Το καλύτερο Antivirus για τα Windows 11

0
115

Καθώς οι ζωές μας κινούνται όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο, το ίδιο συμβαίνει και με τις απειλές για την ασφάλειά μας. Πέρασαν οι εποχές των εύκολα εντοπισμένων ιών που προκαλούσαν κάτι περισσότερο από μια ενόχληση. Οι σημερινές ηλεκτρονικές απειλές, από τις επιθέσεις Zeus P2P έως τις επιθέσεις DDoS, έχουν σχεδιαστεί ρητά για να εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία και να αδειάζουν το πορτοφόλι σας.

Το καλύτερο Antivirus για τα Windows 11

Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη να έχετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς στον υπολογιστή σας.

Αυτό το άρθρο θα εξετάσει τα καλύτερα προγράμματα προστασίας από ιούς για τα Windows 11.

Το καλύτερο λογισμικό προστασίας από ιούς για Windows 11 – Επί πληρωμή και δωρεάν

Κάθε χρήστης υπολογιστή γνωρίζει τη σημασία του λογισμικού προστασίας από ιούς. Ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, είναι απαραίτητο να έχετε κάποια προστασία από κακόβουλο λογισμικό, ιούς και άλλες διαδικτυακές απειλές.

Παρόλο που η Microsoft έχει ενισχύσει την ασφάλεια τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να μπει κακόβουλο λογισμικό στο σύστημά σας. Ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό αυτών των απειλών και στην προστασία των δεδομένων σας.

Επιπλέον, πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς περιλαμβάνουν επίσης λειτουργίες όπως προστασία σε πραγματικό χρόνο και φιλτράρισμα ιστού, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν περαιτέρω την ασφάλειά σας. Έτσι, ακόμα κι αν εκτελείτε Windows 11, είναι καλή ιδέα να εκτελέσετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς.

Το καλύτερο επί πληρωμή λογισμικό προστασίας από ιούς για υπολογιστή με Windows 11

Αν είστε στην αγορά προστασίας από ιούς, τα παρακάτω είναι το πιο ακριβοπληρωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς για Windows 11.

Kaspersky Internet Security

Kaspersky Internet Security είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας που παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από ιούς, λογισμικό υποκλοπής spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Η μηχανή άμυνας τριών επιπέδων της Kaspersky έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις συσκευές και τα δεδομένα σας από ένα ευρύ φάσμα απειλών. Το πρώτο επίπεδο αποκλείει κοινές απειλές όπως ιούς και κακόβουλο λογισμικό, ενώ το δεύτερο επίπεδο προστατεύεται από πιο εξελιγμένες απειλές όπως θυρίδες κρυπτογράφησης, εφαρμογές κατασκοπείας και επιθέσεις XSS. Το τρίτο επίπεδο παρέχει προηγμένη προστασία από εκμεταλλεύσεις zero-day και στοχευμένες επιθέσεις.

Αυτό το πρόγραμμα προστασίας από ιούς παρέχει υψηλό επίπεδο προστασίας για τις προσωπικές σας πληροφορίες και τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες. Η λειτουργία ασφαλών χρημάτων διασφαλίζει την ασφάλεια των τραπεζικών σας στοιχείων όταν πραγματοποιείτε αγορές μέσω Διαδικτύου και η λειτουργία προστασίας απορρήτου αποτρέπει την πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία και στην κάμερα web.

Η τεχνολογία anti-keylogger της Kaspersky χρησιμοποιεί ευρετικές και συμπεριφορικές αναλύσεις για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό keyloggers (κακόβουλο λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να καταγράφει τις πληκτρολογήσεις σας και να τις στέλνει σε τρίτους). Διαθέτει επίσης ένα εικονικό πληκτρολόγιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την εισαγωγή ευαίσθητων πληροφοριών.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια μονάδα προστασίας σε πραγματικό χρόνο που σαρώνει όλη την εισερχόμενη κίνηση δικτύου και αποτρέπει τις μη εγκεκριμένες λήψεις στο παρασκήνιο. Επίσης, εμφανίζεται ένα φίλτρο ιστού που σας προειδοποιεί κάθε φορά που προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο.

Είτε περιηγείστε στον Ιστό, είτε πραγματοποιείτε αγορές μέσω Διαδικτύου είτε χρησιμοποιείτε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης, το Kaspersky Internet Security παρέχει την ησυχία που σας προσφέρει το να γνωρίζετε ότι ο υπολογιστής σας είναι ασφαλής από τις πιο πρόσφατες απειλές.

Norton 360

Norton 360 είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας για τα Windows 11 που προσφέρει προστασία από διάφορες απειλές, συμπεριλαμβανομένων ιών, κακόβουλου λογισμικού και επιθέσεων phishing.

