Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

0
54

Διαγράψατε κατά λάθος ένα σημαντικό email από τον λογαριασμό σας στο Outlook; Ίσως καθαρίζατε τα εισερχόμενά σας από ανεπιθύμητα μηνύματα και ανόητα ανεπιθύμητα μηνύματα, αλλά κατά λάθος αφαιρέσατε κάτι που θέλατε να κρατήσετε. Ή ίσως πατήσετε το κουμπί “Διαγραφή” ενώ προσπαθείτε να κάνετε κλικ κάπου αλλού.

Πώς να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορεί να είναι τρομακτικό να βλέπεις ένα email να εξαφανίζεται ξαφνικά, ειδικά αν ήταν κάτι σημαντικό, όπως ένα κρίσιμο έγγραφο εργασίας. Αλλά μην πανικοβάλλεστε! Η Microsoft διαθέτει μερικά δίχτυα ασφαλείας για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τα διαγραμμένα μηνύματα. Αυτό το άρθρο θα σας δείξει πώς να τα επαναφέρετε.

Πώς να ανακτήσετε τα πρόσφατα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook

Ο οδηγός θα χωριστεί σε δύο κύρια μέρη. Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να ανακτήσετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε πρόσφατα διαγράψει, αναιρώντας τη ζημιά αμέσως. Στη συνέχεια, πιο κάτω στη σελίδα, μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό για την επαναφορά των email που διαγράψατε πριν από λίγο.

Και οι δύο διαδικασίες είναι απλές και χρειάζονται μόνο μερικά λεπτά το πολύ. Δείτε πώς μπορείτε να βρείτε πρόσφατα καταργημένα μηνύματα:

 1. Βρείτε το φάκελο “Διαγραμμένα αντικείμενα” ή “Κάδος απορριμμάτων” στη λίστα στο πλάι της οθόνης και κάντε κλικ για να τον ανοίξετε. (Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή για κινητά, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας για να δείτε τη λίστα φακέλων).
 2. Κάντε κλικ ή πατήστε σε αυτόν τον φάκελο για να τον ανοίξετε και θα δείτε μια λίστα με όλα τα στοιχεία που διαγράψατε πιο πρόσφατα.
 3. Κάντε κύλιση στα διαγραμμένα email και βρείτε αυτό που θέλετε να ανακτήσετε.

Από εδώ, έχετε μερικές επιλογές για να επαναφέρετε το μήνυμα:

 • Η απλούστερη επιλογή είναι να κάνετε δεξί κλικ και, στη συνέχεια, να πατήσετε το κουμπί “Επαναφορά” στο αναδυόμενο παράθυρο – αυτό θα στείλει το email πίσω στην αρχική του θέση στα εισερχόμενά σας.
 • Μπορείτε επίσης να κάνετε δεξί κλικ, μετά να κάνετε κλικ στο «Μετακίνηση» και να επιλέξετε έναν φάκελο στον οποίο θα μεταφέρετε το μήνυμα.
 • Εάν χρησιμοποιείτε κινητό, πατήστε παρατεταμένα το μήνυμα και, στη συνέχεια, πατήστε τις τρεις τελείες, προτού πατήσετε το κουμπί “Επαναφορά”.

Πώς να ανακτήσετε μόνιμα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Outlook

Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν κοιτάξετε στον φάκελο “Διαγραμμένα” και το email σας δεν είναι εκεί; Για άλλη μια φορά, μην απελπίζεστε! Το Outlook αφαιρεί αυτόματα στοιχεία από αυτόν τον φάκελο μετά από 30 ημέρες για να μην υπερχειλίσει, αλλά υπάρχει ακόμα τρόπος να τα ανακτήσετε.

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει έναν μυστικό, κρυφό φάκελο. Αποθηκεύει παλαιότερα διαγραμμένα στοιχεία για μια επιπλέον περίοδο 30 ημερών, σε περίπτωση που τα θέλετε πίσω.

Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να ανακτήσετε τα email που διαγράφηκαν πριν από περισσότερο από ένα μήνα:

 1. Πρώτον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η μέθοδος δεν θα λειτουργήσει στην εφαρμογή Outlook για κινητά. Επομένως, θα πρέπει να συνδεθείτε σε έναν υπολογιστή για να ξεκινήσετε.
 2. Κάντε κλικ στο «Διαγραμμένα στοιχεία» στο μενού με καρτέλες στα αριστερά.
 3. Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Outlook για υπολογιστές, θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί στο επάνω μενού με την ένδειξη “Ανάκτηση διαγραμμένων στοιχείων”. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό για να δείτε όλα τα παλιά μηνύματα που έχουν διαγραφεί αλλά εξακολουθούν να διατηρούνται στον διακομιστή.
 4. Εν τω μεταξύ, εάν βρίσκεστε στο Outlook.com, θα πρέπει να δείτε ένα μικρό μήνυμα που λέει “Ανάκτηση στοιχείων που έχουν διαγραφεί από αυτόν τον φάκελο”.
 5. Μπορείτε να επιλέξετε τα στοιχεία που θέλετε να ανακτήσετε από τη λίστα και να πατήσετε το κουμπί “Επαναφορά”.

