5 τρόποι για να σταματήσετε τα προβλήματα «100% χρήσης δίσκου» στα Windows

0
142
Τρόποι για να σταματήσετε τα προβλήματα «100% χρήσης δίσκου» στα Windows
Τρόποι για να σταματήσετε τα προβλήματα «100% χρήσης δίσκου» στα Windows

Εάν είστε αυτός που βρισκόταν κάτω από το δύσκολο σημείο όπου ο υπολογιστής σας σάς στέλνει την ειδοποίηση σχετικά με την κατάσταση χρήσης του δίσκου ως πλήρης και σπάνια βρίσκετε κανένα λόγο για αυτό. Ακολουθήστε λοιπόν τον οδηγό για να το λύσετε.

Μπορεί να είναι μια προϋπόθεση ότι μόλις ενεργοποιήσατε τον υπολογιστή σας και αρχίσετε να λαμβάνετε τα αναδυόμενα παράθυρα που σας δηλώνουν σχετικά με τον 100% χώρο αποθήκευσης δίσκου, παρόλο που δεν εκτελούνται εφαρμογές ή έχουν ανοίξει ακόμη εφαρμογές που μπορεί να το προκαλούν αυτό. Και όταν ο υπολογιστής σας αρχίζει να συμπεριφέρεται έτσι, αρχίζετε να σκέφτεστε να βρείτε τη λύση για αυτό, αλλά αφού δοκιμάσατε κάθε δυνατή επιδιόρθωση φύγατε πάλι με το σφάλμα να βρίσκεται μέσα. Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε υπολογιστή με Windows, έχουμε γράψει τους 5 καλύτερους δυνατούς τρόπους ή διορθώσεις με τους οποίους μπορείτε να επαναφέρετε τον υπολογιστή σας κανονικά και δεν θα σας ζητήσει ξανά «100% αποθήκευση δίσκου». Απλώς διαβάστε το παρακάτω άρθρο για να μάθετε για αυτούς τους τρόπους και μεθόδους.

5 τρόποι για να σταματήσετε τα προβλήματα «100% χρήσης δίσκου» στα Windows

Παρακάτω είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιλύσετε εύκολα αυτό το πρόβλημα στο λειτουργικό σας σύστημα Windows.

#1 Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες των Windows

Το σφάλμα ενδέχεται να διατηρείται στα Windows σας λόγω ορισμένων υπηρεσιών που ενδέχεται να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Μπορείτε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από αυτό το ζήτημα σταματώντας όλες αυτές τις εργασίες στο παρασκήνιο και μην τις αφήνετε να αναπαράγονται ξανά. Για να σταματήσετε όλες τις υπηρεσίες στο παρασκήνιο, αναζητήστε “υπηρεσίες” στο πλαίσιο αναζήτησης στην οθόνη έναρξης και εισαγάγετε την αλληλογραφία και όταν ανοίξει το παράθυρο Υπηρεσίες για να βρείτε την υπηρεσία “Superfetch” και κάντε δεξί κλικ πάνω της. Κάντε κλικ στην επιλογή Διακοπή από εκεί και δείτε εάν ο χώρος αποθήκευσης στο δίσκο σας έχει επανέλθει ή όχι. Τώρα θα πρέπει να κάνετε το ίδιο για την «Ευφυής Υπηρεσία Παρασκηνίου», δηλαδή να την απενεργοποιήσετε, έτσι ώστε να εμφανίζεται ο χώρος στο δίσκο σας κενός.

#2 Εκτελέστε το CheckDisk

Εκκινήστε τη γραμμή εντολών στα Windows σας και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε την εντολή “chk disk /f’ /rc:” και κάντε κλικ στο κουμπί enter. Σημειώστε ότι θα πρέπει να γράψετε τη λέξη-κλειδί του διαμερίσματος του δίσκου σας στη θέση του “c” στην εντολή. Τώρα θα πρέπει να απαντήσετε στην προτροπή και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, όπου θα ξεκινήσει ο Έλεγχος δίσκου για τα σφάλματα και θα λύσει τα δευτερεύοντα ζητήματα εάν αυτά προκαλούν το πρόβλημα.

#3 Απενεργοποίηση Συμβουλών για τα Windows

Η απενεργοποίηση των Συμβουλών για τα Windows μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη σε περίπτωση που λαμβάνετε σφάλμα 100% χρήσης δίσκου. Για να απενεργοποιήσετε τις Συμβουλές των Windows, μεταβείτε στη διεύθυνση “Έναρξη-> Ρυθμίσεις -> Σύστημα -> Ειδοποιήσεις & Ενέργειες” στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, βρείτε και αποεπιλέξτε την Επιλογή “Εμφάνιση συμβουλών για τα παράθυρα”. Αν και αυτό δεν σχετίζεται με το σφάλμα του δίσκου, ωστόσο ορισμένοι από τους χρήστες το βρήκαν ότι λειτουργεί σε αυτήν την περίπτωση.

#4 Αλλαγή τοποθεσίας αρχείου σελίδας

Το Pagefile είναι ένας τύπος αρχείου που βοηθά στη διευκόλυνση της μνήμης RAM ενώ εκτελείτε έντονες βαριές δραστηριότητες στον υπολογιστή σας. Εάν έχετε διπλούς σκληρούς δίσκους στον υπολογιστή σας, μπορείτε να απαλλαγείτε από το πρόβλημα λέγοντας 100% χρήση δίσκου επικολλώντας το Αρχείο σελίδας του προεπιλεγμένου σκληρού δίσκου στον άλλο σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο My Computer και μετά μεταβείτε στην επιλογή Advance system settings.
  2. Τώρα μεταβείτε στις (Καρτέλα Επιδόσεις) Ρυθμίσεις> Προχωρημένες> Αλλαγή και βρείτε τον σκληρό δίσκο του προεπιλεγμένου αρχείου σελίδας από την οθόνη που προκύπτει.
  3. Επιλέξτε την Επιλογή «Χωρίς αρχείο σελιδοποίησης» και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός. Τώρα επιλέξτε τον επόμενο σκληρό σας δίσκο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Διαχειριζόμενο μέγεθος συστήματος» και, στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στο κουμπί Ορισμός. Τώρα κάντε κλικ στο κουμπί OK και, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Αυτό θα αφαιρέσει το σφάλμα πλήρους δίσκου, αλλά μόνο εάν χρησιμοποιείτε υπολογιστή με δύο σκληρούς δίσκους εγκατεστημένους σε αυτόν.

#5 Αγορά SSD

Εάν κάτι από τα παραπάνω δεν λύσει το πρόβλημά σας, τότε υπάρχει ο απόλυτος ή ο τελευταίος τρόπος που μένει πίσω που μπορεί να σας βοηθήσει σίγουρα και αυτός είναι ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε το SSD στον υπολογιστή σας και θα σας βοηθήσει να μειώσετε καταπονήστε τον σκληρό δίσκο και βοηθήστε στην ομαλή εκτέλεση των εργασιών. Δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε τον τρέχοντα σκληρό σας δίσκο εάν χρησιμοποιείτε τον SSD και απλώς θα τον κάνει να λειτουργεί τέλεια.

Έτσι, παραπάνω είναι οι τρόποι για να σταματήσετε τα προβλήματα «100% χρήσης δίσκου» στα Windows. Χρησιμοποιήστε τους παραπάνω τρόπους και μπορείτε να επιλύσετε εύκολα αυτό το πρόβλημα. Ελπίζω να σας αρέσει ο οδηγός, συνεχίστε να τον μοιράζεστε και με άλλους. Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω εάν έχετε οποιεσδήποτε σχετικές απορίες με αυτό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here