Η Withings δέχεται την πρόκληση να σας πουλήσει ένα εργαστήριο ούρων στο σπίτι

0
48
με τη σάρωση της εφαρμογής
© Withings

Η Withings παρουσιάζει ένα έξυπνο εργαστήριο ούρων για το σπίτι στην CES 2023. Το U-Scan κρέμεται στη λεκάνη της τουαλέτας σας και αναλύει αυτόματα διάφορους βιοδείκτες στα ούρα σας. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν παρακολούθηση κύκλου ή διατροφική ανάλυση, όπως για την ισορροπία του νερού, τις βιταμίνες και την άσκηση.

Μέχρι τώρα, έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε ιχνηλάτες φυσικής κατάστασης και έξυπνα ρολόγια για τη συλλογή όλων των ειδών δεδομένων σώματος—από τα επίπεδα δραστηριότητας και τον ύπνο μέχρι τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας, το VO2Max και πολλά άλλα. Με το εργαστήριο ούρων που ονομάζεται U-Scan, η Withings κάνει τώρα ένα βήμα παραπέρα μετρώντας διαφορετικούς βιοδείκτες στα ούρα των χρηστών.

Το μικρό UFO διαμέτρου 9 cm διαθέτει είσοδο για τη συλλογή υγρών. Ένας αισθητήρας θερμοκρασίας ανιχνεύει αν πρόκειται για ούρα ή νερό από το καπάκι της τουαλέτας, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για τον καθαρισμό του αισθητήρα. Μόλις το U-Scan ανιχνεύσει ούρα, αναλύονται για διάφορες παραμέτρους στο φυσίγγιο δοκιμής. Στη συνέχεια, το gadget στέλνει τα δεδομένα μέτρησης στο cloud μέσω Wi-Fi. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν στην εφαρμογή Withings’ Health Mate.

Withings U-Scan

Μέσα στο Withings U-Scan υπάρχει μια περιστρεφόμενη μονάδα με την κασέτα ανάλυσης. / © Withings

Παρεμπιπτόντως, δεν χρειάζεται να αλλάζετε τον αισθητήρα κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα. Με βάση την ατομική σύνθεση ούρων, το Withings αναγνωρίζει αυτόματα διαφορετικούς χρήστες. Η μπαταρία στο περίβλημα είναι επαναφορτιζόμενη και θα πρέπει να διαρκέσει για τρεις μήνες. Παρεμπιπτόντως, τόσο διαρκεί και η κασέτα μέτρησης που περιλαμβάνεται στο κουτί.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή, θα υπάρχουν δύο διαφορετικά φυσίγγια. Το U-Scan Cycle Sync στοχεύει στην παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου, ενώ το U-Scan Nutri Balance προορίζεται να βοηθήσει στην παρακολούθηση της διατροφής. Σύμφωνα με την Συχνές ερωτήσεις στον ιστότοπο του κατασκευαστήθα παρακολουθούνται οι ακόλουθες παράμετροι.

Συγχρονισμός κύκλου σάρωσης U:

  • LH (ωχρινοτρόπος ορμόνη) για την πρόβλεψη του εμμηνορροϊκού κύκλου και τον προσδιορισμό του παραθύρου ωορρηξίας.
  • Ειδικό βάρος για την ισορροπία του νερού.
  • pH για ισορροπία πρωτεΐνης-λαχανικών.

U-Scan Nutri Balance:

  • Ειδικό βάρος για την ισορροπία του νερού.
  • Τιμή pH για ισορροπία πρωτεΐνης-λαχανικών.
  • Κετόνες για τον ενεργειακό μεταβολισμό.
  • Επίπεδο βιταμίνης C.

Στα διάφορα βίντεό της στο YouTube, η Withings υπόσχεται να παρουσιάσει τα δεδομένα με τρόπο που να κατανοούν οι χρήστες και στη συνέχεια να προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις. Στο κλιπ που ενσωματώνεται παρακάτω, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε πώς η εφαρμογή προτείνει συνεισφορές, πώς να προετοιμαστείτε βέλτιστα για τρέξιμο ή πώς να γυαλίσετε την ισορροπία της βιταμίνης C. Επιπλέον, οι καταγεγραμμένες μετρήσεις μπορούν να παρακολουθούνται με την πάροδο του χρόνου.

Η φτηνή διασκέδαση δεν είναι το σύνθημα Withings U-Scan, όταν το gadget πρόκειται να κυκλοφορήσει στη συνέχεια το δεύτερο τρίμηνο. Ο αισθητήρας με φυσίγγιο για τρεις μήνες κοστίζει κάτι λιγότερο από 500 ευρώ (περίπου 530 δολάρια). Πρόσθετες κασέτες θα είναι διαθέσιμες για αγορά είτε ως συνδρομή είτε μεμονωμένα στον ιστότοπο του κατασκευαστή. Αφού η συνδρομή κοστίζει περίπου 30 ευρώ (32 $) το μήνα, η τιμή της κασέτας θα πρέπει να είναι περίπου 90 ευρώ (96 $).

Σάρωση με U-Scan στην Τουαλέτα
Σύμφωνα με τον Withings, το U-Scan ταιριάζει στη συντριπτική πλειοψηφία των “δυτικού τύπου” Τουαλέτες. / © Withings

Είτε ιχνηλάτης στον καρπό είτε στη λεκάνη της τουαλέτας: ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι και παραμένει ποια προσωπικά δεδομένα θέλετε να προωθήσετε στο cloud. Παρόλο που η Withings είναι Ευρωπαίος κατασκευαστής και θα πρέπει επομένως να συμμορφώνεται με τον GDPR αρκετά σχολαστικά, δεν υπάρχει επιλογή αποθήκευσης των δεδομένων τοπικά.

Σύμφωνα με την Withings, το U-Scan δεν είναι προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη και σχεδιάζει να είναι διαθέσιμο στο μέλλον μετά την έγκριση του FDA.

Τι πιστεύετε για το Withings U-Scan; Μπορείτε να φανταστείτε να κρεμάτε ένα έξυπνο εργαστήριο ούρων στη λεκάνη της τουαλέτας σας—πιθανώς ακόμα κι αν οι τιμές είναι σημαντικά χαμηλότερες στο μέλλον; Και παίζει ρόλο για εσάς ο περιορισμός του cloud; Περιμένω τη γνώμη σας στα σχόλια!

Πηγή:
Μεσόντια

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here