Η Apple θα επικεντρωθεί σε φθηνότερα ακουστικά Vision Pro: Αναφορά

0
16

Ο τεχνολογικός γίγαντας Apple φέρεται να έχει θέσει την ανάπτυξη των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας δεύτερης γενιάς, του Vision Pro 2, σε αναμονή και έχει στρέψει την προσοχή του σε ένα πιο προσιτό προϊόν Vision, σύμφωνα με νέα αναφορά από Η πληροφορίαεπικαλούμενη άτομα που εμπλέκονται στην αλυσίδα παραγωγής και εφοδιασμού του.

Η Apple εργάζεται σε ένα φθηνότερο Vision Pro που θα μπορούσε να κοστίσει όσο ένα iPhone

Όχι μόνο αυτό, αλλά και ο αριθμός των εργαζομένων που διατίθενται για την ανάπτυξη του Vision Pro 2 μειώθηκε σταδιακά, πρόσθεσε η έκθεση.

Η Apple διερευνά τρόπους για να μειώσει το κόστος των εξαρτημάτων για το πρώτο μοντέλο premium, το Vision Pro, και εργάζεται σε μια φθηνότερη έκδοση του ακουστικού με λιγότερα χαρακτηριστικά που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2025.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Apple ανακοίνωσε το Vision Pro στο Worldwide Developers Conference (WWDC) στις 5 Ιουνίου 2023 και ξεκίνησε τις προπαραγγελίες των ακουστικών μικτής πραγματικότητας στις 19 Ιανουαρίου 2024. Τον Φεβρουάριο του 2024, έγινε αποκλειστικά διαθέσιμο για αγορά στα 3.499 $ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, η συσκευή επικρίθηκε επειδή ήταν πολύ ακριβή και πολύ βαριά, καθιστώντας την λιγότερο άνετη για παρατεταμένη χρήση. Επίσης, οι πωλήσεις του Vision Pro έχουν επιβραδυνθεί, γεγονός που πιθανότατα έκανε την Apple να επανεξετάσει την απόφασή της να εργαστεί στην επόμενη έκδοση της premium συσκευής μικτής πραγματικότητας.

«Η Apple είπε σε τουλάχιστον έναν προμηθευτή ότι ανέστειλε τις εργασίες στα επόμενα ακουστικά Vision υψηλής τεχνολογίας, είπε ένας υπάλληλος σε έναν κατασκευαστή που κατασκευάζει βασικά εξαρτήματα για το Vision Pro. Η απόσυρση έρχεται καθώς αναλυτές και εταίροι της εφοδιαστικής αλυσίδας επισήμαναν επιβράδυνση των πωλήσεων της συσκευής των 3.500 δολαρίων», ανέφερε η έκθεση Information.

Με την πτώση των πωλήσεων του Vision Pro, η Apple προσπαθεί τώρα να εργαστεί σε ένα νέο ελαφρύτερο και οικονομικότερο ακουστικό, το οποίο αναφέρεται εσωτερικά ως “N109”, προστίθεται στην έκθεση.

Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει το βάρος του φθηνότερου Vision Pro κατά «τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο» παραιτούμενος από ορισμένα χαρακτηριστικά που η Apple μπορεί να μην θεωρεί σημαντικά για τα ακουστικά. Αυτό μπορεί επίσης να περιλαμβάνει ένα απλοποιημένο κεφαλόδεσμο, μικρότερα ηχεία και λιγότερες κάμερες. Ωστόσο, δεν αναμένεται να κάνει συμβιβασμούς στις οθόνες υψηλής ανάλυσης της συσκευής που διακρίνουν το Vision Pro.

Επιπλέον, ο γίγαντας του Κουπερτίνο στοχεύει να τιμολογήσει το επερχόμενο φιλικό προς τον προϋπολογισμό ακουστικό Vision περίπου 1.500 $, το οποίο είναι παρόμοιο με την τιμή ενός iPhone high-end.

Οι αναφορές δείχνουν ότι η Apple μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται στο Vision Pro 2 στο μέλλον, αλλά προς το παρόν, η ανάπτυξη των ακουστικών έχει διακοπεί. Η εταιρεία σχεδιάζει να επικεντρώσει και να διοχετεύσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη ενός πιο προσιτού ακουστικού Vision για την αναμενόμενη κυκλοφορία του μέχρι τα τέλη του 2025.