Τα μοντέλα iPhone 15 Pro παρουσιάζουν ένα νέο “κουμπί δράσης”

0
23
Τα μοντέλα iPhone 15 Pro παρουσιάζουν ένα νέο “κουμπί δράσης”

Η Apple παρουσίασε την Τρίτη την τελευταία της επανάληψη smartphone, τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Ενώ η νέα σειρά iPhone διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι το ολοκαίνουργιο «Κουμπί δράσης» και στα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το κουμπί δράσης

Με τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, η Apple έχει προσθέσει ένα νέο «Κουμπί Ενέργειας» που επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ δακτυλίου και αθόρυβου διακόπτη. Αυτό το κουμπί αντικαθιστά τον διακόπτη μίας λειτουργίας που παρουσίασε η Apple με το iPhone της το 2007.

Το νέο κουμπί προσφέρει πρόσθετες επιλογές στους χρήστες, ώστε να μπορούν να επιλέξουν μεταξύ γρήγορης πρόσβασης στην κάμερα ή φακό, ενεργοποίηση φωνητικών σημειώσεων, Λειτουργίες εστίασης, Μετάφραση ή χρήση Συντομεύσεων για περισσότερες επιλογές. Μπορούν επίσης να ορίσουν λειτουργίες προσβασιμότητας όπως ο Μεγεθυντικός φακός. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από ένα σύνολο ενεργειών για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία.

Περαιτέρω, μια χειρονομία πατώντας και κρατήστε πατημένο με βελτιωμένη απτική ανάδραση και οπτικές ενδείξεις στο Dynamic Island διασφαλίζει ότι το νέο κουμπί Action εκκινεί την επιδιωκόμενη δράση. Οι χρήστες μπορούν να το προσαρμόσουν στις Ρυθμίσεις και να το εκχωρήσουν σε διαφορετικές ενέργειες.

Από προεπιλογή, το κουμπί Action εξακολουθεί να είναι εναλλαγή σίγασης, πράγμα που σημαίνει ότι με ένα μόνο πάτημα απενεργοποιείται η σίγαση της συσκευής και εάν το πατήσετε ξανά καταργεί τη σίγαση του smartphone.

Δείτε τι μπορεί να κάνει το Action Button:

  • Αθόρυβη λειτουργία: Μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την αθόρυβη λειτουργία, όπως ο διακόπτης Ring/Silent σε υπάρχοντα μοντέλα iPhone. Αυτό θα απενεργοποιήσει ή θα καταργήσει τη σίγαση του κουδουνίσματος και των ειδοποιήσεων.
  • Κάμερα: Με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού Action μπορεί να ξεκινήσει η εφαρμογή Κάμερα ή/και να κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο.
  • Φακός: Μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τον φακό στο πίσω μέρος της συσκευής.
  • Φωνητικά σημειώματα: Μπορεί ή διακόψει την εγγραφή ενός φωνητικού σημειώματος με την εφαρμογή Voice Memos.
  • Εστίαση: Μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει μια λειτουργία εστίασης.
  • Μετάφραση: Με ένα μόνο πάτημα του κουμπιού Ενέργεια, μπορεί να εκκινήσει την εφαρμογή Μετάφραση και να ξεκινήσει μια συνομιλία ή μετάφραση κειμένου.
  • Προσβασιμότητα: Παρέχει πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις προσβασιμότητας, όπως Zoom, VoiceOver, AssistiveTouch και άλλα.
  • Συντομεύσεις: Μπορεί να εκτελέσει μια συντόμευση που δημιουργήθηκε ή λήφθηκε από την εφαρμογή Συντομεύσεις, όπως η αποστολή μηνύματος, ο έλεγχος έξυπνων οικιακών συσκευών ή η αναπαραγωγή μιας λίστας αναπαραγωγής.
  • Μεγεθυντικός φακός: Μπορεί να ενεργοποιήσει την εφαρμογή Μεγεθυντικός φακός για να χρησιμοποιήσει την κάμερα του iPhone ως μεγεθυντικό φακό για μεγέθυνση στον εντοπισμό αντικειμένων κοντά σας, καθώς και για τον εντοπισμό ανθρώπων, αντικειμένων και σκηνών γύρω σας.

Οι προπαραγγελίες για τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου, με διαθεσιμότητα από τις 22 Σεπτεμβρίου.