Η οθόνη επόμενης γενιάς της Samsung για προσθήκη παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και του επιπέδου σακχάρου

0
74

© NextPit

Οι μελλοντικές οθόνες της Samsung θα μπορούσαν τελικά να επιτρέψουν εκτεταμένες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας παρόμοιες με τα έξυπνα ρολόγια. Σε πρόσφατη εκδήλωση, η νοτιοκορεάτικη εταιρεία παρουσίασε μερικές από τις πολλά υποσχόμενες ανακαλύψεις του all-in-one Sensor OLED της, συμπεριλαμβανομένων λειτουργιών όπως η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης και η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων σε όλη την οθόνη.

Ενώ η Apple εξακολουθεί να ψάχνει πώς να ενσωματώσει ακριβείς αισθητήρες αρτηριακής πίεσης στη σειρά ρολογιών της, η Samsung έχει αποδείξει ότι είναι ήδη ένα βήμα μπροστά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Samsung Display, JS Choi, αποκάλυψε ότι η εταιρεία εργάζεται για την οθόνη επόμενης γενιάς που ονομάζεται OLED 2.0. Και το οποίο μπορεί να είναι έτοιμο το 2025 με επαναστατικά χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής μίλησε για τον πρόσφατα αναπτυγμένο οργανικό αισθητήρα φωτοδιόδων από τη Samsung που επιτρέπει σε ολόκληρη την περιοχή της οθόνης να σαρώνει πολλές εισόδους δακτυλικών αποτυπωμάτων ταυτόχρονα. Αυτό θα βελτιώσει επίσης δραστικά το επίπεδο ασφάλειας 2,5 δισεκατομμύρια φορές σε σύγκριση με την εγγραφή ενός προφίλ με ένα δάχτυλο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η οθόνη 2.0 της Samsung με βιοαισθητήρες και δακτυλικό αποτύπωμα σε όλη την οθόνη

Η επόμενης γενιάς οθόνη OLED της Samsung με ενσωματωμένους βιοαισθητήρες που επιτρέπουν την παρακολούθηση των επιπέδων αίματος και σακχάρου / © Samsung Display

Samsung Galaxy smartphone με βιοαισθητήρες

Αλλά το πιο σημαντικό, αναφέρθηκε ότι οι επερχόμενες οθόνες θα επιτρέψουν στον μεγαλύτερο κατασκευαστή κινητών να προσθέσει βιοαισθητήρες για τη μέτρηση των δεδομένων υγείας των χρηστών, όπως η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη). Ταυτόχρονα, αυτές οι οθόνες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν κεραίες 5G, βελτιώνοντας περαιτέρω τη συνδεσιμότητα και μειώνοντας το αποτύπωμα των smartphone.

Η Samsung δεν αποκάλυψε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες, όπως τη συνοδευόμενη μεθοδολογία ή τον τρόπο παραγωγής ακριβών μετρήσεων. Ως αναφορά, το Galaxy Watch 5 Pro επιτρέπει την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης απαιτώντας πρώτα μια εξωτερική οθόνη για βαθμονόμηση. Η συσκευή παρακολούθησης γλυκόζης Cyborg M1 της Ultrahuman που εξέτασε ο συνάδελφός μας Stefan Möllenhoff χρησιμοποιεί μια μη επεμβατική βελόνα για την παρακολούθηση του μεταβολισμού ενός χρήστη.

Η Apple αναμένεται επίσης να παρουσιάσει ένα ρολόι ικανό να μετράει την αρτηριακή πίεση. Οι δύο πρόσφατες πατέντες υποδεικνύουν τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η εταιρεία του Κουπερτίνο θα μπορούσε να εφαρμόσει τέτοιες τεχνολογίες. Δυστυχώς, δεν είναι ακόμα σαφές πότε μπορούμε να δούμε αυτό το χαρακτηριστικό. Πιστεύετε ότι αυτή είναι μια σημαντική λειτουργία πριν αγοράσετε ένα smartwatch ή ένα wearable;

Πηγή:
YouTube