Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone και το iPad σας

0
5
Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone ή το iPad

Υπάρχουν μερικές διαφορετικές περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας. Για παράδειγμα, εάν πολλές εφαρμογές κολλάνε επανειλημμένα, εάν η συσκευή σας λειτουργεί αργά ή εάν το iPhone σας συμπεριφέρεται ακανόνιστα και δεν μπορείτε να βρείτε τον λόγο ή τη λύση.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων εξαλείφει τη συσκευή σας και μπορεί να διορθώσει συγκεκριμένα προβλήματα που μπορεί να βλάψουν την απόδοσή της. Αυτό ισχύει για όλα τα iPhone, από το πιο πρόσφατο iPhone 15, σειρά iPhone 14 έως το iPhone 6s.

Ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται ως η έσχατη λύση και πρέπει να γίνεται μόνο αφού οι πιο απλές λύσεις, όπως η επανεκκίνηση ή η αναγκαστική επανεκκίνηση της συσκευής σας, δεν έχουν επιδιορθώσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε.

Τι συμβαίνει όταν επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone σας;

Όπως υποδηλώνει ο όρος «επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων», αυτή η επιλογή επαναφέρει το λογισμικό στη συσκευή σας όπως ήταν όταν έφευγε από το εργοστάσιο. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ρυθμίσεις επανέρχονται στην προεπιλογή και όλα τα δεδομένα σας, όπως εφαρμογές που έχετε λάβει, φωτογραφίες, μουσική, έγγραφα και άλλα αρχεία διαγράφονται. Μετά από επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του iPhone ή του iPad σας, μπορείτε πρακτικά να ρυθμίσετε τη συσκευή σας από την αρχή «σαν καινούργια».

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων διαγράφει τα πάντα;

Αυτό εξαρτάται από το τι ακριβώς κάνετε επαναφορά. Είτε θέλετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις ενός iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, σειράς iPhone 14 ή οποιουδήποτε από τους προκατόχους του, υπάρχουν έξι διαφορετικές επιλογές. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε καθένα από αυτά.

open-settings-tap-on-general-and-thet-tap-on-reset

Όταν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Επαναφορά:

 • Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων: Αυτό θα επαναφέρει τη διάταξη της αρχικής οθόνης, τις ρυθμίσεις τοποθεσίας, τις ρυθμίσεις δικτύου, τις ρυθμίσεις απορρήτου, το λεξικό πληκτρολογίου και τις κάρτες σας Apple Pay στις προεπιλογές. Εάν κάνετε αυτήν την επιλογή, δεν θα διαγράψετε Αρχεία και πολυμέσα.
 • Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου: Διαγράφει όλες τις ρυθμίσεις δικτύου σας, όπως τα διαπιστευτήρια σύνδεσης wifi και τα δίκτυα στα οποία συνδέεται αυτόματα το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, τα μη αξιόπιστα πιστοποιητικά ιστότοπου επαναφέρονται σε μη αξιόπιστα και το όνομα της συσκευής σας επαναφέρεται σε “iPhone”
 • Επαναφορά λεξικού πληκτρολογίου: Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα διαγράψει όλες τις λέξεις που ενδέχεται να έχετε προσθέσει στο προεπιλεγμένο λεξικό πληκτρολογίου στο iPhone σας
 • Επαναφορά διάταξης αρχικής οθόνης: Αυτό θα εξαλείψει την προσαρμοσμένη διάταξη ή τους φακέλους εφαρμογών σας στην Αρχική οθόνη. Όλες οι στοκ εφαρμογές iOS θα επιστρέψουν στις προεπιλεγμένες θέσεις τους και η Αρχική οθόνη θα επιστρέψει όπως ήταν όταν ρυθμίσατε για πρώτη φορά το iPhone σας. Τα δεδομένα σας θα είναι ασφαλή.
 • Επαναφορά τοποθεσίας και απορρήτου: Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτή η επιλογή επαναφέρει τις υπηρεσίες τοποθεσίας και τις ρυθμίσεις απορρήτου του iPhone σας στις προεπιλογές τους.
 • Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων: Αυτή η επιλογή αναφέρεται συνήθως όταν μιλάμε για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Καταργεί πλήρως όλο το περιεχόμενο και τις ρυθμίσεις σας, επαναφέροντας το iPhone σας όπως ήταν όταν το αγοράσατε για πρώτη φορά

Έτσι, μόνο η επιλογή Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από τη συσκευή σας εκτός από τις προεπιλεγμένες εφαρμογές και ρυθμίσεις.

