Χαμηλή αποθήκευση; Δείτε ποια κάρτα microSD πρέπει να αγοράσετε

0
133

© NextPit

Τα περισσότερα τηλέφωνα που πωλούνται σήμερα διαθέτουν 16 GB ή 32 GB εσωτερικής αποθήκευσης, αλλά μέρος αυτής της μνήμης είναι συνδεδεμένο με το λειτουργικό σύστημα. Τα φθηνότερα μοντέλα προσφέρουν λιγότερα από 8 GB. Εάν αποθηκεύετε πολλή μουσική, φωτογραφίες, βίντεο ή παιχνίδια στο τηλέφωνό σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι σύντομα θα εξαντληθεί ο αποθηκευτικός σας χώρος. Η λύση είναι είτε να αγοράσετε ένα τηλέφωνο με περισσότερο χώρο αποθήκευσης είτε να επενδύσετε σε μια καλή κάρτα microSD.

  • Πώς να επιλέξετε την καλύτερη κάρτα microSD για Android
  • Θα αποκτήσει το Galaxy S7 υποδοχή κάρτας microSD;

Πολλά smartphone διαθέτουν υποδοχές για κάρτες microSD, εκτός από ορισμένα μοντέλα όπως το δημοφιλές Moto X (2014) ή το Samsung Galaxy S6. Ορισμένα από αυτά επιτρέπουν τη χρήση καρτών έως 128 GB, κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε μια κάρτα microSD; Ποιο μοντέλο είναι κατάλληλο για εσάς; Θα βρείτε τις απαντήσεις παρακάτω. Διαβάστε παρακάτω για την πλήρη σύνοψη.

Διαφορές μεταξύ καρτών microSD

Οι κάρτες MicroSD ταξινομούνται ανάλογα με την χωρητικότητα αποθήκευσης και τις ταχύτητες μεταφοράς. Οι κάρτες που ταξινομούνται ως SD (Secure Digital) έχουν χωρητικότητα από 128 MB έως 2 GB. Οι κάρτες SDHC (Secure Digital High Capacity) έχουν χωρητικότητα από 4 GB έως 32 GB. Η χωρητικότητα των καρτών SDXC (Secure Digital Extended Capacity) είναι έως 2 TB.

Οι κάρτες χωρίζονται επίσης σε κατηγορίες με βάση τις ταχύτητες εγγραφής τους. Υπάρχουν έξι κύριες κατηγορίες: 2, 4, 6 και 10, UHS 1 και 3. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει τις ελάχιστες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων για κάθε κατηγορία:

Κατηγορία/τάξη Ελάχιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων Επίπεδο ταχύτητας Συνιστώμενο μέγιστο
UHS 3 30 MB/s Υψηλή ταχύτητα Εγγράφει βίντεο σε 4K και 2K
UHS 1 10 MB/s Υψηλή ταχύτητα

Εγγραφή βίντεο HD, Full HD και συνεχής λήψη φωτογραφιών

Τάξη 10 10 MB/s Υψηλή ταχύτητα

Εγγραφή βίντεο HD, Full HD και συνεχής λήψη φωτογραφιών

Τάξη 6 6 MB/s Μέση ταχύτητα Εγγραφή βίντεο σε HD και Full HD
Τάξη 4 4 MB/s Μέση ταχύτητα Εγγραφή βίντεο σε HD και Full HD
Τάξη 2 2 MB/s Χαμηλή ταχύτητα

Εγγραφή βίντεο στο HQ

Είναι η συσκευή μου συμβατή με κάρτες microSD;

Όπως είπαμε στην εισαγωγή, πολλά τηλέφωνα δέχονται κάρτες μνήμης, αλλά υπάρχουν μερικά μοντέλα που δεν το κάνουν. Για να μάθετε εάν το τηλέφωνό σας διαθέτει υποδοχή microSD, ακολουθήστε τα παρακάτω σημεία:

  • Εξετάστε το τηλέφωνό σας και αναζητήστε την περιγραφή “SD” ή “microSD”. Αυτό θα υποδείξει πού βρίσκεται η υποδοχή κάρτας μνήμης του τηλεφώνου σας.
  • Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο και δείτε εάν έχει ενότητα για κάρτες μνήμης. Αυτό θα δείξει πού βρίσκεται, τι τύπους κάρτας δέχεται και πώς να τοποθετήσετε μια κάρτα.
  • Δείτε τον ιστότοπο του κατασκευαστή για τις τεχνικές προδιαγραφές της συσκευής σας. Θα σας δείξουν εάν έχει υποδοχή microSD.
  • Ελέγξτε εξειδικευμένους ιστότοπους που διατηρούν φύλλα δεδομένων προδιαγραφών τηλεφώνου, όπως το AndroidPIT.

Πώς επιλέγω την καλύτερη κάρτα;

Κάρτες sd androidpit 7

Πώς επιλέγετε μια κάρτα μνήμης; / © ANDROIDPIT

Η επιλογή της κατάλληλης κάρτας microSD για τη συσκευή σας βασίζεται σε δύο κριτήρια: μέγεθος και ταχύτητα. Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μια κάρτα μόνο για να αποθηκεύσετε έγγραφα, αρκούν 8 GB ή 16 GB. Ωστόσο, εάν η πρόθεσή σας είναι να αποθηκεύσετε πολλές φωτογραφίες και βίντεο, όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα αποθήκευσης, τόσο το καλύτερο. Σε αυτό το σημείο, η επιλογή σας θα καθοριστεί από τον προϋπολογισμό σας, επειδή οι κάρτες microSD με μεγάλες χωρητικότητες αποθήκευσης είναι συνήθως πιο ακριβές.

Εάν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε εφαρμογές στην κάρτα μνήμης, σας συνιστούμε να αγοράσετε μία με υψηλότερη ταχύτητα εγγραφής, Κλάση 10 ή μεγαλύτερη. Εάν θέλετε να κάνετε βίντεο σε HD ή Full HD, συνιστώνται κάρτες Class 6 ή 4. Δεν συνιστούμε κάρτες Class 2 επειδή είναι σχετικά αργές. Όποτε μπορείτε, πάρτε μια κάρτα Κατηγορίας 4 ή μεγαλύτερη.

Πού να αγοράσετε κάρτες microSD

Ακολουθούν ορισμένες κάρτες microSD που είναι διαθέσιμες προς αγορά αυτήν τη στιγμή και προσφέρουν καλή αναλογία κόστους προς όφελος:

Χρησιμοποιείτε κάρτα μνήμης στο smartphone σας; Τι είδους είναι? Ενημερώστε μας στα σχόλια.