iOS 15: Εδώ είναι 7 λειτουργίες που δεν θα λάβει το παλιό σας iPhone!

0
126
AndroidPIT iphone 6s ροζ 4086 sm
© NextPit

Ενώ τα παλαιότερα iPhone θα λάβουν την επερχόμενη ενημέρωση iOS 15, αλλά δεν θα μπορούν όλα τα παλιά iPhone να επωφεληθούν από όλες τις νέες δυνατότητες που βρίσκονται στο iOS 15. Το iPhone 6s, για παράδειγμα, θα είναι αναμφίβολα στη σειρά για να λάβει το πιο πρόσφατο iOS ενημέρωση, αλλά στερείται κάποιου υλικού που προσφέρουν ορισμένες λειτουργίες του iOS 15. Εδώ, θα καλύψουμε ποιες νέες δυνατότητες θα χάσουν τα παλαιότερα smartphone της Apple.

Ποτέ δεν υπήρξε ενημέρωση iOS που να είναι συμβατή με τόσα iPhone όπως το iOS 15 στο παρελθόν, και ακόμη και τα αρχαία iPhone 6S και iPhone 6S Plus θα είναι στη σειρά για να λάβουν την πιο πρόσφατη έκδοση. Απλά μια υπενθύμιση – αυτά τα smartphone κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2015, όπου τότε εξακολουθούσαν να λειτουργούν στο iOS 9.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι νέες δυνατότητες του iOS 15 θα είναι διαθέσιμες στο iPhone 6S. Το μεγαλύτερο σημείο διαχωρισμού εδώ μπορεί να περιοριστεί στο έτος 2018, καθώς ήταν όταν η Apple συμπεριέλαβε για πρώτη φορά τον επεξεργαστή A12 Bionic. Έτσι, εάν έχετε ένα iPhone XS (Max) ή ένα iPhone XR, μπορείτε να αναμένετε τις περισσότερες από τις νέες λειτουργίες του iOS 15 και να αναστενάζετε ανακούφιση.

Περιεχόμενο:

Νέες δυνατότητες που ξεκινούν με το iPhone XS (Max) και το iPhone XR

Λειτουργίες κάμερας του iOS 15

Το Livetext σάς επιτρέπει να αναλύετε κείμενο που περιέχεται σε φωτογραφίες και εικόνες στο iOS 15. Και μέσω οπτικής αναζήτησης, το iPhone θα σας ενημερώσει για το όνομα του φυτού που βρίσκεται στη φωτογραφία. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο ισχύει και για τη μεγέθυνση σε βίντεο QuickTake.

Επίσης, η νέα λειτουργία πορτρέτου στο FaceTime θα λειτουργεί μόνο στη γενιά του iPhone XS και νεότερη. Τα παλαιότερα smartphone δεν μπορούν να θολώσουν το φόντο στις συνομιλίες βίντεο, παρά το γεγονός ότι εκτελούνται σε iOS 15.

Νέες δυνατότητες στους Χάρτες της Apple

Με το iOS 15, οι Χάρτες της Apple θα λάβουν μια σημαντική ενημέρωση. Αλλά και πάλι, οι πιο όμορφες και χρήσιμες καινοτομίες είναι διαθέσιμες μόνο από το iPhone XS (Max) ή το XR και μετά. Η λειτουργία AR για πλοήγηση πεζών ή οι πιο λεπτομερείς τρισδιάστατοι χάρτες θα υποστηρίζουν μόνο iPhone από το 2018 και μετά.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 06 07 στις 19.32.56

Σε iPhone από το 2017 και παλαιότερα, πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ τόσο όμορφες αποδόσεις χαρτών, κάτι που είναι ατυχές / © Apple; Στιγμιότυπο οθόνης: NextPit

Το Apple Wallet ως κλειδί για τα πάντα

Είτε πρόκειται για την πόρτα του δωματίου σας στο ξενοδοχείο, είτε για το δικό σας αυτοκίνητο, είτε μερικές φορές ακόμη και για την ταυτότητά σας: το νέο πορτοφόλι στο iOS 15 έχει ρυθμιστεί να ψηφιοποιεί το κλειδί και το πορτοφόλι σε βαθύτερο επίπεδο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Apple, αυτό θα λειτουργήσει μόνο από τη γενιά του iPhone XS και νεότερη. Αυτό είναι συναρπαστικό, γιατί επίσημα μιλώντας, το UWB είναι ενσωματωμένο μόνο από το iPhone 11 και μετά.

