Οι φορτιστές Qi2 ενδέχεται να ενεργοποιήσουν τη γρήγορη ταχύτητα φόρτισης στο Apple iPhone 15

0
42
apple magsafe charger 2 1
© Apple

Το πρότυπο ασύρματης φόρτισης Qi2 ανακοινώθηκε νωρίτερα το 2023 και επιβεβαιώθηκε ότι θα αξιοποιήσει την τεχνολογία MagSafe της Apple. Αυτό εξηγεί γιατί ολόκληρη η σειρά iPhone 15 θα μπορούσε να επωφεληθεί από το πρωτόκολλο φόρτισης επόμενης γενιάς. Ωστόσο, μπορεί επίσης να ανοίξει έναν τρόπο για αυτά τα μοντέλα iPhone να ξεκλειδώσουν τη γρήγορη ασύρματη φόρτιση χωρίς τη χρήση πιστοποιημένου φορτιστή MagSafe.

Ένα συνδεδεμένο κινεζικό κατάστημα, το ChargerLab, αναφέρει ότι τα iPhone 15 και iPhone 15 Pro της Apple θα υποστηρίζουν όλα το Qi2 μόλις κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος. Πρόσθεσε ότι οι κατασκευαστές τρίτων δεν θα χρειαστεί να εγκαταστήσουν την προσαρμοσμένη μονάδα φόρτισης MagSafe στους φορτιστές τους που είναι έτοιμοι για Qi2 ή να έχουν πιστοποιηθεί από την Apple για να ενεργοποιήσουν την κορυφαία ταχύτητα ασύρματης φόρτισης για τις εν λόγω συσκευές iPhone.

  • Διαβάστε επίσης: Εδώ είναι τα καλύτερα αξεσουάρ βάσης αυτοκινήτου MagSafe που μπορείτε να αγοράσετε για iPhone

Γρήγορη φόρτιση με αξεσουάρ που δεν είναι MagSafe για Apple iPhone 15

Επί του παρόντος, η Apple διαθέτει δύο επίπεδα ταχύτητας ασύρματης φόρτισης στα iPhone της. Οι φορτιστές που δεν είναι MagSafe περιορίζονται στα 7,5 Watt, ενώ οι επίσημοι φορτιστές είναι εγγυημένοι με ισχύ έως και 15 Watt. Επιπλέον, το MagSafe της Apple συνήθως κοστίζει περισσότερο σε σύγκριση με μάρκες τρίτων. Ως εκ τούτου, στο iPhone 15, θα μπορούσαν να προσφέρονται περισσότερα αξεσουάρ φόρτισης, αν και σε χαμηλότερη τιμή.

Το iPhone 14 υποστηρίζει επίσης φόρτιση MagSafe

Η ασύρματη φόρτιση έχει ισχύ 15 W με προϊόντα MagSafe και 7,5 W με μη πιστοποιημένους φορτιστές. / © NextPit

Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα μπορούσαν να υπάρξουν βελτιώσεις φόρτισης για τους φορτιστές MagSafe που πρόκειται να φτάσουν με την τεχνολογία Qi2. Η ταχύτητα φόρτισης έχει κολλήσει σημαντικά στα 15 W από τότε που η Apple παρουσίασε το MagSafe με το iPhone 12. Ίσως, είναι ασφαλές να πούμε ότι η εταιρεία του Κουπερτίνο μπορεί να επιτρέψει κάποιου είδους ταχύτερη βαθμολογία όταν χρησιμοποιεί τους δικούς της φορτιστές Qi2.

Οι λεπτομέρειες και οι προδιαγραφές του προτύπου Qi2 σχεδιάζονται να ανακοινωθούν πλήρως στα τέλη του 2023, αν και αναφέρθηκε προηγουμένως ότι η αρχική παρτίδα συσκευών και αξεσουάρ που υποστηρίζουν το Qi2 θα είναι έτοιμη πριν από τις διακοπές. Από την άλλη, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iPhone 15 τον Σεπτέμβριο.

Όταν φορτίζετε το τηλέφωνό σας ή το φορητό σας, προτιμάτε να χρησιμοποιείτε ενσύρματο και ασύρματο; Μοιραστείτε μας τις απαντήσεις σας στην ενότητα σχολίων.

Μέσω: MacRumors
Πηγή:
ChargerLab

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here