10 γρήγοροι τρόποι επίλυσης σφάλματος Windows 10 Χρησιμοποιείται 100% χώρος στο δίσκο

0
26

Εάν αντιμετωπίζετε καθυστέρηση ή αργό χρόνο απόκρισης ενώ εργάζεστε στα Windows 10, τότε θα πρέπει να ελέγξετε τον διαχειριστή εργασιών σας για να μάθετε εάν αντιμετωπίζετε ένα τέτοιο πρόβλημα λόγω του 100% χώρου στο δίσκο που χρησιμοποιείται.

Το Task Manager σάς παρέχει πολλαπλές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των χρήσεων της CPU, των χρήσεων του δίσκου, των χρήσεων της μνήμης RAM και όλων των άλλων λεπτομερειών σχετικά με τις διεργασίες που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή στο μηχάνημά σας. Η χρήση 100% χώρου στο δίσκο είναι το πιο συνηθισμένο σφάλμα στα Windows 10. Οι περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν αυτό το σφάλμα λόγω παλιών προγραμμάτων οδήγησης και παραθύρων, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να το λύσετε.

Διαφορετικοί τρόποι επίλυσης σφαλμάτων Windows 10 Χρησιμοποιείται 100% χώρος στο δίσκο

1. Επανεκκινήστε το σύστημά σας

Η επανεκκίνηση ενός συστήματος μπορεί να επιλύσει διαφορετικούς τύπους σφαλμάτων, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων των Windows 10. Χρησιμοποιείται 100% χώρος στο δίσκο. Απλώς θυμηθείτε ότι πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας, όχι να το τερματίσετε επειδή η επανεκκίνηση θα ξεκινήσει τον υπολογιστή σας με τη νέα κατάσταση. Ως επί το πλείστον, η επανεκκίνηση θα το λύσει, ελέγξτε τη διαχείριση εργασιών, εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, τότε έχετε μεταβεί σε μια νέα λύση.

2. Ενημερώστε τα Windows

Τα Windows 10 Ενημερώθηκαν για την επίλυση διαφορετικών τύπων προβλημάτων. Είναι καλύτερα να ενημερώνεστε συνεχώς. Θα σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να κρατάτε τα παράθυρά σας ενημερωμένα όλη την ώρα. Ένα σφάλμα όπως η χρήση 100% χώρου στο δίσκο θα λυθεί με την ενημέρωση των παραθύρων.

Για να ενημερώσετε τα Windows

Χρησιμοποιείται 100% χώρος στο δίσκο
Χρησιμοποιείται 100% χώρος στο δίσκο
 • Πρώτα απ ‘όλα, μεταβείτε στις ρυθμίσεις
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση & Ασφάλεια.
 • Εδώ θα δείτε όλα τα διαθέσιμα ενημερωμένα, διαφορετικά, κάντε κλικ στο Check Update
 • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το.

3. Ελέγξτε για κακόβουλο λογισμικό

Εάν χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο στον υπολογιστή σας, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκατεστημένο λογισμικό προστασίας από ιούς premium στον υπολογιστή σας που σας προστατεύει από ανεπιθύμητο κακόβουλο λογισμικό και ιούς.

Για να επιλύσετε αυτό το σφάλμα, θα πρέπει να ελέγξετε ολόκληρο το σύστημά σας με το premium λογισμικό προστασίας από ιούς και Windows Defender επίσης. Σας συνιστούμε επίσης να απεγκαταστήσετε όλα τα ανεπιθύμητα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας.

Όταν ολοκληρώσετε τη σάρωση για κακόβουλο λογισμικό, επανεκκινήστε το σύστημά σας και ελέγξτε εάν το σφάλμα επιλύθηκε ή όχι. Θα σας προτείνουμε να σαρώσετε το σύστημά σας με περισσότερα από 1 Antivirus εάν είναι δυνατόν.

4. Απενεργοποιήστε προσωρινά το λογισμικό προστασίας από ιούς

Κάποια στιγμή το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ο λόγος πίσω από αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, να επανεκκινήσετε το σύστημά σας και να το ελέγξετε. Εάν το σφάλμα λυθεί, τότε είναι θέμα με το Antivirus. Σε αυτήν την κατάσταση, το λογισμικό προστασίας από ιούς είναι ο λόγος πίσω, καλέστε τον πάροχο εξυπηρέτησης πελατών και ζητήστε τη λύση.

