Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε μια έξυπνη τηλεόραση Samsung

0
62

Οι κλειστές λεζάντες είναι απίστευτα χρήσιμες. Οι υπότιτλοι όχι μόνο καθιστούν την τηλεόραση προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα ακοής, αλλά είναι επίσης ιδανικοί για να παρακολουθείτε τα προγράμματά σας παρά το θόρυβο σε ένα γεμάτο δωμάτιο ή για να ολοκληρώσετε μια συνεδρία παρακολούθησης φαγητού αφού όλοι έχουν πάει για ύπνο.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε μια έξυπνη τηλεόραση Samsung

Οι υπότιτλοι μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν όταν προσπαθείτε να μάθετε μια νέα γλώσσα. Ανεξάρτητα από το γιατί έχετε εισάγει υπότιτλους στη ζωή σας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι απίστευτα χρήσιμοι. Αυτό το σεμινάριο θα σας δείξει πώς να χρησιμοποιείτε υπότιτλους στη Samsung Smart TV.

Οι υπότιτλοι, ή CC, διαφέρουν από τους υπότιτλους όσον αφορά την υποστήριξη της τηλεόρασης, και θα το διερευνήσουμε επίσης. Αρχικά, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης των υπότιτλων σε μια Samsung Smart TV. Αυτή η διαδικασία πιθανότατα θα μοιάζει πολύ με μια ποικιλία τηλεοράσεων, αλλά φυσικά, καθώς κάθε κατασκευαστής κάνει τα πάντα λίγο διαφορετικά, η ακριβής διατύπωση και η διαδρομή μπορεί να διαφέρουν.

Ενεργοποίηση των υπότιτλων με μια Samsung Smart TV

Για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους σε μια έξυπνη τηλεόραση Samsung, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού μέσω του τηλεχειριστηρίου. Από εκεί, χρησιμοποιούμε το μενού Προσβασιμότητα.

 1. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας και πατήστε Menu στο τηλεχειριστήριο Samsung.
 2. Επιλέξτε Προσβασιμότητα από το μενού Γενικά.
 3. Επιλέξτε Ρυθμίσεις υπότιτλων και επιλέξτε Λεζάντα για να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους
 4. Επιλέξτε Λειτουργία λεζάντας για να προσαρμόσετε τη γλώσσα λεζάντας.
 5. Επιλέξτε Επιλογές ψηφιακής λεζάντας για να αλλάξετε το στυλ γραμματοσειράς, το μέγεθος, το χρώμα, το χρώμα φόντου και πολλά άλλα.

Σε παλαιότερες τηλεοράσεις Samsung ή σε διαφορετικές περιοχές, τα μενού μπορεί να είναι διαφορετικά. Ένα άλλο παράδειγμα ενεργοποίησης υπότιτλων μοιάζει με αυτό:

 1. Ενεργοποιήστε την τηλεόρασή σας και επιλέξτε Μενού στο τηλεχειριστήριο Samsung.
 2. Επιλέξτε Ρύθμιση και Προτιμήσεις.
 3. Επιλέξτε Λεζάντα και μετά OK.
 4. Προσαρμόστε τους υπότιτλους εάν έχετε την επιλογή.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι οι υπότιτλοι περιορίζονται στις εκπομπές που το παρέχουν, επομένως εάν έχετε ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες και εξακολουθείτε να μην λαμβάνετε υπότιτλους, μπορεί να παρακολουθείτε μια εκπομπή χωρίς λεζάντες. Εναλλακτικά, εάν παρακολουθείτε μια συνδρομητική υπηρεσία όπως το Netflix, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στην ίδια την υπηρεσία.

Απενεργοποίηση υπότιτλων σε έξυπνη τηλεόραση Samsung

Εάν δεν χρειάζεστε πλέον υπότιτλους, μπορείτε να τους απενεργοποιήσετε με τον ίδιο τρόπο που τους ενεργοποιήσατε.

 1. Πατήστε Μενού στο τηλεχειριστήριό σας.
 2. Επιλέξτε Προσβασιμότητα από το μενού Γενικά.
 3. Απενεργοποιήστε τους υπότιτλους στο επάνω μέρος της οθόνης.

Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με τις ρυθμίσεις λεζάντας, καθώς το έχετε ήδη κάνει και τις έχετε απενεργοποιήσει ούτως ή άλλως. Εάν έχετε διαφορετική ρύθμιση μενού όπως το δεύτερο παράδειγμα παραπάνω, απλώς επαναλάβετε το αλλά επιλέξτε το off αντί για το on. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι το ίδιο.

Συντομεύσεις προσβασιμότητας

Οι νεότερες έξυπνες τηλεοράσεις Samsung έχουν επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν συντομεύσεις προσβασιμότητας για χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται συνήθως που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία της τηλεόρασης για άτομα με διάφορες ικανότητες.

Για να χρησιμοποιήσετε τις Συντομεύσεις, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί “Σίγαση” στο Smart Remote σας (ή το πλήκτρο έντασης ήχου για τηλεχειριστήρια που δεν διαθέτουν κουμπί Σίγασης).

Τι γίνεται αν οι υπότιτλοι μου δεν απενεργοποιηθούν;

Τι θα γινόταν αν κάνατε τα παραπάνω, αλλά οι υπότιτλοι δεν θα απενεργοποιηθούν; Αυτό είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα με όλες τις ρυθμίσεις τηλεόρασης, ειδικά αν είχατε καλεσμένους, φύλακες στο σπίτι, μπέιμπι σίτερ ή κάτι άλλο. Εάν κάποιος έχει ενεργοποιήσει το CC και προσπαθήσατε να το απενεργοποιήσετε, αλλά δεν θα εξαφανιστεί, πιθανότατα δεν είναι η ρύθμιση στην ίδια την τηλεόρασή σας.

Οι κλειστοί υπότιτλοι μπορούν επίσης να ενεργοποιηθούν στην πηγή. Αυτό είναι το καλωδιακό σας κουτί, το δορυφορικό κουτί ή οποιαδήποτε από τις συσκευές που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε μυριάδες προγράμματα στην Smart TV σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ρυθμίσεις στη συσκευή προέλευσης και απενεργοποιήστε και εκεί τους κλειστούς υπότιτλους. Ακόμα κι αν το απενεργοποιήσατε στην τηλεόρασή σας, αν έχει ενεργοποιηθεί στη συσκευή πηγής, θα σταλεί στην τηλεόραση ούτως ή άλλως.

Για παράδειγμα, σε ένα Roku, κάντε το εξής:

 1. Πατήστε το πλήκτρο ‘*’ στο τηλεχειριστήριο Roku.
 2. Επιλέξτε Κλειστές λεζάντες και ρυθμίστε το σε Απενεργοποίηση.
 3. Πατήστε ξανά το πλήκτρο ‘*’ για έξοδο από το μενού.

Τα καλωδιακά και δορυφορικά κουτιά και άλλες συσκευές θα διαφέρουν, αλλά η πρόσβαση στο Μενού και στη συνέχεια στις Ρυθμίσεις είναι συνήθως ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Εάν οι λεζάντες έχουν κολλήσει (για παράδειγμα, οι ίδιες λέξεις) στην οθόνη σας, τότε θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας και να την αφήσετε απενεργοποιημένη για 15 δευτερόλεπτα. Μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε εντελώς την τηλεόρασή σας για 15 δευτερόλεπτα και μετά να την συνδέσετε ξανά. Κατά την επανεκκίνηση, οι υπότιτλοι θα εξαφανιστούν.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των υπότιτλων και των υπότιτλων;

Επιφανειακά, οι υπότιτλοι μοιάζουν σχεδόν πανομοιότυποι με τους υπότιτλους. Για όσους έχουν προβλήματα ακοής, η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια.

Ένας υπότιτλος είναι μια μεταγραφή όλων των διαλόγων μέσα στη σκηνή που προβάλλεται. Έχει σχεδιαστεί για οποιονδήποτε δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τον αρχικό ήχο και για τηλεοπτικές εκπομπές ή ταινίες που δεν έχουν μεταγλωττισμένες εκδόσεις για να συνεχίσει να παρακολουθεί τι συμβαίνει και να απολαμβάνει την τηλεοπτική εκπομπή ή την ταινία. Έχει σχεδιαστεί κυρίως για άτομα που δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, όχι για άτομα με προβλήματα ακοής, παρόλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους δύο.