Το λογισμικό περιλαμβάνει μια ισχυρή μηχανή προστασίας από ιούς που εντοπίζει και αφαιρεί ακόμη και τις πιο εξελιγμένες απειλές. Επιπλέον, το Norton 360 παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο από νέες και αναδυόμενες απειλές και περιλαμβάνει ένα τείχος προστασίας για τον αποκλεισμό κακόβουλης κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το λογισμικό περιλαμβάνει μια ποικιλία εργαλείων που βοηθούν στη βελτίωση της διαδικτυακής σας ασφάλειας. Ένα από αυτά είναι ένα ηλεκτρονικό θησαυροφυλάκιο κωδικών πρόσβασης που αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας σε κρυπτογραφημένη μορφή. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν κάποιος εισέβαλε στον λογαριασμό σας, δεν θα μπορούσε να διαβάσει τους κωδικούς πρόσβασής σας. Σας βοηθά επίσης να δημιουργήσετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για να αποτρέψετε επιθέσεις ωμής βίας.

Με το Norton 360 εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι προστατεύεστε από διαδικτυακές απειλές. Και αν αντιμετωπίσετε ποτέ κάποιο πρόβλημα, η ομάδα υποστήριξης του Norton 24/7 είναι πάντα εκεί για να σας βοηθήσει.

Είτε αναζητάτε ολοκληρωμένη προστασία για τον υπολογιστή σας με Windows 11 είτε απλά θέλετε επιπλέον ασφάλεια στο διαδίκτυο, το Norton 360 μπορεί να είναι η σωστή επιλογή.

Surfshark Antivirus

Surfshark είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα προστασίας από ιούς στην αγορά. Προσφέρει μια ποικιλία λειτουργιών και επιλογών που το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για χρήστες όλων των επιπέδων εμπειρίας.

Η προστασία προστασίας από ιούς του Surfshark είναι πάντα ενημερωμένη και εκτελείται στο παρασκήνιο, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή σας είναι ασφαλής από κακόβουλους ιστότοπους ή αρχεία. Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του λογισμικού είναι η ευκολία χρήσης του. Η διεπαφή είναι απλή και φιλική προς το χρήστη, με το πρόγραμμα να παρέχει σαφείς οδηγίες για τον τρόπο χρήσης κάθε δυνατότητας.

Με το Surfshark, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή. Το ενσωματωμένο VPN προστατεύει όλες τις πληροφορίες στο δίκτυό σας και τις κρατά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Υπάρχει επίσης χώρος για μια ιδιωτική μηχανή αναζήτησης για να διατηρεί τις αναζητήσεις σας εμπιστευτικές. Δεν παρακολουθεί ούτε αποθηκεύει τα δεδομένα σας, καθιστώντας την ασφαλέστερη επιλογή από άλλες μηχανές αναζήτησης.

Τέλος, το Surfshark προσφέρει εξαιρετική αξία για την τιμή. Είναι ένα από τα πιο προσιτά προγράμματα προστασίας από ιούς στην αγορά, ωστόσο εξακολουθεί να παρέχει εξαιρετική προστασία από διαδικτυακές απειλές.

Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς για υπολογιστή με Windows 11

Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά προγράμματα λογισμικού προστασίας από ιούς διαθέσιμα στην αγορά, δεν δημιουργούνται όλα ίσα. Ορισμένα προγράμματα προστασίας από ιούς είναι πιο αποτελεσματικά από άλλα και μερικά είναι πιο ακριβά. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν μερικά δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς που προσφέρουν σταθερή προστασία από ιούς και άλλες απειλές κακόβουλου λογισμικού.

Τα παρακάτω είναι το καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς για Windows 10:

Bitdefender

Οι σημερινές διαδικτυακές απειλές είναι πιο εξελιγμένες από ποτέ, εξελίσσονται συνεχώς για να αποφεύγουν τον εντοπισμό. Bitdefender χρησιμοποιεί μοναδική παρακολούθηση συμπεριφοράς για τον εντοπισμό και την απομόνωση ύποπτης δραστηριότητας στον υπολογιστή σας. Αυτό του επιτρέπει να ανιχνεύει και να αποκλείει άμεσα ακόμη και τις πιο εξελιγμένες απειλές.

Ορισμένες λύσεις προστασίας από ιούς μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικές. Σας βομβαρδίζουν διαρκώς με ειδοποιήσεις, δεσμεύουν τους πόρους σας και δυσκολεύουν να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία.

Το Bitdefender Antivirus Free είναι διαφορετικό. Έχει σχεδιαστεί για να σταματά τους ιούς χωρίς να διαταράσσει τη ροή εργασίας σας. Εκτελείται αθόρυβα στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ελάχιστους πόρους και εμφανίζεται μόνο όταν υπάρχει απειλή.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται επίσης από το Safepay, ένα ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης που παρέχει 100% κρυπτογραφημένη, ανώνυμη σύνδεση, ώστε να μπορείτε να περιηγείστε και να ψωνίζετε online χωρίς ανησυχία. Το ενσωματωμένο VPN κρυπτογραφεί όλη την κίνηση από και προς τη συσκευή σας, ώστε τα δεδομένα σας να μην παραβιάζονται ποτέ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα ενημερώνεται συνεχώς με τους πιο πρόσφατους ορισμούς ασφαλείας, ώστε να είστε σίγουροι ότι ο υπολογιστής σας προστατεύεται από τις πιο πρόσφατες απειλές.

