E-Scooter: Πώς να αγοράσετε το κατάλληλο ηλεκτρικό σκούτερ για εσάς

0
67
Τα καλύτερα E Scooter
© Xiaomi

Τα ηλεκτρονικά σκούτερ έχουν γεμίσει από καιρό τους δρόμους μας σε μεγάλους αριθμούς. Τα περισσότερα από αυτά είναι ηλεκτρονικά σκούτερ που είναι διαθέσιμα προς ενοικίαση. Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα για τον εαυτό σας, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να εξετάσετε. Θα θέλαμε να σας προτείνουμε μερικά υπέροχα μοντέλα και να σας εξηγήσουμε όλα όσα πρέπει να έχετε κατά νου πριν πάρετε μια απόφαση αγοράς!

Επιλεγμένα ηλεκτρονικά σκούτερ στις Η.Π.Α
Προϊόν Ninebot KickScooter ES1L Ninebot KickScooter MAX G30LP GoTrax GXL V2 Ninebot KickScooter Air T15
Εικόνα Ninebot KickScooter ES1L Ninebot KickScooter MAX G30LP Go Trax GXL V2 Ninebot KickScooter Air T15
MSRP 299,99 $ 989,99 $ $349 819,99 $
Βάρος 24,9 λίβρες 38,6 λίβρες 26,45 λίβρες 23,2 λίβρες
Ικανότητα φόρτωσης 220 λίβρες (100 κιλά) 220,5 λίβρες (100 κιλά) 220 λίβρες (100 κιλά) 220,5 λίβρες (100 κιλά)
Διαστάσεις (ξεδιπλωμένο / διπλωμένο)
 • 40,2″ × 16,3″ × 44,5″
 • 44,5″ × 16,3″ × 12,6″
 • 43,7″ x 18,6″ x 45,1″
 • 43,7″ x 18,6″ x 21,0″
 • 43,3″ x 16,7″ x 44,1″
 • 36,9″ x 15,7″ x 40″
 • 40,3″ x 8″ x 8,8″
Μοτέρ 250 watt 350 watt 250 watt 300 watt
Τύπος φρένου
 • Μπροστινό ηλεκτρονικό φρένο
 • Πίσω δισκόφρενο
 • Μπροστινό δισκόφρενο
 • Πίσω ηλεκτρονικό φρένο
 • Μπροστινό ηλεκτρονικό φρένο
 • Πίσω δισκόφρενο
 • Πίσω φρένο
Χρόνος φόρτισης 6 ώρες 6,5 ώρες 5 ώρες 4 ώρες
Μέγιστη. Εύρος 12,4 μίλια 24,9 μίλια 12 μίλια 9,3 μίλια
Ταχύτητα 12,4 mph 18,6 mph 15,5 mph 12,4 mph
Ελαστικά Ελαστικά πεπιεσμένου αέρα 8 ιντσών Ελαστικά πεπιεσμένου αέρα 10 ιντσών Ελαστικά πεπιεσμένου αέρα 8,5 ιντσών 6 ιντσών μπροστά | 7,5 ιντσών πίσω
Απεικόνιση Ναί Ναί Ναί Ναί
Στήριγμα smartphone
Ελέγξτε την προσφορά*

Ελέγξτε την τιμή

Ελέγξτε την τιμή

Ελέγξτε την τιμή

Ελέγξτε την τιμή

Η αγορά ενός e-scooter είναι εύκολη. Είναι λιγότερο εύκολο να διαπιστωθεί εάν ένα τέτοιο όχημα είναι τεχνικά έτοιμο και εάν επιτρέπεται να το χρησιμοποιήσετε καθόλου στο δρόμο. Για να αποκτήσετε την πλήρη εικόνα, θα σας καθοδηγήσουμε βήμα-βήμα και θα σας διευκρινίσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρονικό σκούτερ.

Δεν έχουμε ελέγξει κανένα από τα ηλεκτρονικά σκούτερ που αναφέρονται στον πίνακα μόνοι μας. Εξετάσαμε κριτικές και αναφορές χρηστών από συναδέλφους και επιλέξαμε μερικά μοντέλα σε αυτή τη βάση, τα οποία συνιστώνται ανεπιφύλακτα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τοπικούς δρόμους. Μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια εάν θα πρέπει να τολμήσουμε να γράψουμε τις δικές μας κριτικές για τα ηλεκτρονικά σκούτερ στο μέλλον.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε ένα ηλεκτρονικό σκούτερ

Ποιος επιτρέπεται να οδηγεί ηλεκτρονικό σκούτερ;

Κατ’ αρχήν, κάθε άτομο άνω των 16 ετών επιτρέπεται να οδηγεί ηλεκτρονικό σκούτερ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λάβετε υπόψη ότι οι κανονισμοί διαφέρουν από το ένα κράτος στο άλλο. Στις ΗΠΑ, η Βόρεια Καρολίνα απαιτεί εγγραφή DMV, εννέα πολιτείες απαιτούν άδεια οδήγησης και ορισμένες απαιτούν από τους αναβάτες να φορούν κράνος, γι’ αυτό ελέγχετε πάντα με τις τοπικές αρχές.