Ετοιμάστε τη συσκευή σας για επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων

Πριν επιχειρήσετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας, βεβαιωθείτε ότι κάνετε τα εξής:

turn-off-find-my-iphone

Πώς να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad (συμπεριλαμβανομένου του iPhone 15 της σειράς)

Υπάρχουν τέσσερις τρόποι για να επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας. Ας δούμε πρώτα το πιο εύκολο και βολικό.

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Γενικά → Επαναφορά.
 2. Επιλέξτε Διαγραφή όλου του περιεχομένου και των ρυθμίσεων.
 3. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας, θα σας ζητηθεί να το κάνετε
 4. Πατήστε Διαγραφή τώρα.
 5. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης χρόνου οθόνης, εάν έχετε ορίσει έναν
 6. Θα δείτε μια προειδοποίηση. Πατήστε στην επιλογή Διαγραφή iPhone (ή iPad).
 7. Για επιβεβαίωση, εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης Apple ID σας. Και πατήστε Διαγραφή από την επάνω δεξιά γωνία.

  use-screen-time-passcode-tap-on-erase-iphone-and-enter-apple-id-password-and-tap-on-erase

 8. Η συσκευή σας θα διαρκέσει μερικά λεπτά για να διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα σας. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στην οθόνη εγκατάστασης που θα είχατε δει όταν χρησιμοποιούσατε τη συσκευή σας για πρώτη φορά

Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά το iPhone ή το iPad χρησιμοποιώντας το iCloud

Εάν το iPhone σας χαθεί ή κλαπεί, μπορείτε να σκουπίσετε εξ αποστάσεως όλο το περιεχόμενό του χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο iCloud. Αυτό είναι δυνατό μόνο εάν είχατε ρυθμίσει το Find My iPhone.

 1. Επίσκεψη iCloud.com και μεταβείτε στην Εύρεση iPhone.

  click-on-find-iphone-in-icloud

 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Όλες οι συσκευές και επιλέξτε το iPhone ή το iPad που θέλετε να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

  κάντε κλικ σε όλες τις συσκευές και επιλέξτε iPhone

 3. Κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή iPhone/iPad.

  click-on-erase-iphone-in-icloud

 4. Μόλις επιβεβαιώσετε, η απομακρυσμένη διαγραφή θα ξεκινήσει μόλις συνδεθεί στο διαδίκτυο η επιλεγμένη συσκευή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης στο εγγεγραμμένο email σας Apple ID

Αυτή η διαδικασία θα κλειδώσει το iPhone σας. Και αν ακολουθήσετε αυτήν τη διαδικασία για να επαναφέρετε τη συσκευή σας, μπορείτε να την ξεκλειδώσετε εισάγοντας το Apple ID και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Επαναφέρετε το iPhone ή το iPad σας χρησιμοποιώντας Mac ή υπολογιστή

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων iPhone/iPad χρησιμοποιώντας το Finder

 1. Εκκινήστε το Finder.
 2. Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας στο Mac σας με ένα καλώδιο lightning/USB
 3. Πατήστε το κουμπί Trust στη συσκευή σας, εάν σας ζητηθεί
 4. Από τον αριστερό πίνακα, επιλέξτε τη συσκευή σας.
 5. Επιλέξτε Επαναφορά iPhone/iPad.

  click-on-restore-iphone-on-mac

 6. Κάντε κλικ στο Restore από το αναδυόμενο πλαίσιο για επιβεβαίωση.

  click-on-restore-to-factory-reset-iphone-using-mac

 7. Η συσκευή σας θα σκουπιστεί και θα επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα επανεκκινηθεί και, στη συνέχεια, μπορείτε να τη ρυθμίσετε ξανά από την αρχή

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων iPhone/iPad χρησιμοποιώντας το iTunes

 1. Εκκινήστε το iTunes.
 2. Συνδέστε το iPhone ή το iPad σας στον υπολογιστή σας με ένα καλώδιο lightning/USB
 3. Κάντε κλικ στο κουμπί της μικρής συσκευής επάνω αριστερά.