Αυτό θα στείλει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας στα εισερχόμενά σας ή σε όποιον φάκελο τα αποθηκεύσατε αρχικά.

Πώς να σταματήσετε το Outlook να διαγράφει τα email μου

Συνήθως, το Outlook δεν θα διαγράψει τίποτα από τα κανονικά εισερχόμενά σας χωρίς τη μη αυτόματη εισαγωγή σας. Ωστόσο, μπορεί να διαγράψει αυτόματα στοιχεία από το φάκελο “Ανεπιθύμητα” μετά από 10 ημέρες και επίσης θα αφαιρέσει τα διαγραμμένα στοιχεία από τον κάδο απορριμμάτων μετά από 30 ημέρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το Outlook μπορεί επίσης να ρυθμιστεί ώστε να αδειάζει το φάκελο “Διαγραμμένα στοιχεία” κάθε φορά που αποσυνδέεστε από τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να το αλλάξετε στην περιοχή “Χειρισμός μηνυμάτων” των ρυθμίσεων του Outlook.

Σε άλλες περιπτώσεις, το Outlook ενδέχεται να μην έχει διαγράψει τα μηνύματά σας, αλλά απλώς να τα μετέφερε σε διαφορετικό φάκελο. Αυτό μπορεί να σας κάνει να πιστεύετε ότι τα μηνύματα έχουν διαγραφεί, εάν δεν μπορείτε να τα βρείτε. Ορισμένοι λογαριασμοί έχουν ρυθμίσεις συνομιλίας διαμορφωμένες έτσι ώστε τα μηνύματα από συγκεκριμένες επαφές να μετακινούνται αυτόματα σε άλλους φακέλους.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου το Outlook μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλματα ή προβλήματα με το αρχείο PST – αυτό είναι το προσωπικό αρχείο αποθήκευσης που χρησιμοποιούν το Outlook και άλλα προγράμματα της Microsoft για την αποθήκευση όλων των προσωπικών σας δεδομένων, όπως τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν το PST καταστραφεί ή μεγαλώσει πολύ, το Outlook ενδέχεται να διαγράψει αυτόματα ορισμένα πράγματα.

Πώς να σταματήσετε αυτό:

 • Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να σταματήσετε το Outlook να διαγράφει τα email σας όταν δεν το θέλετε. Αρχικά, θα πρέπει να επαληθεύσετε τους υπάρχοντες κανόνες του Outlook. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα “Αρχείο”, ακολουθούμενη από το κουμπί “Διαχείριση κανόνων & ειδοποιήσεων”. Αυτό θα σας δείξει όλους τους κανόνες που έχετε ρυθμίσει στο λογαριασμό σας, εάν υπάρχουν, και μπορείτε να τους προσαρμόσετε ανάλογα για να σταματήσει το Outlook να διαγράφει ορισμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς να σας ρωτήσει πρώτα.
 • Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι το Outlook διαγράφει τα email σας όταν κλείνετε την εφαρμογή Outlook. Αυτή είναι μια ρύθμιση που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε και μπορεί να την έχετε βάλει κατά λάθος. Για να το διορθώσετε, ανοίξτε το Outlook, κάντε κλικ στο “Αρχείο” και μετά στο “Για προχωρημένους”. Αναζητήστε τον φάκελο “Άδειασμα διαγραμμένων στοιχείων κατά την έξοδο από το Outlook” και καταργήστε την επιλογή του.
 • Τέλος, εάν το αρχείο PST έχει καταστραφεί, θα πρέπει να το διορθώσετε. Αυτή είναι μια αρκετά προηγμένη τεχνική και οι αρχάριοι μπορεί να θέλουν να αναζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό επισκευής υπολογιστών. Εάν προτιμάτε να το κάνετε μόνοι σας, βρείτε και εκτελέστε το πρόγραμμα ScanPST.exe. Μπορείτε να το αναζητήσετε μέσω της γραμμής αναζήτησης των Windows. Βρείτε το κατεστραμμένο αρχείο PST και επιλέξτε το στο παράθυρο Inbox Repair Tool και, στη συνέχεια, πατήστε Έναρξη για να ξεκινήσει μια σάρωση του αρχείου. Το πρόγραμμα θα σαρώσει και στη συνέχεια θα σας ζητήσει να διορθώσετε το αρχείο εάν εντοπίσει κάποια προβλήματα.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να ανακτήσετε τα μόνιμα διαγραμμένα email στο Outlook μετά από 30 ημέρες;

Δυστυχώς, αν δεν ενεργήσετε αρκετά γρήγορα, δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τα χαμένα σας αντικείμενα. Μετά τις αρχικές 30 ημέρες, το email μετακινείται από το φάκελο “Διαγραμμένα στοιχεία” στον κρυφό “Φάκελο ανάκτησης” για έναν ακόμη μήνα. Εάν δεν το ανακτήσετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα αφαιρεθεί εντελώς.

