5 σημάδια κινδύνου που πρέπει να αναζητάτε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ΑΤΜ

0
168
5 σημάδια κινδύνου που πρέπει να αναζητάτε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ΑΤΜ

Υπάρχουν πολλές παγίδες που μπορούν να στήσουν οι απατεώνες ή οι χάκερ στα ΑΤΜ για να εξαπατήσουν τους πελάτες των τραπεζών. Ακολουθούν 5 συνηθισμένοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να παραβιάσουν τα ΑΤΜ. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για να μάθετε γι ‘αυτό.

5 σημάδια κινδύνου που πρέπει να αναζητάτε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα ΑΤΜ

Λοιπόν, όλοι χρησιμοποιούν ΑΤΜ στην καθημερινή τους ζωή για ανάληψη χρημάτων. Από τους τελευταίους μήνες, έχουμε δει ότι ο κόσμος ήταν μάρτυρας ορισμένων παραβιάσεων των οικονομικών δεδομένων. Το προηγούμενο έτος, η Ινδία γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις οικονομικών δεδομένων στην τραπεζική της ιστορία.

Σχεδόν 32 lakh χρεωστικές κάρτες σε όλη τη χώρα παραβιάστηκαν. Αναφορές ισχυρίστηκαν ότι χάκερ χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό που είχε μολύνει το τραπεζικό σύστημα σχεδόν 19 δημοφιλών τραπεζών στην Ινδία.

Αν αφήσουμε πίσω τις επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού, υπάρχουν πολλές άλλες παγίδες που μπορούν να στήσουν οι απατεώνες ή οι χάκερ στα ΑΤΜ για να εξαπατήσουν τους πελάτες των τραπεζών. Ακολουθούν 5 συνηθισμένοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να παραβιάσουν τα ΑΤΜ

#1 Κάρτα Skimmer

Εν ολίγοις, τα Card skimmers είναι οι μικροσκοπικές συσκευές που συνήθως εγκαθίστανται στην υποδοχή της συσκευής ανάγνωσης καρτών ATM. Αυτές οι συσκευές μπορούν να διαβάσουν και να αντιγράψουν τις πληροφορίες από τη μαγνητική λωρίδα της χρεωστικής σας κάρτας για να κλέψουν χρήματα.

#2 Μη ευθυγραμμισμένες θέσεις υποδοχής καρτών

Εάν πιστεύετε ότι η υποδοχή κάρτας φαίνεται λίγο ογκώδης ή εσφαλμένη ευθυγράμμιση, τότε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να υπάρχει μια πρόσθετη υποδοχή ανάγνωσης κάρτας τοποθετημένη στο επάνω μέρος της πραγματικής. Αυτή η πρόσθετη υποδοχή έχει τοποθετηθεί από εγκληματίες για να κλέψουν όλα τα στοιχεία της χρεωστικής σας κάρτας.

#3 Ψευδές πληκτρολόγιο

Λοιπόν, μετά τη χρήση του skimmer της κάρτας, οι χάκερ πρέπει απλώς να γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασής σας για να εισβάλουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό. Μερικές φορές, οι εγκληματίες τοποθετούν ένα ψεύτικο πληκτρολόγιο πάνω από το πραγματικό πληκτρολόγιο. Επομένως, την επόμενη φορά, εάν το πληκτρολόγιο αισθάνεται σπογγώδες στο άγγιγμα ή χαλαρό, μην πληκτρολογήσετε το PIN σας.

#4 Λιβανέζικη θηλιά

Αυτή είναι μια άλλη δημοφιλής τεχνική που χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να χακάρουν τα ΑΤΜ. Υπάρχει μια μικροσκοπική συσκευή που ονομάζεται Lebanese loop που κρατά τη χρεωστική σας κάρτα πίσω στο μηχάνημα. Αυτό αναγκάζει τους χρήστες να πιστεύουν ότι το μηχάνημα έχει καταπιεί την κάρτα ή ότι έχει κολλήσει. Επομένως, την επόμενη φορά, εάν η υποδοχή κάρτας εμφανίζεται ταλαντευόμενη ή χαλαρή, μην προσπαθήσετε να τη ρυθμίσετε.

#5 Κρυφή κάμερα

Λοιπόν, έχουμε συζητήσει πολλούς τρόπους για το πώς οι εγκληματίες μπορούν να κλέψουν στοιχεία χρεωστικής κάρτας. Τι γίνεται όμως με τους κωδικούς πρόσβασης; Λοιπόν, για αυτό οι εγκληματίες χρησιμοποιούν κρυφή κάμερα που συνήθως τοποθετείται στο μηχάνημα ή ακόμα και στη ρίζα σε στρατηγική θέση για να καταγράψει την καρφίτσα.

Έτσι, αυτοί είναι οι πέντε συνηθισμένοι τρόποι που χρησιμοποιούν οι χάκερ για να παραβιάσουν τα ΑΤΜ. Αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να εντοπιστούν, αλλά δεν ήταν αδύνατο. Ελπίζω να σας αρέσει η ανάρτηση, μοιραστείτε την και με τους φίλους σας!