Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας σε iPhone ή iPad

0
25
Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας σε iPhone ή iPad

Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας μπορούν να είναι χρήσιμες για διάφορους σκοπούς στο iPhone σας, όπως η εύρεση οδηγιών, η λήψη ενημερώσεων για τον καιρό και η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ορισμένα άτομα μπορεί να ανησυχούν για το απόρρητο και να θέλουν να απενεργοποιήσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα συζητήσω μερικά από τα οφέλη της απενεργοποίησης των Υπηρεσιών τοποθεσίας σε iPhone ή iPad και θα δείξω τα βήματα για να κάνετε το ίδιο.

Γιατί πρέπει να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone σας;

 • Η ενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας στη συσκευή σας μπορεί ενδεχομένως να παραχωρήσει στις εφαρμογές πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες. Επομένως, είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να προσέχετε τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που βασίζονται στα δεδομένα τοποθεσίας σας. Συνιστάται να χορηγείτε άδεια μόνο σε όσους θεωρείτε ασφαλείς και αξιόπιστους.
 • Απενεργοποιώντας τις υπηρεσίες τοποθεσίας, μειώνετε τον κίνδυνο παρακολούθησης ή πώλησης προσωπικών πληροφοριών σε τρίτους. Κάτι τέτοιο μειώνει τον κίνδυνο μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στα δεδομένα σας και ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες παρακολούθησης της συσκευής σας.
 • Η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση μπαταρίας, καθώς δεν θα εκτελείται συνεχώς στο παρασκήνιο.

Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ορισμένες εφαρμογές απαιτούν να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες τοποθεσίας για να λειτουργούν σωστά. Πρέπει επίσης να θυμάστε να παρακολουθείτε περιοδικά την κατάσταση των υπηρεσιών τοποθεσίας στη συσκευή σας και να την αλλάζετε εάν είναι απαραίτητο.

Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας σε iPhone και iPad

 1. Εκκινήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
 2. Αποκτήστε πρόσβαση στο Privacy & Security από το μενού.
 3. Πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας για να συνεχίσετε.
 4. Τώρα απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας.

  Πατήστε απόρρητο και ασφάλεια, υπηρεσίες τοποθεσίας, απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στην εφαρμογή ρυθμίσεων

Αυτή η διαδικασία θα εμποδίσει κάθε εφαρμογή και υπηρεσία να παρακολουθεί την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο.

Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας για συγκεκριμένες εφαρμογές σε iPhone ή iPad

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Απόρρητο και ασφάλεια → Υπηρεσίες τοποθεσίας.
  Όλες οι εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας θα παρατίθενται εδώ.
 2. Επιλέξτε μια εφαρμογή της προτίμησής σας.
 3. Επιλέξτε πότε η εφαρμογή μπορεί να έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας:
  • Ποτέ: Αποτρέψτε μόνιμα την πρόσβαση της εφαρμογής στην τοποθεσία σας.

  • Ρωτήστε την επόμενη φορά ή όταν μοιράζομαι: Κάθε φορά που εκκινείτε την εφαρμογή, μπορείτε να αποφασίσετε αν θα μοιραστείτε την τοποθεσία σας.

  • Κατά τη χρήση της εφαρμογής: Επιτρέψτε στην εφαρμογή να παρακολουθεί ενεργά την τοποθεσία σας ανά πάσα στιγμή, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται.

 4. Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την Ακριβή Τοποθεσία εάν δεν θέλετε η εφαρμογή να προσδιορίζει την ακριβή τοποθεσία σας.

  Αποκτήστε πρόσβαση σε μια εφαρμογή στις υπηρεσίες τοποθεσίας, αποθηκεύστε τις προτιμήσεις σας

Απενεργοποιήστε την πρόσβαση τοποθεσίας στις Υπηρεσίες συστήματος σε iPhone ή iPad

Ας το σηκώσουμε ένα βήμα. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω για να απενεργοποιήσετε ορισμένες λειτουργίες παρακολούθησης τοποθεσίας υποστήριξης του iOS.