Με το ελαφρύ του αποτύπωμα και την ισχυρή προστασία του, το Bitdefender είναι η τέλεια λύση για όποιον θέλει να διατηρήσει τον υπολογιστή του ασφαλή χωρίς να τον επιβραδύνει.

Για περισσότερη προστασία, μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση από τη δωρεάν έκδοση σε Bitdefender Antivirus Plus ή Bitdefender Total Security.

Avast

Αν αναζητάτε δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς για τον υπολογιστή σας με Windows 11, Avast είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το λογισμικό υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και έχει δημιουργήσει μια σταθερή φήμη ως ένας από τους καλύτερους παρόχους προστασίας από ιούς.

Η Avast έχει σταθερά καλή απόδοση σε ανεξάρτητες δοκιμές, με ισχυρά ποσοστά ανίχνευσης και χαμηλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα. Το λογισμικό είναι επίσης πολύ ελαφρύ σε πόρους, ώστε να μην επιβραδύνει τον υπολογιστή σας. Και, ίσως το πιο σημαντικό, για ένα δωρεάν πρόγραμμα, είναι εύκολο στη χρήση και διαθέτει μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες.

Η δωρεάν έκδοση παρέχει βασική προστασία από κακόβουλο λογισμικό, απόπειρες phishing και ιούς. Περιλαμβάνει επίσης προστασία σε πραγματικό χρόνο και προγραμματισμένες σαρώσεις. Ενημερώνεται συχνά με νέες δυνατότητες και βελτιώσεις ασφαλείας.

Επιπλέον, υπάρχει μια έκδοση premium με όλες τις δυνατότητες της δωρεάν έκδοσης καθώς και πρόσθετα εργαλεία όπως τείχος προστασίας, καταστροφέας δεδομένων και διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Το Avast είναι εύκολο στη χρήση, με μια απλή διεπαφή που μπορούν να κατανοήσουν ακόμη και οι άπειροι χρήστες. Το Avast Antivirus είναι ο τέλειος τρόπος για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας είτε είστε απλός χρήστης είτε είστε δυναμικός χρήστης με γνώσεις τεχνολογίας.

Avira Free Security

Avira Free Security είναι μια ολοκληρωμένη σουίτα ασφαλείας που περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεστε για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από διαδικτυακές απειλές. Η σουίτα αποτελείται από προστασία από ιούς, τείχος προστασίας, φιλτράρισμα ιστού και διαχείριση κωδικών πρόσβασης, τα οποία συνεργάζονται για να διατηρήσουν τον υπολογιστή σας ασφαλή.

Το Avira Free Security είναι το κορυφαίο προϊόν από την Avira – μια γερμανική πολυεθνική εταιρεία λογισμικού ασφαλείας που παρέχει λογισμικό προστασίας από ιούς και ασφάλεια Διαδικτύου για διακομιστές, επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητές συσκευές. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 και το πρώτο της προϊόν κυκλοφόρησε το 2007.

Το antivirus σας προστατεύει από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και phishing, ενώ το τείχος προστασίας εμποδίζει τις επικίνδυνες εισερχόμενες συνδέσεις. Ο κινητήρας του χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και ανάλυση συμπεριφοράς για τον εντοπισμό νέων απειλών καθώς εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι οι απειλές Zero-day θα περιορίζονται αποτελεσματικά και θα αντιμετωπίζονται αμέσως μόλις εμφανιστούν.

Επιπλέον, το Avira είναι εξοπλισμένο με ένα VPN που κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να κατασκοπεύσει αυτό που κάνετε στο διαδίκτυο ή να προσπαθήσει να κλέψει τα προσωπικά σας δεδομένα.

Το λογισμικό ενημερώνεται τακτικά για να διασφαλίζεται ότι μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά από τις πιο πρόσφατες απειλές. Συνολικά, το Avira Free Security είναι ένα εξαιρετικό πακέτο που προσφέρει πολλές δυνατότητες και μηχανισμούς προστασίας για να σας κρατά ασφαλείς στο διαδίκτυο.

Μείνετε μπροστά από τις απειλές για την ασφάλειά σας στο Διαδίκτυο

Στο παρελθόν, οι ιοί ήταν εύκολο να εντοπιστούν. Θα προκαλούσαν τη συντριβή του υπολογιστή σας ή θα ενεργούσε ακανόνιστα, εμφανίζοντας συχνά ένα ενδεικτικό μήνυμα ή γραφικό. Ωστόσο, οι σημερινοί ιοί είναι πολύ πιο εξελιγμένοι.

Έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν τον εντοπισμό και την κλίμακα σε όλα τα δίκτυα. Οι σύγχρονοι ιοί αλλάζουν επίσης συχνά ως απάντηση σε επιθέσεις που αποτρέπονται. Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να έχετε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προστασίας από ιούς που μπορεί να μάθει και να παρακολουθεί το μοναδικό μοτίβο της καθημερινής δραστηριότητας στον υπολογιστή σας.

Έχετε εγκαταστήσει κάποια προγράμματα προστασίας από ιούς που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο στον υπολογιστή ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας; Πώς είναι η εμπειρία;

Ενημερώστε μας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here