Οι καλύτερες υπηρεσίες Cloud Gaming

0
161

Ενώ πολλοί άνθρωποι κατεβάζουν παιχνίδια ή αγοράζουν φυσικά αντίγραφα σήμερα, το cloud gaming αυξάνεται. Με το cloud gaming, δεν χρειάζεστε έναν ισχυρό υπολογιστή που κοστίζει χιλιάδες δολάρια. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και είστε έτοιμοι.

Οι καλύτερες υπηρεσίες Cloud Gaming

Με πολλούς να βλέπουν δικαίως το gaming cloud ως το μέλλον, διάφορες υπηρεσίες ανταγωνίζονται μεταξύ τους και παραδοσιακές πλατφόρμες. Παρακάτω είναι μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα για να παρακολουθείτε.

Τι είναι το Cloud Gaming;

Σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως το Steam, που απαιτούν ψηφιακές λήψεις, το cloud gaming χρησιμοποιεί απομακρυσμένους υπολογιστές για συνδέσεις παικτών.

Τα παιχνίδια Steam τρέχουν στο υλικό του υπολογιστή σας και μπορεί να μην έχετε την ισχυρότερη GPU και CPU για τη δουλειά. Ωστόσο, το cloud gaming επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με άλλους υπολογιστές και να τους ελέγχουν μέσω του Διαδικτύου. Φανταστείτε την απομακρυσμένη τεχνική υποστήριξη, αλλά παίζετε το “Devil May Cry 5”. Αφού αγοράσετε μια συνδρομή, μπορείτε να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία τίτλων.

Δεν χρειάζεστε ισχυρό υπολογιστή ή επιπλέον χώρο αποθήκευσης για παιχνίδια, ειδικά αν θέλετε να παίξετε τίτλους AAA. Αυτά τα παιχνίδια τείνουν να καταλαμβάνουν μεγάλες ποσότητες αποθηκευτικού χώρου. Μερικοί χρήστες δεν έχουν τη μνήμη για παιχνίδια, γεγονός που καθιστά το cloud gaming μια εξαιρετική επιλογή.

Ορισμένες υπηρεσίες παιχνιδιών cloud είναι πολλαπλές πλατφόρμες, υποστηρίζοντας κινητές συσκευές και φορητούς υπολογιστές. Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων που παίζουν σε υπολογιστές Linux.

Το Cloud gaming απαιτεί σταθερή σύνδεση στο διαδίκτυο και πάντα θα υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Ακόμα κι έτσι, οι υποστηρικτές του αναφέρουν την ευκολία ως το πλεονέκτημα που τους έπεισε.

Οι καλύτερες υπηρεσίες Cloud Gaming

Οι υπηρεσίες παιχνιδιών Cloud είναι συνήθως σε υπολογιστή, αλλά αρκετές έχουν σχεδιαστεί για κονσόλες όπως το Xbox και το PlayStation. Ανάλογα με το προϊόν, μπορείτε ακόμη και να παίξετε σε διαφορετικές συσκευές.

NVIDIA GeForce τώρα

Η αποκλειστική υπηρεσία cloud gaming του γίγαντα των καρτών γραφικών αυξάνεται καθημερινά. GeForce Τώρα απευθύνεται σε παίκτες που έχουν ήδη μεγάλες βιβλιοθήκες Steam, αλλά συνεργάζεται και με άλλους εκτοξευτές.

 • Epic Games Store
 • ΓΩΓ
 • Ubisoft Connect
 • Προέλευση

Πολλά δωρεάν παιχνίδια λειτουργούν ήδη με το GeForce Now, αλλά η λίστα των υποστηριζόμενων τίτλων, επί πληρωμή ή μη, επεκτείνεται. Δεν έχετε παρά να αγοράσετε ένα υποστηριζόμενο παιχνίδι σε ένα από αυτά τα καταστήματα και να το συνδέσετε στο GeForce Now.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το GeForce τώρα σε αυτές τις πλατφόρμες:

 • Android
 • iOS
 • Windows
 • macOS
 • Chrome σε υπολογιστές και συσκευές Apple
 • Microsoft Edge
 • Μερικές τηλεοράσεις
 • Τηλεοράσεις με NVIDIA Shield
 • Βαλβίδα Steam Deck
 • Xbox με πρόγραμμα περιήγησης

Με τόσες υποστηριζόμενες συσκευές, δεν είναι περίεργο που πολλοί άνθρωποι θεωρούν το GeForce Now τον βασιλιά του cloud gaming. Ξεκινά δωρεάν, αν και μπορείτε να αγοράσετε συνδρομές για περισσότερες ώρες παιχνιδιού. Τα ακριβότερα σχέδια σάς επιτρέπουν ακόμη και να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση ακτίνων και να σας δίνουν προτεραιότητα πρόσβασης.