 1. Πρόσβαση στις Ρυθμίσεις → Απόρρητο και ασφάλεια → Υπηρεσίες τοποθεσίας.
 2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε Υπηρεσίες συστήματος.
 3. Εδώ, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή στο εικονίδιο της γραμμής κατάστασης για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με τις ενεργές υπηρεσίες συστήματος της συσκευής σας.
 4. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή στις υπηρεσίες iOS στις οποίες θέλετε να δώσετε πρόσβαση στην τοποθεσία.
  Οι υπηρεσίες παρατίθενται παρακάτω.
 5. Πατήστε Πίσω για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

  Πατήστε υπηρεσίες συστήματος, αποκτήστε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες, εναλλάξτε το εικονίδιο της γραμμής κατάστασης, πατήστε ξανά στις ρυθμίσεις υπηρεσιών τοποθεσίας

Υπηρεσίες συστήματος που έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας

Αυτές είναι οι υπηρεσίες iOS που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τοποθεσία σας. Μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε ή να τα απενεργοποιήσετε με βάση τις απαιτήσεις σας:

 • Αναγνώριση εμπόρου Apple Pay: Χρησιμοποιείται για την παροχή ακριβών ονομάτων εμπόρων κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά μέσω της φυσικής κάρτας Apple.

 • Βαθμονόμηση πυξίδας: Χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας για να καθορίσει τις οδηγίες στην ηλεκτρονική Apple Compass.

 • Διαχείριση συσκευής: Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε ασύρματα τις συνδεδεμένες συσκευές στο iPhone σας.

 • Κλήσεις έκτακτης ανάγκης & SOS: Βοηθά στην τοποθεσία σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε διακριτικές κλήσεις.

 • Find My iPhone: Έχει πρόσβαση στην τοποθεσία σας για να παρακολουθεί εξ αποστάσεως κλεμμένες ή χαμένες συσκευές.

 • HomeKit: Αυτό κάνει το σπίτι σας πιο έξυπνο και σας επιτρέπει να εκτελείτε εντολές όπως η ενεργοποίηση του κλιματιστικού.

 • Ειδοποιήσεις βάσει τοποθεσίας: Λάβετε ειδοποιήσεις με βάση την περιοχή της συσκευής σας, όπως ειδοποιήσεις ειδήσεων, ειδοποιήσεις Amber ή ειδοποιήσεις για σοβαρές καιρικές συνθήκες.

 • Προτάσεις βάσει τοποθεσίας: Λάβετε εξατομικευμένες προτάσεις και προτάσεις με βάση την τρέχουσα τοποθεσία σας.

 • Αναζήτηση δικτύου κινητής τηλεφωνίας: Εντοπίστε εύκολα και συνδεθείτε σε διαθέσιμα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή σας.

 • Βαθμονόμηση κίνησης και απόσταση: Μετρήστε με ακρίβεια την κίνηση και υπολογίστε τις αποστάσεις χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία βαθμονόμησης.

 • Networking & Wireless: Απολαύστε ασύρματες δυνατότητες για βελτιωμένη συνδεσιμότητα συνδέοντας απρόσκοπτα τα διαθέσιμα δίκτυα στην περιοχή σας.

 • Ρύθμιση ζώνης ώρας: Προσαρμόζει αυτόματα τη ζώνη ώρας της συσκευής σας ώστε να ταιριάζει με την τρέχουσα τοποθεσία σας.

 • Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου: Μοιραστείτε την ακριβή τοποθεσία σας με τους φίλους και την οικογένειά σας, διευκολύνοντας τη συνάντηση ή την παραμονή συνδεδεμένη.

 • Προσαρμογή συστήματος: Προσαρμόστε τη συσκευή σας στις προτιμήσεις σας με ένα ευρύ φάσμα προσαρμόσιμων ρυθμίσεων και λειτουργιών.

 • Σημαντικές τοποθεσίες: Αφήστε τη συσκευή σας να παρακολουθεί σημαντικές τοποθεσίες, ώστε να μπορείτε να ανακαλύψετε εύκολα τις ίδιες στο μέλλον.

 • iPhone Analytics: Αποκτήστε πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και αναλύστε τα μοτίβα χρήσης της συσκευής σας μέσω ολοκληρωμένων αναλυτικών στοιχείων.

