Το τέλος των συμπαγών τηλεφώνων: Το iPhone 13 Mini θα διακοπεί

0
4
NextPit Apple iPhone 13 Mini Test
© nextpit

Η Apple ανακοίνωσε επίσημα τα iPhone 15, iPhone 15 Pro, Watch Series 9 και Watch Ultra 2 στην εκδήλωση Wonderlust. Εκτός από το συνηθισμένο ντεμπούτο των νέων iPhone και Apple Watch, ο τεχνολογικός γίγαντας του Cupertino επιβεβαίωσε επίσης ότι θα διακόψει το iPhone 13 Mini, κάτι που σημαίνει το τέλος της παραγωγής για το μοντέλο.

Ο λόγος για την κίνηση της Apple θα μπορούσε να οφείλεται στην απροσδόκητα χαμηλή ζήτηση για το iPhone 13 Mini (αναθεώρηση) και το προηγούμενο iPhone 12 Mini σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα iPhone. Ταυτόχρονα, αυτό ήταν ήδη αναμενόμενο αφού ο κατασκευαστής iPhone επανέφερε το μοντέλο Plus μέσω του iPhone 14 Plus (αναθεώρηση) και απέρριψε το Mini από τη σειρά iPhone πέρυσι.

Το iPhone 13 mini στο επίσημο κάλυμμα της Apple φαίνεται από το πλάι

Το iPhone 13 Mini διαθέτει οθόνη OLED 5,4 ιντσών. / © NextPit

Ενώ η Apple δεν θα προσφέρει πλέον επίσημα το iPhone 13 Mini στα καταστήματά της, οι έμποροι λιανικής πώλησης τρίτων θα εξακολουθούν να μπορούν να πουλήσουν τη συσκευή. Ωστόσο, η διαθεσιμότητα θα εξαρτηθεί πιθανότατα από το υπόλοιπο απόθεμα.

Το Apple iPhone SE 4 να διαθέτει μεγαλύτερο παράγοντα μορφής

Με την κατάργηση της σειράς iPhone Mini, αυτό αφήνει το Apple iPhone SE (2022) ως τη μοναδική compact προσφορά από την εταιρεία. Ωστόσο, η κατηγορία κάτω των 6 ιντσών θα μπορούσε τελικά να καταργηθεί, δεδομένου του φημολογούμενου iPhone SE 4 με οθόνη 6,1 ιντσών και κατασκευή που μεταφέρεται από το iPhone XR. Το μη ανακοινωθέν “Special Edition” και οικονομικό iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2024.

Όσο για το Android, δεν υπάρχουν τόσα πολλά premium smartphone με μέγεθος μικρότερο από 6 ίντσες. Το Asus Zenfone 10 (αναθεώρηση) είναι το μοναδικό ακουστικό υψηλής τεχνολογίας που έχει συγκρίσιμο αποτύπωμα με το iPhone 13 Mini, ενώ τα άλλα, όπως το Galaxy S23, έχουν κατά μέσο όρο 6 ίντσες και είναι πιο φαρδιά. Ανεξάρτητα από αυτό, θα μπορούσαν να εξακολουθήσουν να υπάρχουν παραλλαγές σε διαστάσεις και βάρος που να κάνουν αυτές τις συσκευές πιο συμπαγείς όταν τις κρατάτε.

Πιστεύετε ότι είναι λογικό η Apple να τερματίσει τη σειρά iPhone Mini και να επικεντρωθεί στα standard και Pro μοντέλα iPhone; Ποιο μέγεθος οθόνης smartphone προτιμάτε; Θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για αυτό το θέμα.


Προηγούμενο άρθροΠροηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθροΕπόμενο άρθρο

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here