Πώς να εγκαταστήσετε ή να ενημερώσετε το πιο πρόσφατο WhatsApp APK

0
46
αυτοκόλλητα και χρυσό unsplash
© Dan Gold/Unsplash

Θέλετε να πραγματοποιήσετε μια μη αυτόματη εγκατάσταση του WhatsApp στο smartphone Android ή απλά να έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από το Google Play Store; Ας εξηγήσουμε σε αυτό το βήμα προς βήμα σεμινάριο σχετικά με τον τρόπο λήψης και εγκατάστασης του WhatsApp APK στη συσκευή σας.

Τις περισσότερες φορές, θα είχατε συναντήσει μια νέα λειτουργία (ή περισσότερες!) στο WhatsApp, αλλά δεν μπορείτε να τη βρείτε στην έκδοση του Messenger που διαθέτετε. Αφήστε το NextPit να σας πει πώς μπορείτε να ενημερώσετε το WhatsApp στην πιο πρόσφατη έκδοση χρησιμοποιώντας αυτόν τον οδηγό. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος ενημέρωσης του WhatsApp μέσω του Google Play Store ή του AppStore, καθώς μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω εκδόσεων beta και αρχείων APK.

Το WhatsApp Instant Messenger λαμβάνει συνεχώς νέες εκδόσεις και αξίζει τον κόπο να βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε τακτικούς ελέγχους ενημέρωσης. Για παράδειγμα, το Facebook συνεχίζει να εργάζεται για την ασφάλεια συνομιλίας, βελτιστοποιώντας τη σχεδίαση του instant messenger καθώς και προσθέτοντας εντελώς νέες λειτουργίες. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο για τους φίλους σας στις συνομιλίες να αναφέρουν νέες λειτουργίες που δεν μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Πίνακας περιεχομένων:

 1. Ενημέρωση WhatsApp με μη αυτόματο τρόπο

  1. Πού μπορώ να λάβω το πιο πρόσφατο WhatsApp APK;
  2. Πώς να εγκαταστήσετε το WhatsApp μέσω APK/AAB στο Android
 2. Ελέγξτε την τρέχουσα έκδοση και για νέες ενημερώσεις

  1. Ενημερώστε το WhatsApp μέσω του Google Play Store
  2. Ενημερώστε το WhatsApp μέσω του Apple App Store στο iOS
 3. Συμμετοχή στο πρόγραμμα WhatsApp beta

  1. Λάβετε μέρος στο πρόγραμμα WhatsApp beta στο Android
  2. Συμμετέχετε στο πρόγραμμα WhatsApp beta στο iOS

Οι νέες ενημερώσεις WhatsApp δεν κυκλοφορούν σε όλους τους χρήστες ταυτόχρονα. Αυτό οφείλεται εν μέρει στις ρυθμίσεις ενημέρωσης του smartphone σας, με άλλους παράγοντες όπως το λειτουργικό σύστημα του κινητού σας ή το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα beta για νέες λειτουργίες. Για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση WhatsApp όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα, έχουμε συνοψίσει τα πάντα σχετικά με τις ενημερώσεις WhatsApp παρακάτω.

Ενημέρωση WhatsApp με μη αυτόματο τρόπο

Ενώ οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι με την ενημέρωση του Instant Messenger χρησιμοποιώντας τη συμβατική μέθοδο σε iOS και Android, μπορεί να υπάρχουν μερικοί από εμάς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πορεία. Εάν η παραδοσιακή μέθοδος δεν λειτουργεί για εσάς, υπάρχουν ακόμα άλλοι τρόποι για να λαμβάνετε νέες ενημερώσεις νωρίτερα.

Ο λόγος για την μη αυτόματη ενημέρωση του WhatsApp είναι πολύπλευρος – μερικοί από εμάς δεν έχουμε ένα λειτουργικό Play Store/εναλλακτικό App Store στις συσκευές μας (Huawei, κάποιος;) ή ίσως προτιμάτε να κάνετε ενημέρωση σε μια έκδοση που δεν έχει διανεμηθεί αυτόματα στο το smartphone σας ακόμα.

