Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay από Mac σε οθόνη τηλεόρασης

0
52

Εάν χρησιμοποιείτε το Mac σας για τη ροή των αγαπημένων σας ταινιών, μπορεί να θέλετε να τις προβάλετε σε μεγαλύτερη οθόνη. Ίσως θέλετε να περάσετε μια βραδιά ταινίας με την οικογένειά σας ή τους αγαπημένους σας, αλλά ο φορητός υπολογιστής σας είναι πολύ μικρός ή ο υπολογιστής σας δεν βρίσκεται σε βολικό μέρος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay από Mac σε οθόνη τηλεόρασης

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να δείτε τι υπάρχει στο Mac σας σε μια οθόνη τηλεόρασης. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να προβάλετε οτιδήποτε υπάρχει στην οθόνη του Mac σας και να το αντικατοπτρίσετε στην τηλεόρασή σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirPlay από Mac σε οθόνη τηλεόρασης

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες ροής από την άνεση του σπιτιού σας. Αν και η παρακολούθηση ταινιών και βίντεο είναι εξαιρετική στο Mac σας, η εμπειρία είναι ακόμα καλύτερη όταν προβάλλεται στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ονομάζεται mirroring, μπορείτε να δείτε ό,τι υπάρχει στην οθόνη του Mac σας στην τηλεόρασή σας. Το μόνο που απαιτείται είναι μια σύνδεση Wi-Fi και μια τηλεόραση συμβατή με AirPlay. Δείτε πώς γίνεται:

  1. Χρησιμοποιώντας το μενού στο επάνω μέρος της οθόνης σας, επιλέξτε το εικονίδιο “Κέντρο Ελέγχου”.
  2. Από το παράθυρο Control Center, κάντε κλικ στο “Screen Mirroring”.
  3. Επιλέξτε το όνομα της συσκευής στην οποία θέλετε να εμφανίζεται (για παράδειγμα, Apple TV.)

Αφού επιλέξετε τη συσκευή, η οθόνη του Mac σας θα αντικατοπτριστεί. Όταν τελειώσετε με το mirroring, δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε το AirPlay:

  1. Επιστρέψτε στο παράθυρο “Κέντρο ελέγχου” και πατήστε “Κατοπτρισμός οθόνης”.
  2. Χρησιμοποιώντας το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε “Προτιμήσεις εμφάνισης”.
  3. Από το αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο «Αποσύνδεση» και μετά στο «Τέλος».

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Με λίγα μόνο κλικ ή πατήματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να εμφανίσετε ό,τι υπάρχει στην οθόνη του Mac σας στην smart TV σας. Η απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας είναι εξίσου απλή.

Απαιτήσεις για να λειτουργεί το AirPlay στην τηλεόρασή σας

Υπάρχουν μόνο λίγες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει το AirPlay στην τηλεόρασή σας. Ευτυχώς, αν δεν έχετε Apple TV, θα λειτουργήσει και σε άλλες συσκευές. Για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να αντικατοπτρίσετε την οθόνη του Mac σας στην έξυπνη τηλεόρασή σας, εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Βεβαιωθείτε ότι η Smart TV σας είναι συμβατή με AirPlay

Οι περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις είναι συμβατές με AirPlay. Πολλά μοντέλα έχουν τις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις τους με ενεργοποιημένο το AirPlay. Οι τηλεοράσεις Roku και ορισμένες άλλες συσκευές ροής είναι επίσης συμβατές με το AirPlay. Ελέγξτε την τεκμηρίωση της συσκευής σας για να δείτε εάν είναι συμβατή και με το AirPlay.

Σύνδεση δικτύου

Για απρόσκοπτη χρήση, θα θέλετε το Mac και η smart TV σας να είναι συνδεδεμένα στο ίδιο ασύρματο δίκτυο. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό είναι πιθανώς ήδη ρυθμισμένο. Εάν το Mac και η smart TV σας χρησιμοποιούν διαφορετικά δίκτυα, είναι καλύτερο να τα συνδέσετε στο ίδιο ασύρματο δίκτυο.

Ενημερώστε το λογισμικό Smart TV σας

Για να λειτουργεί το AirPlay στα καλύτερά του, θα πρέπει να ελέγχετε περιοδικά για ενημερώσεις στο λογισμικό της τηλεόρασής σας. Η διασφάλιση ότι το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο θα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία προβολής. Ελέγξτε την τεκμηρίωση της smart TV σας για τον τρόπο ενημέρωσης του λογισμικού.

Συχνές ερωτήσεις

Το AirPlay δεν λειτουργεί. Τι πρέπει να κάνω?

Περιστασιακά, μπορεί να έχετε πρόβλημα με το AirPlay να αντικατοπτρίζεται από το Mac σας στην smart TV σας. Ευτυχώς, αυτό το ζήτημα είναι συνήθως εύκολο να διορθωθεί. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάσετε για να λειτουργήσει σωστά:

• Βεβαιωθείτε ότι το Mac και η smart TV σας είναι συνδεδεμένα στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi

• Κάντε επανεκκίνηση τόσο του Mac όσο και της smart TV

• Βεβαιωθείτε ότι η έξυπνη τηλεόρασή σας είναι συμβατή με AirPlay

• Απενεργοποιήστε και επανεκκινήστε το Wi-Fi

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μόνο το AirPlay στο Mac μου για εμφάνιση σε οθόνη τηλεόρασης;

Δεν περιορίζεστε στη χρήση του Airplay μόνο από το Mac σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντικατοπτρίσετε την οθόνη της συσκευής σας στην τηλεόραση που είναι συμβατή με AirPlay με iPhone, MacBook ή iPad.

Η έξυπνη τηλεόρασή μου είναι συμβατή με AirPlay αλλά δεν λειτουργεί. Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό;

Εάν είστε σίγουροι ότι η έξυπνη τηλεόρασή σας είναι συμβατή με AirPlay, αλλά δεν αντικατοπτρίζεται από το Mac σας, ο πιο πιθανός λόγος είναι ότι δεν είναι ενεργοποιημένη στην τηλεόρασή σας. Μεταβείτε στις επιλογές μενού της τηλεόρασής σας και εντοπίστε τις ρυθμίσεις του AirPlay. Ανάλογα με τη διεπαφή χρήστη της τηλεόρασής σας, συνήθως χρειάζεται απλώς να τη ρυθμίσετε σε “enabled” ή “on”.

Μεταβείτε από την οθόνη του Mac σας στην τηλεόρασή σας με λίγα μόνο κλικ

Το AirPlay είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεταβείτε από μια μικρή οθόνη σε μια οθόνη μεγάλης οθόνης. Χρησιμοποιώντας Wi-Fi, Mac και smart TV, μπορείτε εύκολα να αντικατοπτρίσετε ό,τι υπάρχει στην οθόνη του Mac σας και να το παρακολουθήσετε στην τηλεόρασή σας. Η εγκατάσταση είναι μόλις μερικά κλικ μακριά. Σημειώστε ότι δεν χρειάζεστε Apple TV για να χρησιμοποιήσετε το AirPlay. Οι περισσότερες έξυπνες τηλεοράσεις είναι συμβατές με AirPlay.

Έχετε χρησιμοποιήσει το AirPlay για να αντικατοπτρίσετε το Mac σας σε μια έξυπνη τηλεόραση; Χρησιμοποιήσατε την ίδια μέθοδο που περιγράφεται σε αυτό το άρθρο; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here