Παρουσιάστηκε επίσημα το Leica Leitz Phone 2: Ένας θρύλος συνεχίζει!

0
78
leica leitz τηλέφωνο 2 01
© NextPit / Leica

Ο Γερμανός ειδικός στις κάμερες Leica σχεδίασε το Leica Leitz Phone 2 με τον Ιάπωνα κατασκευαστή smartphone Sharp και το παρουσίασε στην Ιαπωνία. Για άλλη μια φορά, η εταιρεία εστιάζει σε ένα smartphone Android με μόνο μία κύρια κάμερα, η οποία θα κυκλοφορήσει προς πώληση έναντι 1600 $ από τις 18 Νοεμβρίου (προς το παρόν αποκλειστικά στην Ιαπωνία).

Το Leica Leitz Phone 2 αποκαλύφθηκε επίσημα στην Ιαπωνία

Το καλοκαίρι του 2021, ο Γερμανός ειδικός κάμερας Leica συνεργάστηκε με την ιαπωνική Sharp σε στενή συνεργασία και παρουσίασε το πρώτο smartphone Leica με το Leica Leitz Phone 1. Τώρα η εταιρεία μας παρουσίασε τον διάδοχο, το Leica Leitz Phone 2, το οποίο για άλλη μια φορά παρουσιάζεται με μία μόνο κύρια κάμερα. Αντίθετα όμως με αισθητήρα εικόνας CMOS 1 ιντσών με 47,2 megapixel. Ο προμηθευτής του αισθητήρα δεν είναι γνωστός σε αυτό το σημείο – στον προκάτοχό του ήταν ένας αισθητήρας εικόνας ISOCELL-GN2 από τη Samsung.

  • Επίσης ενδιαφέρον: Τα καλύτερα φωτογραφικά smartphones σε σύγκριση

Με εστιακή απόσταση 19 χιλιοστών (που ισοδυναμεί με 35 χιλιοστά) και διάφραγμα f/1,9, η Leica θέλει να αναδημιουργήσει το «Leitz look» των γνωστών φακών M με τη δική της μηχανή λογισμικού.

Το Summilux 28 για διαστημικές λήψεις στη μέση της δράσης, το Summilux 35 για καθημερινή και street art φωτογραφία και το Noctilux 50, το οποίο με το εξαιρετικά υψηλό διάφραγμα 1,2 είναι ιδανικό για πορτρέτα και καταγράφει εικόνες με το αδιαμφισβήτητο bokeh Leica.

Τηλέφωνο Leica Leitz 2

Αναζητώντας το χαρακτηριστικό “Leica Look” / © Leica

Τεχνικές προδιαγραφές του Leica Leitz Phone 2

Οι υπόλοιπες τεχνικές προδιαγραφές βασίζονται στην τεχνογνωσία του Sharp Aquos R7, το οποίο διαθέτει οθόνη AMOLED IGZO 6,6 ιντσών και ανάλυση 2.730 x 1.260 pixels (WUXGA+). Στο επάνω κέντρο, το 161 × 77 × 9,3 χιλιοστά μεγάλο και βαρύ 211 γραμμάρια smartphone Android 12 φιλοξενεί μια μπροστινή κάμερα 12,6 megapixel (τρύπα διάτρησης) με αυτόματη εστίαση (PDAF) και διάφραγμα f/2,3.

Τροφοδοτείται από τον Snapdragon 8 Gen 1, με 12 GB μνήμης RAM και 512 GB εσωτερικής αποθήκευσης. Και όπως αρμόζει σε ένα smartphone με πλήρη κάμερα, οι φωτογραφίες μπορούν προαιρετικά να αποθηκευτούν σε μορφή *.jpg, *.dng ή *.raw σε μια εσωτερική κάρτα μνήμης microSD έως και 1 GB. Η μπαταρία προσφέρει χωρητικότητα 5.000 mAh.

Τηλέφωνο Leica Leitz 2

Η Leica παρέχει ένα μαγνητικό κάλυμμα για τον μεγάλο φακό για το Leica Leitz Phone 2. / © Leica

Το Leica Leitz Phone 2 απολαμβάνει ειδική προστασία με μαγνητικό κάλυμμα όχι μόνο για τον κυκλικό φακό, αλλά και γενικά με πιστοποίηση IPX5, IPX8/IP6X, από την είσοδο σκόνης και νερού. Μικρό διασκεδαστικό γεγονός: Υπάρχει ένα widget στο σκάφος που εμφανίζει τη “χρυσή ώρα”. Οι φωτογράφοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο για να αναφερθούν στην περίοδο μετά την ανατολή ή πριν από τη δύση του ηλίου, καθώς το φως είναι ιδιαίτερα ζεστό και απαλό τότε. Συχνά αναφέρεται και ως η «μαγική ώρα».

Τι πιστεύετε—θα έβρισκε αγοραστές εκτός Ιαπωνίας το Leica Leitz Phone 2 για 1600 $; Μπορεί ένας αισθητήρας εικόνας 1 ίντσας συν ένας αισθητήρας ToF (Time of Flight) να είναι αρκετός για ένα smartphone με κάμερα; Μη διστάσετε να μας γράψετε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή:
Leitz

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here