Φθηνότερη αυτοεπισκευή: Η Apple επιτρέπει επισκευές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών για iPhone

0
14
Φθηνότερη αυτοεπισκευή: Η Apple επιτρέπει επισκευές μεταχειρισμένων ανταλλακτικών για iPhone
© Apple

Η Apple είναι ένας από τους πρωτοπόρους του προγράμματος επισκευής αυτοεξυπηρέτησης που επέτρεψε στους χρήστες iPhone να επιδιορθώσουν τη συσκευή τους με την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιούν μόνο καινούργια και γνήσια ανταλλακτικά. Αλλά με τη σημερινή ανακοίνωση, ο κατασκευαστής iPhone απομακρύνεται από έναν βασικό τομέα της αυστηρής διαδικασίας σέρβις που θα επιτρέπει στους πελάτες και στα κέντρα εξυπηρέτησης τρίτων να χρησιμοποιούν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

  • Διαβάστε επίσης: Πώς να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone χρησιμοποιώντας τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης

Η προγραμματισμένη ανατροπή στην πολιτική της (μέσω της Washington Post) λέγεται ότι θα ξεκινήσει από αυτό το φθινόπωρο και θα εφαρμοστεί πρώτα με τα μοντέλα iPhone 15 (αναθεώρηση) και το επερχόμενο iPhone 16 προτού τελικά υποστηρίξει τα παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Ποια μεταχειρισμένα ανταλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επισκευάσετε το iPhone σας;

Ταυτόχρονα, τα μέρη που θα καλυφθούν περιλαμβάνουν χρησιμοποιημένες μπαταρίες, πάνελ οθόνης και μονάδες κάμερας. Ωστόσο, η Apple λέει ότι σκοπεύει να συμπεριλάβει βιομετρικούς αισθητήρες όπως το Touch ID και το Face ID στα μελλοντικά iPhone.

Εξηγήθηκε ότι δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν αμέσως αυτούς τους βιομετρικούς αισθητήρες, επειδή χτίζουν μια νέα «διαδικασία σύζευξης εξαρτημάτων» για να διαπιστώσουν εάν αυτά τα εξαρτήματα ήταν πλαστά ή ότι το σύστημα ασφαλείας μέσα έχει παραβιαστεί.

Η Apple πρόσθεσε ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας στη συσκευή για να εντοπίσει εάν ένα εγκατεστημένο στοιχείο είναι πρωτότυπο και λειτουργεί σωστά. Ουσιαστικά, οι χρήστες θα μπορούν να δουν την κατάστασή τους από τις ρυθμίσεις κάτω από το Γενικό και μέσα στο Πληροφορίες. Η αλλαγή στις ρυθμίσεις λέγεται ότι επεκτείνεται μέσω ενός νέου υλικολογισμικού μόλις ξεκινήσει το ενημερωμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα επισκευής αυτοεξυπηρέτησης της Apple κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο

Το πρόγραμμα επισκευής Apple Self-service για iPhone είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο / © Apple

Η Apple προσθέτει επίσης μια προστασία μέσω του υπάρχοντος συστήματος Activation Lock για να αποφύγει τη χρήση εξαρτημάτων από κλεμμένα και κλειδωμένα iPhone. Για παράδειγμα, εάν ο έλεγχος ταυτότητας στη συσκευή εντοπίσει ότι τα εξαρτήματα προέρχονται από ένα iPhone σε κατάσταση χαμένης λειτουργίας ή ότι είναι κλειδωμένο με το σύστημα, το iPhone που επισκευάζεται δεν θα επανενεργοποιηθεί.

Εάν μια συσκευή υπό επισκευή εντοπίσει ότι ένα υποστηριζόμενο εξάρτημα ελήφθη από άλλη συσκευή με ενεργοποιημένο το Κλείδωμα ενεργοποίησης ή τη λειτουργία απώλειας, οι δυνατότητες βαθμονόμησης για αυτό το εξάρτημα θα περιοριστούν.

Μαζί με αυτή τη νέα οδηγία, η Apple αλλάζει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες και τα κέντρα εξυπηρέτησης μπορούν να αποκτήσουν γνήσια ανταλλακτικά. Με αυτό, τα μέρη δεν θα υποχρεωθούν να δώσουν στην Apple τους σειριακούς αριθμούς της συσκευής κατά την παραγγελία εξαρτημάτων εκτός από τους λογικούς πίνακες.

Εκτός από το ότι πληρώνετε λιγότερα όταν χρησιμοποιείτε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, ποια άλλα πιστεύετε ότι είναι τα άμεσα οφέλη αυτής της αλλαγής; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Μέσω: Washington Post