PlayStation Plus Premium

PlayStation Plus Premium είναι η παλαιότερη υπηρεσία gaming cloud στον κόσμο, αν και υστερεί σε σύγκριση με πολλούς ανταγωνιστές. Είναι επίσης το μοναδικό για τις κονσόλες PlayStation, αν και μπορείτε να κάνετε streaming παιχνίδια σε υπολογιστή.

Ενώ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν εκτενή κατάλογο παιχνιδιών PS4 και PS5 στις ίδιες τις κονσόλες, μόνο ένα μικρό υποσύνολο μπορεί να μεταδοθεί στον υπολογιστή παιχνιδιών σας. Πολλοί συνήθως αναγνωρίζουν ότι το PlayStation Plus Premium είναι περισσότερο για τις κονσόλες από οτιδήποτε άλλο.

Η διαθεσιμότητα της πρώτης ημέρας δεν είναι θέμα για αυτήν την υπηρεσία παιχνιδιών cloud. Πολλοί τίτλοι προστίθενται αργότερα, κάτι που απενεργοποιεί ορισμένους παίκτες.

Αν και δεν είναι η καλύτερη, είναι η μόνη επιλογή για τους κατόχους PS4 και PS5, επομένως παίρνει μια θέση σε αυτήν τη λίστα.

Amazon Luna

Amazon Luna είναι ένας σχετικά νέος ανταγωνιστής στον τομέα του cloud gaming, αν και φαίνεται ασυνήθιστα παραμελημένος από τη μητρική εταιρεία. Υπάρχει άφθονο διαφημιστικό υλικό για το αποκλειστικό Luna Controller, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να παίξετε με ένα. Το Amazon Luna είναι μια εφαρμογή που μπορείτε να εγκαταστήσετε σε αυτές τις συσκευές:

 • Windows
 • macOS
 • Fire TV
 • Ταμπλέτες φωτιάς
 • Προγράμματα περιήγησης σε υπολογιστές και κινητές συσκευές

Η Amazon δημιούργησε το Luna σύμφωνα με το Prime Video, που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για παιχνίδια. Οι επιλογές είναι επίσης ελαφρώς μπερδεμένες, καθώς υπάρχουν περισσότεροι τίτλοι φιλικοί προς τα παιδιά από τους τίτλους AAA που θέλουν οι άνθρωποι.

Οι γονικοί έλεγχοι κάνουν το Luna μια οικογενειακή πλατφόρμα παιχνιδιών cloud, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δεδομένου ότι η Amazon κατέχει το Twitch, μπορείτε να λάβετε τα προνόμια και τις ανταμοιβές της Prime Gaming. Παίρνετε μια συνδρομή Prime με το Luna, οπότε δεν χάνετε τίποτα.

Σκιά

Τεχνικά, Σκιά είναι μια υπηρεσία υπολογιστικού νέφους, αλλά οι όροι παροχής υπηρεσιών της δεν εμποδίζουν τους πελάτες να παίζουν στα μηχανήματα της. Οι υπολογιστές Shadow έχουν προδιαγραφές υψηλής τεχνολογίας και τρέχουν σχεδόν οποιαδήποτε εφαρμογή που βασίζεται σε Windows, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών AAA. Λειτουργεί χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στην οποία πρέπει μόνο να συνδεθείτε πριν εγκαταστήσετε παιχνίδια.

Η εταιρεία επιτρέπει ακόμη και στους χρήστες να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις όπως ακριβώς χρησιμοποιούν τις δικές τους εγκαταστάσεις gaming. Η ροή είναι ομαλή, ενώ η καθυστέρηση εισόδου είναι μικρότερη από την αναμενόμενη. Ενώ η μηνιαία συνδρομή είναι πιο δαπανηρή, λαμβάνετε υλικό και θεραπεία υψηλής ποιότητας.

Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη βασική συνδρομή, υπάρχει ένα πρόσθετο Power για ανώτερο υλικό, ακόμη και 4K. Μπορείτε ακόμη και να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση ακτίνων σε υποστηριζόμενα παιχνίδια.

Το Shadow προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης ως προαιρετικό πρόσθετο. Είναι πολύ προσιτό και λαμβάνετε 256 GB κάθε αγορά.

Το Shadow είναι συμβατό με τις ακόλουθες πλατφόρμες:

 • Windows
 • macOS
 • Ubuntu
 • Android
 • iOS
 • Smart TV με Android ή macOS
 • Ακουστικά VR Meta Quest 1 και Quest 2

Εφόσον νοικιάζετε υπολογιστή, το Shadow απαιτεί από τους χρήστες να κάνουν λήψη παιχνιδιών. Ωστόσο, έχει εύρος ζώνης 1 GB για λήψεις και τα παιχνίδια είναι έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο.

Όλα τα αρχεία που είναι εγκατεστημένα σε Shadow cloud PC είναι προστατευμένα για απόρρητο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα κρυφοκοιτάξει τα προσωπικά σας στοιχεία.