Κοιτάξτε τους υπότιτλους και θα συνεχίσετε να βλέπετε το παράθυρο διαλόγου κειμένου, αλλά θα βλέπετε και περισσότερα. Θα πρέπει να δείτε περιγραφές τυχόν θορύβων παρασκηνίου, καθώς και βασικά ηχητικά εφέ και οποιονδήποτε ήχο στη σκηνή. Οι κλειστοί υπότιτλοι θα διακρίνουν επίσης ποιοι χαρακτήρες λένε ποιες γραμμές και εάν ένας χαρακτήρας μιλάει εκτός οθόνης, αυτό θα σημειωθεί στους λεζάντες. Η ιδέα είναι να προσθέσετε πολλές περισσότερες πληροφορίες στον θεατή, προκειμένου να αλληλεπιδράσει περισσότερο με οποιοδήποτε σημαντικό περιεχόμενο που μπορεί να χαθεί όταν δεν υπάρχει ήχος.

Οι υπότιτλοι έχουν σχεδιαστεί για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν τη γλώσσα ή χρειάζονται μια οπτική μετάφραση των λέξεων που εκφωνούνται. Οι κλειστές λεζάντες έχουν σχεδιαστεί ειδικά για άτομα με προβλήματα ακοής, προκειμένου να επικοινωνούν όσο περισσότερο είναι πρακτικά μια σκηνή, ώστε ο θεατής να μπορεί να απολαύσει τη μέγιστη δυνατή απόλαυσή της. Αν και οι κλειστές λεζάντες δεν θα αναφέρουν κάθε θόρυβο φωτόσπαθου σε μια σκηνή μάχης του Star Wars, θα ενημερώνουν τους θεατές πότε το R2D2 εκπέμπει ηχητικό σήμα και βουίζει.

Ανάλογα με την προσωπική σας ανάγκη, οι υπότιτλοι μπορεί να είναι αρκετοί για να απολαύσετε πλήρως μια εκπομπή, ενώ άλλοι χρειάζονται υπότιτλους για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία. Ανεξάρτητα από τις προσωπικές σας προτιμήσεις, η ρύθμιση υπότιτλων σε μια Smart TV Samsung είναι μια αρκετά απλή διαδικασία.

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να αλλάξω τους υπότιτλους μου;

Ναί! Είτε είναι πολύ μικροί είτε πολύ διαφανείς, μπορείτε να αλλάξετε τους υπότιτλους στην τηλεόρασή σας Samsung. Στην τηλεόρασή σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Προσβασιμότητα και χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριό σας για εναλλαγή μεταξύ του μεγέθους, του χρώματος κ.λπ. Χρησιμοποιήστε την επιλογή στο τηλεχειριστήριο για να επιστρέψετε στην αρχική οθόνη της τηλεόρασής σας και εκεί θα δείτε τους ενημερωμένους υπότιτλους σας .

Ενεργοποίησα τους υπότιτλους μου, αλλά δεν εμφανίζεται τίποτα. Τι συμβαίνει?

Παραδόξως, δεν είναι όλο το περιεχόμενο ικανό να παράγει υπότιτλους. Αυτό σημαίνει ότι η εκπομπή που παρακολουθείτε ενδέχεται να μην εμφανίζει καθόλου υπότιτλους. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε έναν άλλο τρόπο για να το παρακολουθήσετε που μπορεί να τα έχετε διαθέσιμα. Για παράδειγμα, εάν παρακολουθείτε μια εκπομπή μέσω καλωδίου, ελέγξτε αν είναι διαθέσιμη στο Hulu ή σε άλλη υπηρεσία ροής.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω αν δεν έχω τηλεχειριστήριο;

Το να μην έχετε τηλεχειριστήριο για την τηλεόρασή σας κάνει τα πράγματα απίστευτα δύσκολα και περιορίζει την ικανότητά σας να ελέγχετε τις λειτουργίες της συσκευής σας. Οι περισσότερες τηλεοράσεις Samsung διαθέτουν ένα φυσικό κουμπί Μενού που βρίσκεται στο πλάι, στο πίσω μέρος ή στο κάτω μέρος. Κάντε κλικ σε αυτό το κουμπί και χρησιμοποιήστε τα κουμπιά αύξησης και μείωσης της έντασης για να μεταβείτε στους υπότιτλους. Από εδώ, μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here