Πού μπορώ να λάβω το πιο πρόσφατο WhatsApp APK;

Λογικά, η πρώτη επιλογή είναι να κατεβάσετε το τελευταία έκδοση WhatsApp ως πακέτο εγκατάστασης Android από την αρχική σελίδα του WhatsApp. Τον Ιούλιο του 2021, αυτή η μέθοδος θα εξακολουθεί να λειτουργεί με αρχεία APK, αν και από τον Αύγουστο του 2021 και μετά, ενδέχεται να είναι δυνατό για το WhatsApp να προσφέρει τη νεότερη μορφή αρχείου AAB.

Η μετάβαση μέσω επίσημων καναλιών είναι η καλύτερη, καθώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το αρχείο APK δεν περιέχει κανένα είδος κακόβουλου λογισμικού ή κρυφό ransomware. Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι ιστότοποι που φέρουν το WhatsApp APK, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτούς, αν και σε γενικές γραμμές, οι ιστότοποι είναι χάλια καθώς το APK Mirror και το APK Pure μπορούν να είναι αξιόπιστα τις περισσότερες φορές.

Πώς να εγκαταστήσετε το WhatsApp μέσω APK/ABB στο Android

Η εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης του WhatsApp μέσω αρχείων APK/ABB στο Android είναι μια πολύ απλή υπόθεση. Θα πρέπει πρώτα να κατεβάσετε αρχεία APK και AABs στην εσωτερική μνήμη του smartphone σας.

Από εκεί, χρησιμοποιώντας τον διαχειριστή αρχείων της επιλογής σας, ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών από πηγές τρίτων, σύμφωνα με οδηγίες στον λεπτομερή οδηγό μας σχετικά με το Πώς να εγκαταστήσετε αρχεία APK για να εγκαταστήσετε το αρχείο στο smartphone σας. Για να είστε ασφαλείς, ελέγξτε ξανά τον αριθμό έκδοσης για να δείτε εάν η ενημέρωση του WhatsApp είναι επιτυχής.

WhatsApp ενημέρωση Android 03

Επιλέξατε τη σωστή έκδοση APK; Είναι καλύτερο να ελέγξετε ξανά τον αριθμό έκδοσης εδώ! / © WhatsApp / Στιγμιότυπο οθόνης: NextPit.com

Θα σας συνιστούσαμε επίσης να ορίσετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας στο smartphone σας ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση από άγνωστες πηγές.

Ελέγξτε την έκδοση και για νέες ενημερώσεις

Ας ξεκινήσουμε με την πιο εύκολη μέθοδο για να δούμε αν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση του WhatsApp. Το messenger θα σας δείξει τον τρέχοντα αριθμό έκδοσης που είναι εγκατεστημένος στο smartphone σας.

Για να το κάνετε αυτό, μπείτε στο μενού Ρυθμίσεις στο WhatsApp, το οποίο είναι παρόμοιο ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε iOS ή Android. Εκεί, μπορείτε να πατήσετε Βοήθεια, ακολουθούμενη από Πληροφορίες εφαρμογής. Θα μπορείτε να δείτε την τρέχουσα έκδοση του WhatsApp εδώ.

Ενημέρωση WhatsApp Android 01

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να μάθετε ποια έκδοση WhatsApp χρησιμοποιείτε / © NextPit

Κάθε φορά που εισάγουμε νέα χαρακτηριστικά στο WhatsApp, θα προσπαθούμε πάντα να προσδιορίζουμε την έκδοση στην οποία εφαρμόστηκε η δυνατότητα. Μπορείτε πάντα να βρείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp στο Google Play Store και στο App Store της Apple.

Εάν παρατηρήσατε ότι χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του WhatsApp, γιατί να μην αναζητήσετε μια ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο και ελπίζουμε να την ενημερώσετε; Αυτή η μέθοδος λειτουργεί λίγο διαφορετικά σε Android και iOS.

Ενημερώστε το WhatsApp μέσω του Google Play Store

Όταν αναζητάτε μια ενημέρωση για το WhatsApp στο Android, απλώς μεταβείτε στο Google Play Store. Εκεί, μπορείτε να αναζητήσετε το WhatsApp και να δείτε αν υπάρχει ένα κουμπί Ενημέρωση για να κάνετε κλικ. Εάν αυτό δεν εμφανίζεται, σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp.

