσει. / © Στιγμιότυπο οθόνης: AndroidPIT

2. Ο Βοηθός Google μεταλλάσσεται (με πολλές φωνές)

Ο γενναίος μικρός φωνητικός βοηθός θα μπορεί να αλλάξει τα φωνητικά του στυλ όπως θέλετε. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι φωνητικές αλληλεπιδράσεις είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας του Βοηθού Google μαζί μας. Η Google έχει δηλώσει ότι η φωνή πρέπει να ακούγεται «προσωπική και φυσική». Ο John Legend θα είναι ένα από τα 6 άτομα που θα προσφέρουν τη φωνή του στα αγγλικά. Με τον καιρό, πιθανότατα θα υπάρχουν περισσότερες από 6 φωνές διαθέσιμες.

3. Ο Βοηθός Google θα παρακολουθεί μαθήματα ομιλίας

Εάν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε το Google Assistant, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι η φωνή του μερικές φορές δεν ακούγεται πολύ φυσική (και μερικές φορές δεν καταλαβαίνει την προφορά μου!), και αυτό ακριβώς προσπαθεί να βελτιώσει η Google. Χάρη στην πρόοδο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η επικοινωνία θα είναι πιο απλή. Δεν είναι μόνο θέμα κατανόησης ή κατανόησης, αλλά και θέμα ευχέρειας. Η Google θα πρέπει, για παράδειγμα, να εγκαταλείψει το περίφημο (αλλά ενοχλητικό) «OK Google», το οποίο προς το παρόν πρέπει να προηγείται όλων των εντολών μετά από αυτό.

4. Ο Βοηθός Google θα μάθει να κάνει πολλαπλές εργασίες

Προς το παρόν, ο μικρός βοηθός μπορεί να κάνει πράγματα μόνο ένα-ένα. Αυτό είναι καλό, αλλά δεν είναι αρκετό, καθώς μερικές φορές μπορεί να φαίνεται αφύσικο. Επομένως, η Google θα διδάξει στον νεότερο βοηθό της πώς να δέχεται δύο αιτήματα ταυτόχρονα. Προσωπικά, θα προτιμούσα το Google Assistant να μπορεί να ανταποκρίνεται καλύτερα σε κανονικά ερωτήματα πριν του διδάξει πώς να κάνει πολλά, αλλά η Google είναι πιθανό να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα εδώ.

5. Ο Βοηθός Google θα λάβει μια οθόνη

Αν και δεν έχει τις δικές του φωνητικές χορδές, η φωνή είναι το πιο πολύτιμο στοιχείο που διαθέτει ο Βοηθός Google. Ωστόσο, θα έχει τη δική του οθόνη σε συσκευές. Αυτές οι οθόνες θα είναι γνωστές ως έξυπνες οθόνες. Εν ολίγοις, αυτό θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε απευθείας με τον Βοηθό πατώντας τη συσκευή αντί να χρησιμοποιήσετε μια φωνητική εντολή.

google io 2018 3
Το κείμενο είναι καλό. Η φωνή είναι καλύτερη. / © Στιγμιότυπο οθόνης: AndroidPIT

Ο Βοηθός θα σας εμφανίσει μια προεπισκόπηση της ημέρας σας στο smartphone σας και θα προσθέσει μερικές προτάσεις χρησιμοποιώντας διάφορες υπηρεσίες Google. Αυτές οι αλλαγές πρόκειται να εφαρμοστούν πριν από το τέλος του έτους στις πολιτείες. Η Google σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει μια υπηρεσία παράδοσης στις ΗΠΑ.

6. Το Google Assistant θα σας επιτρέψει να αλληλεπιδράσετε μαζί του ενώ οδηγείτε

Ο Βοηθός Google θα σας επιτρέψει να αναπαράγετε μουσική, να στέλνετε/λαμβάνετε μηνύματα ή να λαμβάνετε πληροφορίες απευθείας χωρίς καν να χρειάζεται να φύγετε από τους Χάρτες Google. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε: ναι, αυτό είναι νόμιμο. Ο χρόνος θα δείξει πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη συγκέντρωση των οδηγών πίσω από το τιμόνι.

google io 2018 50
Καλή ιδέα ή κακή ιδέα; / © Στιγμιότυπο οθόνης: AndroidPIT

Ποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά σας ενδιαφέρει περισσότερο; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here