Μαύρο καρύδι

Το Blacknut είναι μια εναλλακτική λύση σε ανταγωνιστές όπως το Amazon Luna και το GeForce Now. Κάθε μήνα, νέα παιχνίδια προστίθενται στην εκτενή συλλογή της, η οποία έχει φτάσει τουλάχιστον τους 500 τίτλους. Μην ανησυχείς. Έχετε πρόσβαση σε τίτλους AAA και πολλά άλλα.

Κάθε συνδρομή Blacknut επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν έως πέντε λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών λογαριασμών. Έχετε πρόσβαση στον γονικό έλεγχο που περιορίζει την πρόσβαση των παιδιών στα παιχνίδια.

Ακολουθούν όλες οι υποστηριζόμενες πλατφόρμες της Blacknut:

 • Windows
 • macOS
 • Τηλεοράσεις πυρκαγιάς
 • Linux
 • Android
 • iOS

Όταν αγοράζετε μια συνδρομή, έχετε απεριόριστη πρόσβαση σε όλους τους διαθέσιμους τίτλους. Μαύρο καρύδι στοχεύει επίσης σε μια πλατφόρμα φιλική προς την οικογένεια χωρίς διαφημίσεις, κάνοντας την εμπειρία απρόσκοπτη. Η συνδρομή δεν έχει συμβόλαιο. Τίποτα δεν σας εμποδίζει να το δοκιμάσετε.

Αν και η βιβλιοθήκη είναι εκτεταμένη, δεν είναι η καλύτερη επιλογή για επαγγελματίες streamers. Λείπουν ορισμένοι βασικοί τίτλοι, αλλά με τη σταθερή του ανάπτυξη, ενδέχεται τελικά να προστεθούν στη βιβλιοθήκη.

Rainway

Σε αντίθεση με ορισμένες υπηρεσίες παιχνιδιών cloud, Rainway χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας ως κεντρικό υπολογιστή. Μεταφέρει παιχνίδια σε άλλες συσκευές σας. Επομένως, οι επαγγελματίες παίκτες με ισχυρά rigs μπορούν να παίξουν οπουδήποτε με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Η λίστα των συμβατών συσκευών είναι η εξής.

 • Android
 • iOS
 • Προγράμματα περιήγησης σε άλλες συσκευές
 • Smart TV
 • Mac (επί του παρόντος σε δοκιμή beta)

Το Rainway είναι συμβατό με όλους τους μεγάλους εκτοξευτές και καταστήματα παιχνιδιών όπως το Steam, το Epic Games Launcher, ακόμα και με μερικά που ίσως δεν γνωρίζετε. Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή σε μια συσκευή, μπορείτε να συνεχίσετε αμέσως από εκεί που σταματήσατε. Επιπλέον, η υπηρεσία είναι εντελώς δωρεάν χωρίς διαφημίσεις.

Το Rainway έχει εξαιρετική ποιότητα ροής σε σύγκριση με άλλα προϊόντα, αλλά θα χρειαστείτε μια αξιόπιστη σύνδεση Wi-Fi για να απολαύσετε την καλύτερη εμπειρία.

Boosteroid

Πριν από χρόνια, τα παιχνίδια του προγράμματος περιήγησης ήταν δημοφιλή και είχαν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη βάση θαυμαστών. Ενώ το Adobe Flash έχει διακοπεί, μπορείτε να παίξετε παιχνίδια στο πρόγραμμα περιήγησής σας Boosteroid. Με μια συνδρομή, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε και να ξεκινήσετε το παιχνίδι.

Το Boosteroid λειτουργεί με δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, οπότε οτιδήποτε μπορεί να χειριστεί ένα θα σας επιτρέψει να παίξετε σε αυτό. Μεταφράζει την είσοδο αφής στα αρχικά σχήματα ελέγχου με ακρίβεια. Μπορείτε να προσαρμόσετε ένα εικονικό πληκτρολόγιο και να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Η εταιρεία έχει συνεργασίες με εταιρείες όπως η NVIDIA και η Intel, επιτρέποντας ροές FHD με συνδέσεις 15 Mbps.

Μια σημαντική αδυναμία είναι η ευπάθεια της υπηρεσίας σε απότομες πτώσεις καρέ και καθυστέρηση. Ως υπηρεσία που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης, δεν μπορεί να χειριστεί πακέτα όπως μπορεί ένα αποκλειστικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, το Boosteroid είναι μια βολική υπηρεσία παιχνιδιών cloud που μπορείτε να εμπιστευτείτε.

Παιχνίδι εν κινήσει

Το Cloud gaming μπορεί να μην είναι το πιο διαδεδομένο φαινόμενο ακόμα, αλλά η τεχνολογία του μόνο βελτιώνεται. Στο μέλλον, η καθυστέρηση εισόδου και ο τραυλισμός θα μειωθούν πάρα πολύ. Οι παίκτες θα αισθάνονται σαν να παίζουν εγγενώς στην ίδια τη συσκευή.

Ποια από αυτές τις υπηρεσίες πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη; Γνωρίζετε άλλες πλατφόρμες παιχνιδιών cloud; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here