Ενημέρωση WhatsApp Android 02

Μπορείτε να ελέγξετε το Google Play Store για την πιο πρόσφατη έκδοση του WhatsApp σε λίγο/ © NextPit

Εάν ο αριθμός έκδοσης σας δεν ταιριάζει με τον αριθμό έκδοσης που εμφανίζεται στο Google Play Store, τότε μπορείτε να εκτελέσετε μια “μη αυτόματη” ενημέρωση. Μπορείτε να βρείτε την εναλλακτική μέθοδο για να το κάνετε παρακάτω σε αυτόν τον οδηγό, καθώς θα πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τους χρήστες iOS που περιμένουν επίσης μια ενημέρωση.

Ενημερώστε το WhatsApp μέσω του Apple App Store στο iOS

Οι νέες ενημερώσεις WhatsApp θα πρέπει επίσης να ληφθούν και να εγκατασταθούν αυτόματα στο iOS. Εάν η εγκατεστημένη έκδοση διαφέρει από αυτή του App Store, μπορείτε να ξεκινήσετε την ενημέρωση με μη αυτόματο τρόπο. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο App Store στο iPhone ή το iPad σας και πατήστε την εικόνα του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.

WhatsApp ενημέρωση iOS 01

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην εφαρμογή απευθείας στο iOS και να αναζητήσετε ένα κουμπί ενημέρωσης. Μια ενημέρωση είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή όπως εμφανίζεται εδώ © Apple / Στιγμιότυπο οθόνης: NextPit

Από το iOS 13, όλες οι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή και οι προηγούμενες ενημερώσεις εμφανίζονται εκεί. Εάν δείτε το WhatsApp να εμφανίζεται στη λίστα των εφαρμογών που είναι έτοιμες να λάβουν ενημέρωση, πατήστε το κουμπί Ενημέρωση για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση από το ίδιο μενού.

Λάβετε μέρος στο πρόγραμμα WhatsApp beta στο Android

Θα λαμβάνετε ενημερώσεις ακόμα πιο γρήγορα εάν λάβετε μέρος στο πρόγραμμα beta. Οι εκδόσεις beta είναι ακυκλοφόρητες εκδόσεις λογισμικού που οι προγραμματιστές έχουν διαθέσει σε μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων για δοκιμαστικούς σκοπούς. Οι εκδόσεις beta δεν είναι πάντα σταθερές και τείνουν να είναι λίγο λιγότερο ασφαλείς λόγω των ανεπίλυτων διορθώσεων σφαλμάτων.

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα beta, μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό στο Android. Κατά κανόνα, ωστόσο, όλος ο χώρος στο πρόγραμμα beta έχει συμπληρωθεί αυτήν τη στιγμή, επομένως μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια θέση. Εάν αυτό δεν σας αποτρέπει από την προσπάθεια, μπορείτε πάντα να ελέγχετε τη σελίδα WhatsApp στο Google Play Store σε τακτική βάση για να δείτε εάν το πρόγραμμα beta έχει διαθέσιμο χώρο για τη λήψη νέων δοκιμαστών.

Λάβετε μέρος στο πρόγραμμα WhatsApp beta στο iOS

Αυτό που λειτουργεί στο Android μέσω του Google Play Store είναι επίσης παρόμοιο με το “Δοκιμαστική πτήση” εφαρμογή στο iOS. Κατεβάστε την εφαρμογή Testflight από το Apple App Store και ανοίξτε τον σύνδεσμο για το WhatsApp beta στο iDevice σας. Δυστυχώς, υπάρχει επίσης περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων εδώ, επομένως ενδέχεται να απορριφθείτε και εδώ.

 • Χρήση WhatsApp σε 5 συσκευές στην πιο πρόσφατη έκδοση beta

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα σημεία, μπορείτε να προχωρήσετε εγκαθιστώντας την έκδοση beta του WhatsApp επιλέγοντας Αποδοχή.

Έτσι, έχουμε μιλήσει για τις διάφορες δυνατότητες λήψης των πιο πρόσφατων εκδόσεων WhatsApp για iOS και Android. Καταφέρατε να ενημερώσετε το WhatsApp χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις προαναφερθείσες επιλογές ή αντιμετωπίσατε προβλήματα όταν το κάνατε; Επιτρέψτε μου να μάθω στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here