Πού πηγαίνουν τα ανακτημένα email στο Outlook;

Συνήθως, όταν επαναφέρετε ή ανακτήσετε ένα μήνυμα από το φάκελο “Διαγραμμένα”, θα επιστρέψει κατευθείαν στον αρχικό φάκελο στον οποίο ήταν αποθηκευμένο, που είναι συνήθως τα κύρια εισερχόμενά σας. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε υποφακέλους στο Outlook, το μήνυμά σας θα επιστρέψει σε έναν από αυτούς. Μπορείτε συνήθως να βρείτε το email μέσω του παραλήπτη ή μια λέξη-κλειδί στον τίτλο.

Τι γίνεται αν δεν μπορώ να βρω το διαγραμμένο email μου στον φάκελο ανάκτησης;

Δυστυχώς, αν συμβεί αυτό, είναι πιθανό το email σας να έχει πάει στον ψηφιακό τάφο και να μην το ξαναδείς ποτέ. Ίσως μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τον αρχικό αποστολέα και να τον ζητήσετε να σας στείλει ξανά το μήνυμα, δίνοντάς σας ένα νέο αντίγραφο. Επίσης, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα ανάκτησης που ισχυρίζονται ότι μπορούν να επαναφέρουν χαμένα email, ακόμη και μετά από 30 ημέρες, αλλά δεν θα λειτουργούν πάντα.

Γιατί κάποιος να θέλει να ανακτήσει ένα διαγραμμένο email;

Συνήθως, είναι επειδή διέγραψαν το email κατά λάθος. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά από όσο φαντάζεστε, ειδικά όταν οι άνθρωποι βιάζονται και κάνουν κατά λάθος κλικ στο κουμπί “Διαγραφή”. Άλλες φορές, οι άνθρωποι μπορεί να διαγράψουν κάτι χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι το χρειάζονται ακόμα αργότερα.

Τι συμβαίνει όταν κάνω κλικ στο «Διαγραφή» σε ένα email στο Outlook;

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή”, το email σας δεν θα αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου από τον λογαριασμό σας. Αντίθετα, το Outlook το μετακινεί σε έναν διαφορετικό φάκελο, που ονομάζεται “Διαγραμμένα στοιχεία”, όπου παραμένει για λίγο πριν αφαιρεθεί οριστικά.

Γιατί το Outlook δεν διαγράφει οριστικά πράγματα όταν κάνω κλικ στο “Διαγραφή”;

Ο λόγος για τον οποίο το Outlook έχει έναν φάκελο “Διαγραμμένα” και δεν διαγράφει αυτόματα εντελώς τα μηνύματα είναι για την προστασία των χρηστών. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις «τυχαίων διαγραφών» όπου μπορεί να κάνετε κλικ στο κουμπί διαγραφής ενώ προσπαθείτε να πατήσετε κάτι άλλο, για παράδειγμα. Ή, μπορεί να διαγράψετε ένα μήνυμα μια μέρα και μετά να συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να το διαβάσετε ξανά λίγες μέρες αργότερα. Ο φάκελος “Διαγραμμένα στοιχεία” υπάρχει για να σας παρέχει έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να ανακτήσετε αυτά τα μηνύματα, εάν χρειαστεί.

Πώς μπορώ να διαγράψω οριστικά ένα email από το Outlook;

Εάν θέλετε να διαγράψετε κάτι εντελώς, θα πρέπει πρώτα να διαγράψετε το μήνυμα από τα εισερχόμενά σας. Στη συνέχεια, μπείτε στο μενού “Διαγραμμένα” και διαγράψτε το ξανά από εκεί. Στη συνέχεια, ως τελευταίο βήμα, μεταβείτε στον κρυφό “Φάκελο ανάκτησης” κάνοντας κλικ στην επιλογή “Ανάκτηση στοιχείων που έχουν διαγραφεί από αυτόν τον φάκελο” και, στη συνέχεια, επισημαίνοντας ξανά το μήνυμα και κάνοντας κλικ στο κουμπί “Διαγραφή” ή στο σύμβολο του κάδου απορριμμάτων.

Μην χάσετε ποτέ ξανά τα email

Χάρη στις έξυπνες δυνατότητες ανάκτησης του Outlook, δεν υπάρχει λόγος πανικού όταν λείπουν μηνύματα. Την επόμενη φορά που θα διαγράψετε κατά λάθος κάτι ή θα θέλετε να ανακτήσετε ένα παλιό email, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτές τις δύο δοκιμασμένες μεθόδους για να το επαναφέρετε.

Έχετε διαγράψει κατά λάθος ένα σημαντικό email στο παρελθόν; Μοιραστείτε τις συμβουλές ανάκτησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οργάνωσης στα παρακάτω σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here