Mann fährt den E-Scooter auf einer Brücke

Φροντίστε να οδηγείτε ηλεκτρονικά σκούτερ όπως το Ninebot MAX G30D II ενώ φοράτε κράνος. / © Ninebot

Να θυμάστε ότι μπορείτε να οδηγείτε μόνοι σας το ηλεκτρονικό σκούτερ. Δεν υπάρχει υποχρέωση να φοράτε κράνος, αλλά προς όφελος της δικής σας ασφάλειας, θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράτε. Οι νέοι πρέπει επίσης να φορούν μαξιλαράκια για τα γόνατα και τους αγκώνες.

Πού επιτρέπεται να οδηγείτε το ηλεκτρονικό σκούτερ;

Όταν αγοράζετε ένα ηλεκτρονικό σκούτερ, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε εάν το έξυπνο σκούτερ έχει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα σας. Αυτό ισχύει αν θέλετε να κυκλοφορήσετε σε δημόσιους δρόμους. Εφόσον κάνετε τον γύρο σας μόνο σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αυτή η έγκριση δεν είναι απαραίτητη.

Τι σημαίνει «νόμιμος του δρόμου»;

Όπως ήδη αναφέρθηκε, χρειάζεστε ένα e-scooter με έγκριση δρόμου, ώστε να μπορείτε να οδηγείτε παράλληλα με την κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους. Θα αναλύσουμε τώρα τι σημαίνει αυτό. Πρώτα απ ‘όλα, τα οχήματα πρέπει πρώτα να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, ώστε να υπάγονται στο Τροποποίηση HR 727 στον Νόμο για την Ασφάλεια Καταναλωτικών Προϊόντων στις Η.Π.Α. Αυτές είναι οι γενικές απαιτήσεις:

 • Μέγιστη ισχύς 750 Watt.
 • Μέγιστη ταχύτητα 20 mph.

Οι τοπικές αρχές και οι κυβερνήσεις των πόλεων ενδέχεται να επιβάλλουν άλλους κανονισμούς, γι’ αυτό φροντίστε να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές. Ορισμένες πόλεις ανακοίνωσαν απαγόρευση στα ηλεκτρικά σκούτερ, ειδικά σε αυτά που μοιράζονται υπηρεσίες.

Προκαλώντας σύγχυση, μπορεί να είναι νόμιμο να οδηγείτε ηλεκτρικά σκούτερ σε ορισμένες περιοχές του μετρό, αλλά όχι σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Λος Άντζελες, όπου υπάρχει όριο ταχύτητας 15 μίλια/ώρααλλά τα ηλεκτρονικά σκούτερ απαγορεύτηκαν προσωρινά σε ορισμένες πόλεις της περιοχής.

Lenker des Ninebot KickScooter MAX G30D II

Θα βρείτε πάντα μια οθόνη στο τιμόνι / © Ninebot

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά

Πριν πληρώσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια, υπάρχουν αρκετές τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να έχετε στο ραντάρ σας. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Βάρος: Κατά κανόνα, τα ηλεκτρονικά σκούτερ ζυγίζουν μεταξύ 25 και 40 λίβρες. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πιο ογκώδη, βαρύτερα μοντέλα καθώς και ελαφριές εναλλακτικές λύσεις που γέρνουν τη ζυγαριά σε μόλις 23 λίβρες. Λάβετε υπόψη το βάρος, ειδικά εάν, για παράδειγμα, πρέπει να σηκώνετε το σκούτερ στο τρένο κάθε μέρα στο δρόμο προς τη δουλειά. Μιλώντας για το τρένο: Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν επίσης πρακτικό αν ήταν ένα αναδιπλούμενο σκούτερ.

 • Ωφέλιμο φορτίο: Ο συντάκτης αυτού του άρθρου σίγουρα δεν θα αναθεωρήσει σύντομα ένα ηλεκτρονικό σκούτερ, γιατί ξεκάθαρα ξεπερνάω το ωφέλιμο φορτίο ενός τέτοιου σκούτερ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό το φορτίο ανέρχεται σε 220 λίβρες (100 κιλά), αλλά υπάρχουν επίσης συσκευές που σας επιτρέπουν να ανεβείτε με αρκετά βαριά 260 λίβρες. Πολύ σημαντικό: Μην ξεχνάτε ότι το συνολικό βάρος είναι καθοριστικό. Δεν θα σας βοηθήσει αν ζυγίζετε 200 λίβρες αλλά έχετε 30 λίβρες παντοπωλείου στο σακίδιο σας.

