Google Pixel Fold: Εκτός φημών και στην πραγματικότητα

0
57
Google Pixel Fold: Εκτός φημών και στην πραγματικότητα
© Google

Όπως και το Google Pixel Watch, η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή από την εταιρεία Mountain View έχει συχνά διαγραφεί. Ωστόσο, όπως λέει και η παροιμία, οι φήμες για τον θάνατό του είναι υπερβολικά υπερβολικές. Στο εξής, θα αναγνωρίζεται επίσημα ως το Google Pixel Fold.

Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο ανακοινώθηκε στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2023, το οποίο ξεκίνησε σήμερα. Εκτός από την παρουσίαση του Google Pixel 7a και του Google Pixel Tablet (πλήρης με βάση ηχείων), το συνέδριο παρουσίασε επίσης το πολυαναμενόμενο πτυσσόμενο smartphone Android, με λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή και τη διαθεσιμότητα.

Google Pixel Fold: Ο μύθος τελικά υλοποιείται

Google Pixel Fold

Google Pixel 7a, Google Pixel Tablet και Google Pixel Fold! / © Google

Να είστε ειλικρινείς: Ποιος από εσάς είχε χάσει την ελπίδα του για ένα Google Foldable; Λοιπόν, από σήμερα, αποκαλύφθηκε επίσημα το Google Pixel Fold με πιστοποίηση IPX8. Το Mountain View το ανακήρυξε περήφανα ως το «λεπτότερο αναδιπλούμενο smartphone» κατά την έναρξη του Google I/O 2023.

Αυτός ο ισχυρισμός, που βασίζεται σε διαστάσεις 139,7 x 158,7 x 5,8 mm ξεδιπλωμένο ή 139,7 x 79,5 x 12,1 mm όταν είναι διπλωμένο, μένει να επικυρωθεί. Ο τρέχων κάτοχος ρεκόρ για το λεπτότερο πτυσσόμενο είναι το Xiaomi MIX Fold 2 (κριτική), διαστάσεων 5,4 mm όταν ξεδιπλώνεται και 11,2 mm όταν είναι διπλωμένο. Η Google δεν γνωρίζει τους ανταγωνιστές της ή απλώς τους αρέσει μια καλή πρόκληση;

Οι διαστάσεις και το βάρος 283 g φιλοξενούν μια οθόνη OLED 7,6 ιντσών με ανάλυση 208 x 1.840 pixel (380 ppi) και κορυφαίο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Η Google αναφέρει μέγιστη φωτεινότητα 1.450 nits όταν βρίσκεται κάτω από άμεσο ηλιακό φως, ενώ διατηρεί τα 1.000 nits σε εσωτερικούς χώρους.

Google Pixel Fold

Το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone από το Mountain View ονομάζεται Google Pixel Fold και είναι στην πραγματικότητα επίσημο. / © Google

Το εξωτερικό πάνελ OLED 5,8 ιντσών, με ανάλυση 2.092 x 1.080 pixel (408 ppi), έχει επίσης εντυπωσιακό μέγεθος. Προστατευμένη από Corning Gorilla Glass Victus, αυτή η οθόνη υποστηρίζει έως και 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η φωτεινότητα σε εξωτερικούς χώρους κορυφώνεται στα 1.550 nits, ενώ σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να φτάσει το μέγιστο τα 1.200 nits.

Το αναδιπλούμενο τροφοδοτείται από το Google Tensor G2

Κάτω από την κουκούλα, όπως ήταν αναμενόμενο, το Google Tensor G2 χειρίζεται λειτουργίες σε συνδυασμό με 12 GB LPDDR5 RAM και μια επιλογή μεταξύ 256 ή 512 GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης UFS 3.1. Όσοι περίμεναν το Google Tensor G3 θα χρειαστεί να αντέξουν μέχρι το φθινόπωρο, όταν το Google Pixel 8 και το Pixel 8 Pro θα κάνουν το ντεμπούτο τους με αυτό το SoC (Σύστημα σε τσιπ).

Ο συνεπεξεργαστής Titan M2 διασφαλίζει την ασφάλεια. Η ενέργεια παρέχεται από μια στιβαρή μπαταρία 4.821 mAh (ελάχιστο 4.727 mAh) που προσφέρει γρήγορη φόρτιση 30 W — στηρίξτε τον εαυτό σας, αυτή δεν είναι καν η καλύτερη τιμή σε σύγκριση με τη Samsung.

Ωστόσο, η Google εντυπωσιάζει σταθερά με τις εξαιρετικές της δυνατότητες κάμερας και το Google Pixel Fold δεν αποτελεί εξαίρεση. Η πίσω κύρια κάμερα είναι μια μονάδα quad-PD 48 MP με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS).

Αυτό συμπληρώνεται από έναν υπερευρυγώνιο φακό 10,8 MP και μια άλλη τηλεφακό κάμερα 10,8 MP που προσφέρει ζουμ 5x χωρίς απώλειες και 20x “Super Res”. Διαθέτει επίσης LDAF και αισθητήρα τρεμούλιασμα. Αν και αυτό μπορεί να μην φαίνεται ασυνήθιστο στα χαρτιά, η Google έχει ιστορικό αξιοποίησης του λογισμικού της για να εξάγει αξιοσημείωτες επιδόσεις χωρίς να καταφύγει σε κούρσα megapixel.

Google Pixel Fold

Όσον αφορά τις κάμερες smartphone, κανείς δεν πρόκειται να ξεγελάσει την Google σύντομα! / © Google

Πριν ξεχάσω: περιλαμβάνονται επίσης δύο μπροστινές κάμερες. Μια κάμερα 8 MP στο εσωτερικό και μια κάμερα 9,5 MP στο εξωτερικό, και οι δύο με οπτικό πεδίο 84 μοιρών. Οι δυνατότητες προγραμματισμού που ανέφερα νωρίτερα χρησιμοποιούνται επίσης σε λειτουργίες όπως Magic Eraser, Photo Unlur, Real Tone, Face Unblur, Night Sight, Top Shot, Frequent Faces, Dual Exposure Controls και πολλές άλλες λειτουργίες της κάμερας.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με στερεοφωνικά ηχεία, τρία μικρόφωνα και θύρα USB 3.2. Είναι πλέον διαθέσιμο για προπαραγγελία σε επιλογές χρώματος Obsidian και Porcelain, με τιμές που ξεκινούν από 1.799 $. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα. Θα σας ενημερώσουμε αργότερα για την τιμή της παραλλαγής αποθήκευσης 512 GB.

Λοιπόν, ποιος θα παραγγείλει ένα Google Pixel Fold; Αν όντως κάποιος φωνάξει ναι, τότε θα ήθελα να διαβάσω και τον λόγο στα σχόλια!