HDR+ της Google για το LG V30: Λάβετε απίστευτες ευρυγώνιες φωτογραφίες

0
53
AndroidPIT lg v30 vs google pixel 2 xl 7119
© NextPit της Irina Efremova

Έχουμε μια υπέροχη νέα συμβουλή για τους χρήστες του LG V30. Στα Φόρουμ προγραμματιστών XDA, μια θύρα της εφαρμογής κάμερας της Google έκανε τον γύρο, αλλά μέχρι στιγμής, η δημοφιλής εφαρμογή μπορούσε να λειτουργήσει μόνο με την κύρια κάμερα οποιασδήποτε συγκεκριμένης συμβατής συσκευής. Τώρα, υπάρχει μια ειδική έκδοση για smartphone LG με ευρυγώνιους φακούς που τους δίνει την πολυπόθητη λειτουργία HDR+ του Pixel 2.

  • Αναθεώρηση LG V30: Εκπληκτική σχεδίαση, ελαττωματική κατασκευή
  • Πώς να αποκτήσετε την Κάμερα Google με HDR+

Η εφαρμογή κάμερας του Google Pixel 2 προσφέρει πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν είναι περίεργο ότι πολλοί προγραμματιστές εργάζονται για να μεταφέρουν την εφαρμογή Google Camera σε άλλα smartphone Android. Υπάρχει μια ειδική θύρα για τις λειτουργίες HDR+ και Portrait για τηλέφωνα που συσκευάζουν είτε Qualcomm είτε Samsung SoC. Ωστόσο, όλες αυτές οι τροποποιημένες εφαρμογές κάμερας δεν μπορούσαν μέχρι στιγμής να λειτουργήσουν με τη δεύτερη κάμερα οποιουδήποτε smartphone με διπλή κάμερα…μέχρι τώρα. Για smartphone με διπλή κάμερα από την LG, υπάρχουν καλά νέα, επειδή ο cstark27, ένας προγραμματιστής από το XDA Developer Forums, έκανε μια θύρα της εφαρμογής Google Pixel 2 Camera συμβατή με τις ευρυγώνιες κάμερες των LG V30, V20, G6 και G5 .

AndroidPIT LG V30 0566

Το HDR+ είναι στην πραγματικότητα μια αποκλειστική λειτουργία του Pixel 2, αλλά χάρη στη μεταφορά, η ευρυγώνια κάμερα της LG επωφελείται τώρα και από την τεχνολογία της Google / © NextPit

Εγκαταστήσαμε την εφαρμογή κάμερας και συγκρίναμε την ποιότητα των φωτογραφιών με την προεπιλεγμένη εφαρμογή κάμερας της LG με ενεργοποιημένο το HDR. Ο ειδικός μας σε βίντεο και κάμερα, Stefan, κοίταξε τις φωτογραφίες και ιδού οι εντυπώσεις του από τις φωτογραφίες:

Η αναπαραγωγή λεπτομερειών έχει βελτιωθεί σημαντικά, πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι η εφαρμογή Google χρησιμοποιεί λιγότερο έντονη συμπίεση JPEG, διπλασιάζοντας σχεδόν το μέγεθος του αρχείου κατά την εγγραφή. Για παράδειγμα, τα δέντρα στο πανόραμα της πόλης μας εξακολουθούν να φαίνονται καθαρά με HDR+, ενώ το LG V30 έχει ως αποτέλεσμα σταγόνες.

Προεπιλεγμένη εφαρμογή AndroidPIT lg v30 έναντι hdr plus

Καλύτεροι τόνοι δέρματος, περισσότερες λεπτομέρειες σε ανοιχτόχρωμες και σκοτεινές περιοχές: Το HDR+ βελτιώνει τρομερά την ποιότητα. / © NextPit

Για φωτογραφίες με μεγάλες διαφορές φωτεινότητας – για παράδειγμα, πορτρέτα με οπίσθιο φωτισμό – είναι ξεκάθαρο ότι το HDR+ βελτιώνει το δυναμικό εύρος. Στο δείγμα φωτογραφίας μας, διασφαλίζει ότι το πρόσωπό μου φαίνεται καλύτερα φωτισμένο στη φωτογραφία και ότι οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να είναι αναγνωρίσιμες στο σκούρο γκρι πουλόβερ μου. Ταυτόχρονα, ο ουρανός δεν ξεβράζεται όπως στη λήψη του V30 και μπορείτε ακόμα να δείτε λεπτομέρειες για τα σύννεφα.

Προεπιλεγμένη εφαρμογή AndroidPIT lg v30 έναντι hdr plus2

Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά με την πρώτη ματιά σε κάθε λήψη. Αλλά, κοιτάζοντας προσεκτικά τη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε ότι το HDR+ δίνει λεπτομέρειες για τα δέντρα ενώ της LG όχι. / © NextPit

Η ουσία είναι ότι η διαφορά είναι δραματική και αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δύναμη του λογισμικού. Σε αντίθεση με τους αισθητήρες εικόνας, τους οποίους σχεδόν κάθε κατασκευαστής μπορεί να αγοράσει από τη Sony, η Google διατηρεί τους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας υπό κλείδωμα – όπως η Samsung ή η Apple. Μακροπρόθεσμα, θα είναι δύσκολο για τους μικρότερους κατασκευαστές να συμβαδίσουν με αυτούς τους γίγαντες της βιομηχανίας και τα εξαιρετικά πολύπλοκα τμήματα λογισμικού τους

  • Εδώ είναι οι φωτογραφίες στην αρχική τους ανάλυση

Ενώ η εφαρμογή βελτιώνει την ποιότητα της εικόνας, η εμπειρία χρήσης της εφαρμογής θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ακόμα κι αν αντιστοιχεί στην αρχική της Google. Δεν είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ των δύο πίσω καμερών και η εφαρμογή διακόπτεται από καιρό σε καιρό. Επομένως, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το HDR+ στο LG V30, G6 ή παλαιότερο, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε μόνο ως συμπλήρωμα στην εφαρμογή της κύριας κάμερας.

Δοκιμάσατε την εφαρμογή Google Camera για το LG V30; Έχετε άλλες υπέροχες συμβουλές και κόλπα για το LG V30 να μοιραστείτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here