 • Μπαταρία/εμβέλεια: Ένα άλλο πολύ σημαντικό κριτήριο στην απόφαση αγοράς είναι η μπαταρία και η εμβέλεια. Θα σας δίνεται πάντα ένα μέγιστο εύρος στο φύλλο προδιαγραφών. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν θα πετύχετε τέτοια επίπεδα με βάση την εμπειρία. Το βάρος του ωφέλιμου φορτίου, οι πιθανές κλίσεις και η ταχύτητα οδήγησης θα επηρεάσουν σίγουρα τη συνολική διάρκεια ζωής της μπαταρίας, έτσι ώστε συχνά να είναι σημαντικά κάτω από το δηλωμένο εύρος. Λάβετε αυτό υπόψη εκ των προτέρων και είναι καλύτερο να κάνετε μερικά test drives. Υπάρχουν επίσης μοντέλα με αφαιρούμενη μπαταρία. Αυτό διευκολύνει τη ζωή σας όταν απαιτούνται επισκευές και μπορείτε επίσης να το μεταφέρετε στο σπίτι σας για φόρτιση χωρίς επιπλοκές.

 • Ισχύς: Τα ηλεκτρονικά σκούτερ έως 750 watt επιτρέπονται στις ΗΠΑ. Όσο περισσότερη δύναμη έχει το σκούτερ, τόσο πιο εύκολο είναι να αντιμετωπίσετε βαρύτερους ανθρώπους και πλαγιές.

 • Ταχύτητα: 20 mph είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας στο δρόμο στις ΗΠΑ, το οποίο είναι πολύ ταχύτερο από τους γενικούς κανόνες στην Ευρώπη (20 km/h). Ορισμένα μοντέλα ηλεκτρονικών σκούτερ μπορούν επίσης να πάνε πιο γρήγορα, αλλά αυτά μπορεί να χρειαστεί να εγγραφούν στο DMV.

 • Ελαστικά: Τα πνευματικά ελαστικά κάνουν τη διαδρομή πιο ομαλή και απορροφούν τους κραδασμούς, αλλά είναι επίσης γενικά πιο ευαίσθητα εάν οδηγείτε πάνω από ένα καρφί ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Τα συμπαγή ελαστικά, από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο τραχιά, αλλά όχι τόσο ευάλωτα σε τρυπήματα. Θα βρείτε αυτή την παραλλαγή στα περισσότερα ενοικιαζόμενα σκούτερ σε μεγαλύτερες πόλεις. Επίσης, προσέξτε το μέγεθος των τροχών: Όσο μεγαλύτεροι είναι οι τροχοί, τόσο πιο εύκολα μπορείτε να ξεπεράσετε εμπόδια όπως κράσπεδα.

 • Φρένα: Φυσικά, τα φρένα είναι επίσης ένα σημαντικό συστατικό του e-scooter σας. Έχετε την επιλογή ανάμεσα σε πολλές τεχνολογίες, όπως δισκόφρενα ή τύμπανο, ή επίσης ηλεκτροκίνητα φρένα.

 • Φωτισμός: Τα φώτα είναι ούτως ή άλλως υποχρεωτικά, αλλά θα μπορούσατε να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι συνδεδεμένο με την μπαταρία και δεν λειτουργεί ανεξάρτητα. Με αυτόν τον τρόπο δεν διατρέχετε τον κίνδυνο να χάσετε τα φώτα σας ανά πάσα στιγμή. Τα φλας δεν είναι υποχρεωτικά, αλλά μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Τι άλλο μπορείτε να προσέξετε; Ναι, υπάρχουν άλλα σημεία που μπορούν να συμπεριληφθούν στην απόφαση αγοράς σας και θα πρέπει να τα προσέξετε. Ένα από αυτά είναι φυσικά η τιμή. Για τα μοντέλα που προτείνονται εδώ, η τιμή κυμαίνεται μεταξύ $300 και $1000. Θυμηθείτε επίσης να εξετάσετε την προστασία από κλοπή. Υπάρχουν επίσης λύσεις PIN που βασίζονται σε λογισμικό.

 • Διαβάστε επίσης: Ανασκόπηση Brompton Electric: E-αναδιπλούμενο ποδήλατο με μια νότα F1!

Όλα τα ηλεκτρονικά σκούτερ που εμφανίζονται εδώ έχουν τη δική τους οθόνη. Μια συνοδευτική εφαρμογή μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα σας προσφέρουν μια βάση για το smartphone σας. Επειδή ήδη μιλάμε για το τιμόνι: Βεβαιωθείτε επίσης ότι είναι ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά βολικό, ειδικά για ψηλούς ή κοντούς ανθρώπους που θα με ευχαριστήσουν αργότερα!

Και τέλος! Εάν λάβατε υπόψη όλες τις παρεχόμενες συμβουλές, θα μπορούσατε να αγοράσετε το σωστό ηλεκτρονικό σκούτερ. Τώρα, δεν έχετε παρά να μου κάνετε τη χάρη και να μας διαβεβαιώσετε ότι θα ακολουθήσετε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και θα οδηγήσετε προσεκτικά. Μετά από όλα, θέλουμε να διαβάσετε τα επόμενα άρθρα μας με υγεία! Έχετε ήδη ένα ηλεκτρονικό σκούτερ ή μόλις αρχίζετε να ψάχνετε για ένα; Έχετε ήδη εμπειρία με μοντέλα ενοικίασης; Γράψτε μας στα σχόλια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here