Πιο γρήγορο Siri εκτός σύνδεσης

Με το iOS 15, το Siri σε iPhone από το 2018 ή νεότερο θα λάβει μια ενδιαφέρουσα αναβάθμιση. Χάρη στο chipset A12 Bionic, οι φωνητικές εντολές μπορούν επίσης να επεξεργαστούν τοπικά, οι οποίες θα είναι πιο γρήγορες και θα καταναλώνουν λιγότερα δεδομένα, διατηρώντας παράλληλα μεγαλύτερο βαθμό ιδιωτικότητας και ασφάλειας, καθώς δεν στέλνει τη φωνητική εγγραφή σας σε όλο τον κόσμο. Φυσικά, αυτό ισχύει και για τη λειτουργία υπαγόρευσης.

Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμοί στην εξατομίκευση. Για παράδειγμα, το Siri σε παλαιότερα iPhone δεν μαθαίνει με ποιες επαφές αλληλεπιδράτε πιο συχνά ή ποια θέματα σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Τούτου λεχθέντος, δεν θα λάβετε βελτιωμένα αποτελέσματα στα ερωτήματά σας.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 06 07 στις 19.53.04

Σε συμβατά iPhone, η Siri θα επεξεργάζεται φωνητικές εντολές τοπικά στο μέλλον / © Apple; Στιγμιότυπο οθόνης: NextPit

Νέα εφαρμογή καιρού

Τα νέα κινούμενα φόντα στην εφαρμογή καιρού θα τρέχουν επίσης μόνο iPhone XS (Max), iPhone XR και νεότερα.

  • iPhone XR: Αξίζει να το παραλάβετε το 2021;
  • Αναθεώρηση iPhone XS

iOS 15: Νέες δυνατότητες που ξεκινούν με το iPhone 8

Ανάλυση βάδισης Σταθερότητα βάδισης

Ιδιαίτερα σχετική για ηλικιωμένους και άρρωστους ανθρώπους, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα νέα λειτουργία γνωστή ως Walking Steadiness στο iOS 15. Εδώ, το iPhone αναλύει το βάδισμα του χρήστη και μπορεί να προσδιορίσει την πιθανότητα πτώσης. Δυστυχώς, αυτό θα λειτουργήσει μόνο από το iPhone 8 και νεότερο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2021 06 07 στις 20.02.05

Ακόμη και το iPhone 8 θα λάβει τη δυνατότητα ανάλυσης βάδισης / © Apple; Στιγμιότυπο οθόνης: NextPit

  • iPhone 8: Πρέπει να αγοράσετε ένα iPhone 8 σήμερα;

iOS 15: Νέες δυνατότητες που ξεκινούν με το iPhone 7

Τρισδιάστατος ήχος για ακουστικά και FaceTime

Όσοι έχουν ακόμα ένα iPhone 6S ή 6S Pro σε χρήση πρέπει, δυστυχώς, να αντέχουν τις νέες δυνατότητες ήχου surround με το iOS 15. Από τη μία πλευρά, αυτό περιλαμβάνει υποστήριξη για μουσική Dolby Atmos σε συνδυασμό με τα AirPods Pro ή AirPods Max. Από την άλλη πλευρά, η λειτουργία ήχου 3D για κλήσεις FaceTime θα παραλειφθεί – μόνο το iPhone 7 έχει αρκετή υπολογιστική ισχύ για τον υπολογισμό του χωρικού ήχου.

  • iPhone 7: Αξίζει ακόμα να το αγοράσετε σήμερα;

Τι άλλο?

Όλες οι άλλες δυνατότητες του iOS 15 θα πρέπει επίσης να φτάσουν στα iPhone 6 και iPhone 6S Plus. Εξάλλου, δεν μπορούσαμε να ανακαλύψουμε άλλες εξαιρέσεις στο επίσημη λίστα από την Apple. Ξεχάσαμε τίποτα; Αν ναι, αφήστε μας ένα σχόλιο παρακάτω.

  • Νέες δυνατότητες του iOS 15 με μια ματιά

Πηγή:
μήλο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here