Το ASUS ROG Phone 9 συνεχίζει να χτυπά την καρδιά του gaming smartphone

0
4
© nextpit

Οι αναφορές για το θάνατο του ROG Phone είναι υπερβολικά υπερβολικές. Η Asus μόλις ανακοίνωσε μια νέα γενιά του gaming smartphone της. Το ROG Phone 9 έρχεται για έναν ακόμη γύρο με τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Snapdragon 8 Elite και η επίσημη κυκλοφορία του απέχει μόνο μερικές εβδομάδες.

Με την απελευθέρωση του επεξεργαστή Snapdragon 8 Elite, ο αγώνας για την κυκλοφορία των ναυαρχίδων τηλεφώνων είναι σε εξέλιξη. Και ενώ η Xiaomi θα βγει πρώτη από τις πύλες στην Κίνα με τη νέα οικογένεια Xiaomi 15, η Asus έχει μια καλή ευκαιρία να είναι η πρώτη 8 Elite που κυκλοφορεί έξω από τα Σινικά Τείχη της Κίνας.

Στο στάδιο Snapdragon Summit, ο Sascha Krohn, Διευθυντής Τεχνικού Μάρκετινγκ της Asus, απέφυγε μερικά τεχνικά ζητήματα με καλή διάθεση για να πειράξει το ROG Phone 9.

Με το «μεγαλύτερο άλμα στην απόδοση» που έγινε ποτέ για τη σειρά τηλεφώνων παιχνιδιών, ο Krohn τόνισε ότι το ROG Phone 9 προσφέρει 30% καλύτερη απόδοση ισχύος σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, υποσχόμενος μεγαλύτερες περιόδους gaming μόνο με την μπαταρία.

Το ROG Phone 9 διατηρεί τη δεύτερη θύρα USB-C για να επιτρέπει τη φόρτιση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε οριζόντιο προσανατολισμό. Η “τοπική θύρα” είναι στην πραγματικότητα η κύρια, με έξοδο οθόνης, ενώ η παραδοσιακή κάτω θύρα μπορεί να κάνει μόνο φόρτιση και μεταφορά δεδομένων.

Το ROG Phone 9 έχει παρόμοια μορφή με την προηγούμενη γενιά, η οποία ομολογουμένως έμοιαζε πολύ με το Zenfone 11 Ultra. Τα AirTriggers επιστρέφουν, όπως και το αξεσουάρ ψύξης AeroActive.

Το πίσω μέρος από παγωμένο γυαλί έχει μια μικρή οθόνη με dot matrix, παρόμοια με αυτή του φορητού υπολογιστή Zephyrus G14, ικανή να εμφανίζει απλά μηνύματα.
Η Asus πείραξε επίσης μερικές λειτουργίες λογισμικού με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί ή όχι να θεωρηθούν ως εξαπάτηση λογισμικού: Η πρώτη είναι μια ακίνδυνη επιλογή γρήγορης προώθησης για επιτάχυνση μέσω των περικοπών σκηνών – ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό σε ορισμένες ανακατασκευές παιχνιδιών και εξομοίωση.

Το δεύτερο είναι λίγο ανησυχητικό και προσθέτει λειτουργίες αυτόματης λήψης για στοιχεία εντός του παιχνιδιού. Εάν εφαρμοστεί καλά, υπόσχεται να μειώσει την ταλαιπωρία της λεηλασίας των ειδών στη δράση και των σκοπευτών. Μένει να δούμε αν το χαρακτηριστικό θα θεωρείται εξαπάτηση, ειδικά σε ανταγωνιστικά παιχνίδια, ξυπνώντας μνήμες αυτόματης στόχευσης και διαφανών προγραμμάτων οδήγησης τοίχου που πυροδότησε διαμάχη στον χώρο των υπολογιστών πριν από δεκαετίες.

Η Asus δεν αποκάλυψε την τιμολόγηση, αλλά επιβεβαίωσε ότι το ROG Phone 9 θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2024 και θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και προδιαγραφές στη συνέχεια.