Το νέο Fuchsia OS της Google θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android

0
125
Το νέο Fuchsia OS της Google θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android
Το νέο Fuchsia OS της Google θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Google εργάζεται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια σε ένα λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Fuchsia. Το έργο αντιμετωπίζεται με τέτοια διακριτικότητα που φαίνεται να είναι απλώς μια ιδέα. Υπάρχουν όμως όλο και περισσότερα στοιχεία ότι η πλατφόρμα αναπτύσσεται για μια τολμηρή αποστολή: να αντικαταστήσει πλήρως το Android και έτσι να απαλλάξει τον τεχνολογικό γίγαντα Google από το Linux και την Java.

Το νέο Fuchsia OS της Google θα μπορούσε να αντικαταστήσει το Android

Ο τεχνολογικός γίγαντας Google εργάζεται εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια σε ένα λειτουργικό σύστημα που ονομάζεται Fuchsia. Το έργο αντιμετωπίζεται με τέτοια διακριτικότητα που φαίνεται να είναι απλώς μια ιδέα. Υπάρχουν όμως όλο και περισσότερα στοιχεία ότι η πλατφόρμα αναπτύσσεται για μια τολμηρή αποστολή: να αντικαταστήσει πλήρως το Android και έτσι να απαλλάξει τον τεχνολογικό γίγαντα Google από το Linux και την Java.

Οι πρώτες πληροφορίες για το Fuchsia ήρθαν το 2016 όταν ο τεχνολογικός γίγαντας Google άρχισε να στέλνει κωδικούς έργων στο GitHub. Το 2017, οι πρώτες εικόνες του έργου αποκαλύφθηκαν και έδειξαν το προηγούμενο Armadillo, τη διεπαφή του συστήματος. Κατέστησε εμφανές ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Fuchsia: να είναι συμβατό με διαφορετικά μεγέθη οθονών.

Είναι πλέον γνωστό ότι, στην πραγματικότητα, ο στόχος του τεχνολογικού γίγαντα Google είναι να έχει ένα λειτουργικό σύστημα ικανό να λειτουργεί όχι μόνο σε smartphone και tablet αλλά και σε φορητούς υπολογιστές (αντικαθιστώντας επίσης το Chrome OS), έξυπνα ηχεία και άλλες οικιακές συσκευές. Θεωρητικά, ένα ενιαίο λειτουργικό σύστημα είναι πολύ πιο εύκολο να ελεγχθεί και να αναβαθμιστεί ακόμα και σε εντελώς διαφορετικές συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να αποκτήσετε τις δυνατότητες του MAC OS Mojave στα Windows 10

Σε αντίθεση με το Android, το Fuchsia δεν θα έχει ως θεμέλιο το Linux. Προφανώς, ο πυρήνας του λειτουργικού συστήματος αναπτύσσεται από την αρχή και θα ονομάζεται Zircon (το προηγούμενο όνομα ήταν Magenta). Ένας δικός του πυρήνας θα πρέπει να έχει δύο πλεονεκτήματα: να βοηθά τον τεχνολογικό γίγαντα Google να απαλλαγεί από τις συγκρούσεις με την Oracle σχετικά με τη χρήση της Java και να επιτρέπει στην εταιρεία να έχει πιο ολοκληρωμένο έλεγχο στην πλατφόρμα.

Είναι αναμενόμενο, για παράδειγμα, ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Google θα είναι σε θέση να κάνει το Fuchsia να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας πιο γρήγορα, να υποστηρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη φωνητική αναγνώριση και προηγμένες λειτουργίες ταχύτερα για να παραμείνει ανταγωνιστική με το iOS.

Αλλά αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Εκτός από τα τεχνικά ζητήματα, ο τεχνολογικός γίγαντας Google πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με κατασκευαστές και προγραμματιστές. Η πρώτη συσκευή με το Fuchsia θα πρέπει να κυκλοφορήσει μόνο το 2021 και, αν τίποτα δεν πάει στραβά, η αντικατάσταση του Android σε smartphone θα διαρκέσει πέντε χρόνια, το ίδιο ισχύει και για φορητούς υπολογιστές.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κατεβάσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας στο Google Chrome

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here