 • Δρομολόγηση και κυκλοφορία: Αποκτήστε ακριβείς πληροφορίες δρομολόγησης και ζωντανές ενημερώσεις για την κυκλοφορία για μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία.

 • Βελτίωση Χαρτών: Συμβάλετε στη βελτίωση των υπηρεσιών χαρτογράφησης αναφέροντας και παρέχοντας σχόλια για ανακρίβειες και βελτιώσεις χαρτών.

Συχνές ερωτήσεις

Η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας θα επηρεάσει την ακρίβεια άλλων λειτουργιών στο iPhone μου;

Ναι, η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας μπορεί να επηρεάσει ορισμένες λειτουργίες που βασίζονται σε δεδομένα τοποθεσίας, όπως η πλοήγηση GPS, οι εφαρμογές καιρού και οι υπενθυμίσεις βάσει τοποθεσίας.

Τι θα συμβεί αν απενεργοποιήσω τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το Find My iPhone;

Εάν απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το Find My iPhone, δεν θα μπορείτε να παρακολουθείτε την τοποθεσία της συσκευής σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Find My ή τον ιστότοπο.

Μπορώ να ορίσω υπενθυμίσεις βάσει τοποθεσίας στο iPhone μου;

Ναι, μπορείτε να προσαρμόσετε τις καθημερινές σας εργασίες ρυθμίζοντας υπενθυμίσεις βάσει τοποθεσίας στο iPhone σας.

Η απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας θα επηρεάσει την ικανότητά μου να κοινοποιώ την τοποθεσία μου με τους φίλους και την οικογένειά μου;

Ναι, εάν απενεργοποιήσετε πλήρως τις υπηρεσίες τοποθεσίας, δεν θα μπορείτε να μοιραστείτε την τοποθεσία σας σε πραγματικό χρόνο με άλλους μέσω εφαρμογών όπως το Find My Friends ή το iMessage.

Προστατέψτε και διατηρήστε την παρουσία σας στο διαδίκτυο

Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράψαμε σε αυτόν τον οδηγό, έχετε πλέον τη δυνατότητα να ελέγχετε πότε και πώς οι εφαρμογές iPhone και τρίτων κατασκευαστών παρακολουθούν την τοποθεσία σας. Τώρα είναι πιο εύκολο να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το εάν θα προστατεύσετε το iPhone σας, θα εξοικονομήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας ή απλά να επιλέξετε πότε θα κοινοποιείται η τοποθεσία σας.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αφήσετε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Διαβάστε περισσότερα:

 • Πώς να μοιραστείτε την τοποθεσία σας μέσω της Οικογενειακής κοινής χρήσης
 • Πώς να αλλάξετε τη θέση GPS του iPhone σας
 • Πώς να αλλάξετε δίκτυο Wi-Fi στο Κέντρο Ελέγχου στο iPhone

Προφίλ συγγραφέα

Yash

Δικτυακός τόπος

Ο Yash είναι ένα καθοδηγούμενο άτομο με πάθος για την τεχνολογία και τον αντίκτυπό της στον κόσμο μας. Στόχος του είναι να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει τους άλλους για τις νεότερες εξελίξεις στην τεχνολογία και πώς μπορούν να ωφελήσουν την κοινωνία. Από κοινού, είναι βαθιά αφοσιωμένος στο anime και στο Marvel Cinematic Universe, αν όχι στο γράψιμο.

Προφίλ συγγραφέα

Jibin

Ο Jibin Joseph είναι ο επεξεργαστής περιεχομένου στο iGeeksBlog και έχει εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι ένας αδηφάγος αναγνώστης, με ενδιαφέροντα που κυμαίνονται από τη φιλοσοφία και την ιστορία μέχρι τη γεωπολιτική και την τεχνολογία. Όταν δεν διαβάζει ή δεν διορθώνει τη γραμματική, θα τον βρείτε να συμμετέχει σε συζητήσεις για το ποδόσφαιρο. Μπορείτε να τον ακολουθήσετε στο Twitter και στο Instagram στο @4ibin.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here