  Κάντε κλικ στο εικονίδιο iPhone στο iTunes σε Mac

 4. Στον αριστερό πίνακα, κάντε κλικ στο Summary.

  Κάντε κλικ στο Summary κάτω από το iPhone στο iTunes

 5. Τώρα, κάντε κλικ στο Restore.
 6. Επιβεβαιώστε την επαναφορά της συσκευής
 7. Η συσκευή σας θα διαγραφεί και θα επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα επανεκκινηθεί και, στη συνέχεια, μπορείτε να τη ρυθμίσετε ξανά από την αρχή

Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων iPhone ή iPad χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανάκτησης

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία ανάκτησης για να επαναφέρετε τη συσκευή σας. Αυτό είναι συνήθως απαραίτητο όταν:

 • Το iPhone ή το iPad είναι κολλημένο στο λογότυπο της Apple για αρκετά λεπτά
 • Ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει τη συσκευή σας όταν τη συνδέετε
 • Ο υπολογιστής λέει ότι η συσκευή σας βρίσκεται σε λειτουργία ανάκτησης όταν τη συνδέετε

Για να διαγράψετε το iPhone ή το iPad σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανάκτησης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 1. Συνδέστε τη συσκευή σας σε έναν υπολογιστή και βάλτε την σε λειτουργία ανάκτησης. Η διαδικασία για αυτό ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο που έχετε
 2. Μόλις ο υπολογιστής σας εντοπίσει τη συσκευή σας, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα Επαναφορά ή Ενημέρωση
 3. Επιλέξτε Επαναφορά και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη
 4. Αυτό θα διαγράψει τα δεδομένα του iPhone ή του iPad σας και θα πραγματοποιήσει λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του iOS ή του iPadOS που υποστηρίζεται από τη συσκευή σας
 5. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα δείτε μια ειδοποίηση στην οθόνη και η συσκευή σας θα επανεκκινήσει

Τι να κάνετε μετά την επαναφορά της συσκευής σας iOS;

Μόλις επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPhone ή του iPad σας, όλα τα δεδομένα σας θα έχουν διαγραφεί και η συσκευή σας θα είναι «σαν καινούργια». Ορίστε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε στη συνέχεια:

 1. Ρυθμίστε το ως νέο
 2. Μετά από μια διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, η συσκευή σας θα εμφανίσει την αρχική οθόνη ρύθμισης. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να το ρυθμίσετε από την αρχή. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να επαναφέρετε τη συσκευή σας iOS από το iCloud backup

Η εργοστασιακή επαναφορά του iPhone ή του iPad είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Ελπίζουμε ότι αυτός ο περιεκτικός οδηγός σας έχει εξοπλίσει με όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για αυτόν. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα:

 • Πώς να επαναφέρετε εργοστασιακά ένα MacBook ή οποιοδήποτε Mac
 • Πώς να καθαρίσετε τη μνήμη RAM στο iPhone για να τρέχετε πιο γρήγορα
 • Οι καλύτερες κρυφές λειτουργίες iOS 16 για iPhone
 • iPhone 14 έναντι iPhone 13: Ποια είναι η διαφορά;

Προφίλ συγγραφέα


Arshmeet

Ένας αυτοαποκαλούμενος Geek που του αρέσει να εξερευνά όλα τα πράγματα της Apple. Μου αρέσει πολύ να ανακαλύπτω νέες εισβολές, να αντιμετωπίζω προβλήματα και να βρίσκω και να εξετάζω τα καλύτερα προϊόντα και εφαρμογές που είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή. Η τεχνογνωσία μου περιλαμβάνει επίσης την επιμέλεια γνωμοδοτημένων και ειλικρινών συντακτικών. Αν όχι αυτό, μπορεί να με βρείτε να σερφάρω στο διαδίκτυο ή να ακούω ηχητικά βιβλία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here