Εάν, μετά την απενεργοποίηση ενός προγράμματος προστασίας από ιούς, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε την ενημερωμένη έκδοση του λογισμικού. Εάν εσείς, η έκδοση λογισμικού είναι ξεπερασμένη, ενημερώστε την αμέσως.

5. Αλλάξτε τις Ρυθμίσεις στο Google Chrome και στο Skype

Οι ρυθμίσεις του Google Chrome και του Skype μπορεί επίσης να είναι ο λόγος πίσω από αυτό. Σε πολλές συνθήκες, οι αλλαγές αυτές να είναι επωφελείς για τον χρήστη.

Για το Google Chrome

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο Google Chrome και το Skype
Αλλάξτε τις ρυθμίσεις στο Google Chrome και το Skype
 • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων.
 • Εδώ, στην ενότητα απορρήτου, πρέπει να καταργήσετε την επιλογή του Χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία πρόβλεψης για να φορτώσετε τη σελίδα πιο γρήγορα επιλογή.
 • Σας συνιστούμε επίσης να απενεργοποιήσετε το φλας στο Google Chrome.

Κυρίως το σφάλμα θα λυθεί με αυτές τις αλλαγές. Εάν χρησιμοποιείτε επίσης Skype στον υπολογιστή σας, τότε πρέπει να ακολουθήσετε και τα παρακάτω βήματα.

Για το Skype

Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το Skype, μεταβείτε στο μενού έναρξης, για να δείτε το εικονίδιο Skype να κάνει κλικ σε αυτό ή να αναζητήσετε Skype.

 • Τώρα επιλέξτε την καρτέλα Ασφάλεια και κάντε κλικ στο Επεξεργασία.
 • Εδώ θα δείτε μια λίστα με όλα τα Ομάδες ή ονόματα χρηστώντώρα κάντε κλικ στο Όλα τα πακέτα εφαρμογώνεπιλέξτε την επιλογή εγγραφής για να επιλέξετε Να επιτρέπεται η οποία επιτρέπει στο Skype να γράφει στον δίσκο σας.
 • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο, ΟΚ.

6. Εκτελέστε το Check Disk

Το πρόβλημα, όπως και η χρήση 100% χώρου στο δίσκο, μπορεί επίσης να εμφανιστεί λόγω φυσικών προβλημάτων με τον σκληρό σας δίσκο. Για να το διορθώσετε, θα πρέπει να ελέγξετε το δίσκο.

Το σφάλμα υψηλής χρήσης δίσκου σημαίνει ότι μια εφαρμογή ή ένα λογικό πρόβλημα οδηγεί τη χρήση του δίσκου, αλλά αξίζει τον χρόνο σας για να αποφασίσετε για οποιαδήποτε φυσική ζημιά.

7. Επαναφέρετε την εικονική μνήμη στα Windows 10

Η εικονική μνήμη αντιμετωπίζει τον δίσκο σας σαν να είναι RAM και τον χρησιμοποιεί για να ανταλλάξει προσωρινά αρχεία, αλλά μόνο όταν εξαντληθεί η πραγματική μνήμη RAM. Ένα τέτοιο σφάλμα, όπως η χρήση του 100% του δίσκου, μπορεί να προκαλέσει λόγω αποτυχίας στο pagefile.sys. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα επαναφέροντας απλώς τις ρυθμίσεις εικονικής μνήμης.

Πώς να επαναφέρετε την εικονική μνήμη στα Windows 10

Βήμα 1: Πρώτα απ ‘όλα, κάντε δεξί κλικ στο Αυτό το PC εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας και, στη συνέχεια, στην αριστερή πλευρά, θα δείτε την επιλογή ως Προηγμένες ρυθμίσεις συστήματος, κάντε κλικ σε αυτό.

Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10
Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10

Βήμα 2: Τώρα, εδώ στο παράθυρο ιδιοτήτων συστήματος, κάντε κλικ στις ρυθμίσεις. Ένα άλλο πρόβλημα με την επιλογή απόδοσης θα ανοίξει.

Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10
Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10

Βήμα 3: Εδώ στην επιλογή απόδοσης, κάντε κλικ στην αλλαγή.

Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10
Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10

Βήμα 4: Είναι ένα τελευταίο βήμα, πρώτα καταργήστε την επιλογή του πλαισίου αυτόματης διαχείρισης μεγέθους αρχείου σελιδοποίησης για όλα τα προγράμματα οδήγησης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή χωρίς αρχείο σελιδοποίησης. Κάντε κλικ στο ok.

Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10
Επαναφορά εικονικής μνήμης στα Windows 10

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επαναφέρετε την εικονική μνήμη στα Windows 10

8. Αλλάξτε τις Ενεργειακές Επιλογές από Ισορροπημένη σε Υψηλή Απόδοση

Φαίνεται λάθος ότι το περίπλοκο πρόβλημα όπως η χρήση 100% χώρου στο δίσκο μπορεί να λυθεί απλώς αλλάζοντας τις επιλογές ενέργειας από ισορροπημένη σε υψηλή απόδοση, αλλά οι μέθοδοι λειτουργούν για πολλούς ανθρώπους σαν εσάς, επομένως θα πρέπει να το δοκιμάσετε.

Μεταβείτε στην επιλογή ισχύος από ισορροπημένη σε υψηλή και αποθηκεύστε την.

Αλλάξτε τις επιλογές ενέργειας από ισορροπημένη σε υψηλή απόδοση

9. Απενεργοποιήστε την Αναζήτηση των Windows

Σφάλμα στο σύστημα μπορεί να προκαλέσει βρόχο αναζήτησης, γι’ αυτό θα εμφανιστεί το πρόβλημα όπως η υψηλή χρήση δίσκου. Αρχικά, θα πρέπει να σταματήσετε προσωρινά τη δυνατότητα αναζήτησης των Windows και να δείτε το αποτέλεσμα.

Για να διακόψετε προσωρινά τη δυνατότητα αναζήτησης των Windows, ανοίξτε τη γραμμή εντολών και πληκτρολογήστε την εντολή ως net.exe σταματήστε την “Αναζήτηση των Windows”, πατήστε enter.

Το cmd θα σταματήσει να εκτελείται όλη η αναζήτηση στα παράθυρα μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση.

Εάν το πρόβλημά σας λύθηκε με την προσωρινή διακοπή της δυνατότητας αναζήτησης των Windows, τότε θα πρέπει να διακόψετε οριστικά τη δυνατότητα αναζήτησης των Windows, για αυτό ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

 • Ανοίξτε το Run, πατήστε το πλήκτρο Windows + R, θα ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου
 • Μπείτε στο services.msc και κάντε κλικ στο Εκτέλεση.
 • Τώρα θα ανοίξουν τα παράθυρα των υπηρεσιών, κάντε κλικ στην καταχώρηση αναζήτησης των παραθύρων και κάντε διπλό κλικ για να ενημερώσετε τις ιδιότητές του.
 • Τώρα κάτω από τον τύπο εκκίνησης, επιλέξτε Disabled και κάντε κλικ στο Ok.

10. Διακόψτε την υπηρεσία Superfetch

Η υπηρεσία Windows Superfetch μπορεί να είναι ο λόγος πίσω από αυτά τα προβλήματα. μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτές τις υπηρεσίες με την εντολή ως net.exe διακοπή superfetch.

Πρώτα απ ‘όλα, ανοίξτε το CMD, εισάγετε το cmd και πατήστε enter.

Εάν, αφού ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε πρόβλημα, τότε πρέπει να αντικαταστήσετε τον σκληρό σας δίσκο. Θα είναι καλύτερο για εσάς εάν είστε υπολογιστής ή φορητός υπολογιστής είναι σε εγγύηση, τότε μπορείτε να τους ενημερώσετε για το πρόβλημά σας και να ζητήσετε την αντικατάσταση.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σχετικά με 10 γρήγορους τρόπους επίλυσης του σφάλματος των Windows 10 Χρησιμοποιείται 100% χώρος στο δίσκο είναι χρήσιμο για εσάς. Εάν το άρθρο είναι χρήσιμο για εσάς με οποιονδήποτε τρόπο, μοιραστείτε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας για τις ενημερώσεις που σχετίζονται με την Τεχνολογία σε όλο τον κόσμο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here