Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου

0
144
Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου

Τα Windows 11 είναι το νέο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών της Microsoft που εισήγαγε ορισμένες νέες δυνατότητες και πολλές οπτικές αλλαγές. Ωστόσο, δεδομένου ότι το λειτουργικό σύστημα εξακολουθεί να δοκιμάζεται, πολλοί χρήστες αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη χρήση του.

Πρόσφατα, πολλοί χρήστες μας ανέφεραν προβλήματα ήχου στα Windows 11. Αρκετοί χρήστες ανέφεραν ότι έχουν προβλήματα ήχου στα Windows 11, όπως απουσία ήχου, παραμορφωμένο ήχο κ.λπ. Επομένως, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ήχου ενώ χρησιμοποιείτε τα Windows 11, έχετε φτάσει στο σωστό μέρος.

Τα Windows 11 σάς προσφέρουν μια χούφτα επιλογές για να διαμορφώσετε, να βελτιώσετε, να επαναφέρετε και να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις ήχου. Μπορείτε να περάσετε από αυτές τις ρυθμίσεις για να κάνετε κατάλληλες αλλαγές που σχετίζονται με τον ήχο στα Windows 11.

8 Μέθοδοι για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows για να βελτιώσετε την ποιότητα του ήχου

Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα μοιραστεί μερικές καλύτερες μεθόδους για να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows 11 για καλύτερο ήχο. Αυτές είναι οι βασικές μέθοδοι που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ποιότητα ήχου του λειτουργικού συστήματος. Ας τσεκάρουμε.

1) Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως η απουσία ήχου ή η παραμόρφωση, πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Τις περισσότερες φορές, μια επανεκκίνηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα, είτε πρόκειται για πρόβλημα λειτουργικού συστήματος είτε για πρόβλημα προγράμματος οδήγησης ήχου.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να λυθεί το πρόβλημα κάνοντας μια απλή επανεκκίνηση. Επομένως, φροντίστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας πριν κάνετε περαιτέρω αλλαγές.

2) Συνδέστε ξανά τη συσκευή ήχου

Ξανασυνδέστε τα ακουστικά

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ήχου ακόμα και μετά την επανεκκίνηση, πρέπει να επανασυνδέσετε τις συσκευές ήχου. Εάν η υποδοχή ήχου δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα παραμόρφωσης ήχου.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσετε ένα τέτοιο πρόβλημα είναι η επανασύνδεση της συσκευής ήχου. Απλώς απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας και αποσυνδέστε/συνδέστε ξανά την υποδοχή ήχου στη σωστή θύρα. Αυτό πιθανότατα θα διορθώσει το πρόβλημα του ήχου.

3) Αλλαγή συσκευής ήχου εξόδου

Εάν μόλις συνδέσατε ένα νέο ακουστικό ή ηχείο και εάν τα Windows 11 δεν το εντοπίζουν, πρέπει να αλλάξετε τη συσκευή ήχου εξόδου με μη αυτόματο τρόπο.

Δεδομένου ότι τα Windows 11 δεν είναι εντελώς απαλλαγμένα από σφάλματα, μερικές φορές μπορεί να μην εντοπίσει μια συσκευή ήχου που προστέθηκε πρόσφατα. Για να αλλάξετε τη συσκευή ήχου εξόδου, ακολουθήστε μερικά από τα απλά βήματα που αναφέρονται παρακάτω.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο Σύστημα. Στη συνέχεια, στα δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή Ήχος.

Ήχος

3. Κάτω από την έξοδο, πρέπει να επιλέξετε τη νέα συσκευή ήχου που μόλις συνδέσατε.

επιλέξτε τη νέα συσκευή ήχου

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα αναγκάσει τα Windows 11 να χρησιμοποιήσουν τη νέα συσκευή ήχου που μόλις συνδέσατε.

4) Ενεργοποιήστε το Spatial Sound

Τα Windows 11 διαθέτουν μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Spatial Sound όταν χρησιμοποιείτε ακουστικά. Η λειτουργία χωρικού ήχου προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία ήχου που προσομοιώνει ένα ρεαλιστικό περιβάλλον. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Spatial Sound στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, επιλέξτε Σύστημα > Ήχος.

Ήχος

3. Στη σελίδα Ήχος, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή εξόδου ήχου που χρησιμοποιείτε.

κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή εξόδου ήχου

4. Στην επόμενη σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την επιλογή Spatial Sound. Αλλάξτε τον τύπο του σε Windows Sonic για ακουστικά.

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα ενεργοποιήσει τον χωρικό ήχο στα Windows 11 και θα έχετε μια καθηλωτική εμπειρία ήχου.

5) Ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε τον ενισχυμένο ήχο

Η λειτουργία Βελτίωση ήχου που εισήχθη στα Windows 11 μπορεί να είναι ένα τέχνασμα για πολλούς, αλλά λειτούργησε στην περίπτωσή μου. Ωστόσο, σημειώστε ότι η ενεργοποίηση της Βελτίωσης ήχου σε ορισμένους υπολογιστές μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Επομένως, είναι καλύτερο να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη βελτίωση ήχου.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, επιλέξτε Σύστημα > Ήχος.

Ήχος

3. Στη σελίδα Ήχος, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή εξόδου ήχου που χρησιμοποιείτε.

κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή εξόδου ήχου

4. Τώρα μετακινηθείτε προς τα κάτω και βρείτε την ενότητα Βελτίωση ήχου. Πρέπει να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε το κουμπί εναλλαγής για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα Βελτιωμένου ήχου.

ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε το κουμπί εναλλαγής

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα βελτιώσει αυτόματα την ποιότητα του ήχου. Ωστόσο, εάν τα πράγματα χειροτερέψουν, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

6) Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον μονοφωνικό ήχο

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τον μονοφωνικό ήχο

Λοιπόν, τα Windows 11 περιλαμβάνουν επίσης μια δυνατότητα που ονομάζεται “Mono Audio”. Βασικά, η δυνατότητα συνδυάζει το αριστερό και το δεξί κανάλι ήχου σε ένα μόνο κανάλι. Αυτό σημαίνει ότι, εάν ενεργοποιήσετε τον μονοφωνικό ήχο, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα ακουστικό με τον υπολογιστή σας, αλλά θα εξακολουθείτε να ακούτε και τα αριστερά και τα δεξιά κομμάτια ήχου.

Έχουμε μοιραστεί έναν λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του μονοφωνικού ήχου στα Windows 11. Φροντίστε να διαβάσετε αυτό το άρθρο για να μάθετε τα πλεονεκτήματα της ενεργοποίησης του μονοφωνικού ήχου στα Windows 10 και στα Windows 11.

7) Ρυθμίστε τον αριστερό και δεξιό ήχο

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα όπως το ένα ακουστικό είναι πιο δυνατό από το άλλο, ίσως θέλετε να ρυθμίσετε τον αριστερό και τον δεξιό ήχο χειροκίνητα. Στα Windows 11, έχετε μια ειδική ενότητα για τη ρύθμιση της εξόδου ήχου τόσο για το αριστερό όσο και για το δεξί κανάλι. Δείτε πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τα αριστερά και τα δεξιά κανάλια ήχου στα Windows 11.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στο μενού Έναρξη των Windows 11 και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Ρυθμίσεις

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις, επιλέξτε Σύστημα > Ήχος.

Ήχος

3. Στη σελίδα Ήχος, κάντε κλικ στο κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή εξόδου ήχου που χρησιμοποιείτε.

κουμπί βέλους πίσω από τη συσκευή εξόδου ήχου

4. Στη ρύθμιση Έξοδος, σύρετε το ρυθμιστικό πίσω από το αριστερό και το δεξί κανάλι για να ρυθμίσετε την ένταση.

σύρετε το ρυθμιστικό πίσω από το αριστερό και το δεξί κανάλι

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε τον ήχο αριστερά και δεξιά στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

8) Εκτελέστε το Audio Troubleshooter

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο, είναι καλύτερο να εκτελέσετε το Audio Troubleshooter. Το Windows Audio Troubleshooter μπορεί εύκολα να εντοπίσει και να διορθώσει διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. εδώ είναι πώς να το χρησιμοποιήσετε.

1. Πρώτα απ ‘όλα, κάντε κλικ στην αναζήτηση των Windows 11 και πληκτρολογήστε Ρυθμίσεις ήχου.

Ρυθμίσεις ήχου

2. Στη σελίδα Ρυθμίσεις ήχου, κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την ενότητα για προχωρημένους. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στις συσκευές εξόδου δίπλα στην Αντιμετώπιση προβλημάτων συνήθους ήχου.

κάντε κλικ στις συσκευές εξόδου

3. Αυτό θα εκτελέσει το Windows Audio Troubleshooter. Τώρα πρέπει να περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αντιμετώπιση προβλημάτων ήχου των Windows

Αυτό είναι! Τελείωσες. Αυτό θα διορθώσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο στα Windows 11.

Αυτό αφορά το πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ήχου στα Windows 11 για να βελτιώσετε τον ήχο. Αυτές οι μέθοδοι θα σας βοηθήσουν επίσης να διορθώσετε διάφορα προβλήματα που σχετίζονται με τον ήχο στον υπολογιστή σας. Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε! Παρακαλώ μοιραστείτε το και με τους φίλους σας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε αμφιβολίες σχετικά με αυτό, ενημερώστε μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here