Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Err_Ssl_Version_or_Cipher_Mismatch

0
33

Κάθε πρόγραμμα περιήγησης που αξίζει τον κόπο θα κάνει μια χειραψία TLS με έναν ιστότοπο προτού μπορέσετε να συνδεθείτε σε αυτόν. Η χειραψία TLS ελέγχει το πιστοποιητικό SSL ενός ιστότοπου για να επαληθεύσει την αυθεντικότητά του και την κατάσταση κρυπτογράφησης. Χωρίς έγκυρο πιστοποιητικό SSL, οι επικοινωνίες με τον ιστότοπο είναι πιθανώς μη ασφαλείς. Αν και δεν χρησιμοποιούν όλοι οι ιστότοποι πιστοποιητικά SSL, οι χρήστες εξακολουθούν να μπορούν να συνδεθούν σε αυτά.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα Err_Ssl_Version_or_Cipher_Mismatch

Αυτό σημαίνει ότι μια αποτυχημένη χειραψία TLS θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο; Οχι ακριβώς. Αντίθετα, μπορεί να λάβετε το τρομερό σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch. Είναι αρκετά συνηθισμένο και μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου, και μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στο αγαπημένο σας περιεχόμενο, αν ξέρετε πώς να το ξεπεράσετε.

Διόρθωση Err_Ssl_Version_or_Cipher_Mismatch στο Chrome

Το err_ssl_version_or_cipher_mismatch είναι ένα συνηθισμένο σφάλμα που λαμβάνουν οι χρήστες στα προγράμματα περιήγησης Chrome όταν προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε έναν ιστότοπο. Το σφάλμα ειδοποιεί για πρόβλημα με το πιστοποιητικό SSL.

Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν πιστοποιητικά SSL για να υποδείξουν ότι είναι ασφαλείς. Ένα παλαιότερο ή ξεπερασμένο πιστοποιητικό συχνά ενεργοποιεί το σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch. Ομολογουμένως, αυτό δεν εμφανίζεται σε κάθε ιστότοπο με ξεπερασμένο πιστοποιητικό SSL.

Ωστόσο, είναι σύνηθες σε ιστότοπους που ζητούν από τους χρήστες προσωπικές πληροφορίες, ειδικά στοιχεία τραπεζικών συναλλαγών στο διαδίκτυο ή πιστωτικών καρτών. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές διορθώσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Παράκαμψη του Err_Ssl_Version_or_Cipher_Mismatch στο Chrome

Εάν το σφάλμα προκύπτει από ζητήματα ασυμβατότητας μεταξύ της έκδοσης του προγράμματος περιήγησής σας και του πιστοποιητικού SSL του ιστότοπου, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Εκκινήστε το Google Chrome.
 2. Πληκτρολογήστε “chrome://flags” στη γραμμή διευθύνσεων.
 3. Πληκτρολογήστε “TLS” στο πεδίο αναζήτησης.
 4. Επιλέξτε «Υποστήριξη TLS 1.3».
 5. Ενεργοποιήστε την επιλογή.

Εάν χρησιμοποιείτε μια ενημερωμένη έκδοση του Chrome, αλλά ο ιστότοπος διαθέτει παλαιότερο πιστοποιητικό SSL, μπορείτε να λάβετε το μήνυμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε υποβάθμιση σε παλαιότερη έκδοση TLS στο πρόγραμμα περιήγησής σας.

 1. Εκκινήστε το Google Chrome.
 2. Πληκτρολογήστε “chrome://flags” στη γραμμή διευθύνσεων.
 3. Αναζητήστε την ενότητα TLS.
 4. Εντοπίστε την επιλογή “Επιβολή κατάργησης εκδόσεων TLS παλαιού τύπου”.
 5. Επιλέξτε «Απενεργοποίηση» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Ρυθμίσεις επιλογών Internet

Μια εναλλακτική λύση είναι να ενεργοποιήσετε όλες τις πιθανές εκδόσεις TLS στο λειτουργικό σας σύστημα. Εάν είστε χρήστης των Windows, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν.

 1. Πληκτρολογήστε “Επιλογές Internet” στη γραμμή αναζήτησης και πατήστε “Enter”.
 2. Μεταβείτε στην καρτέλα “Για προχωρημένους” στο παράθυρο “Ιδιότητες Διαδικτύου”.
 3. Κάντε κύλιση μέχρι να δείτε τα πλαίσια ελέγχου “Χρήση TLS”.
 4. Επιλέξτε κάθε πλαίσιο από το “TLS 1.0” έως το “TLS 1.3”.
 5. Επιλέξτε τα πλαίσια “SSL 3.0” και “SSL 2.0”.
 6. Πατήστε «Εφαρμογή».
 7. Κάντε κλικ στο “Ok”.
 8. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome και προσπαθήστε να συνδεθείτε ξανά στον ιστότοπο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι ρυθμίσεις μπορεί να σας στερήσουν την ασφάλεια περιήγησης στο web. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επιστρέψτε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια διαφορετική λύση παράκαμψης.

Απενεργοποιήστε το QUIC

Μια σύνδεση Internet QUIC ή Quick UDP έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει τις συνδέσεις User Datagram Protocol (UDP). Είναι μια κοινή εναλλακτική του TLS/SSL και του TCP.

Παρόλα αυτά, το πρωτόκολλο μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει το σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch. Δείτε πώς μπορείτε να παρακάμψετε το σφάλμα στο Chrome εάν το QUIC είναι ο ένοχος.

 1. Πληκτρολογήστε “chrome://flags” στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome σας.
 2. Πληκτρολογήστε “QUIC” στο πεδίο αναζήτησης.
 3. Εντοπίστε τη γραμμή “Πειραματικό πρωτόκολλο QUIC”.
 4. Επιλέξτε «Απενεργοποίηση» από το αναπτυσσόμενο μενού.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και πιο φιλικός προς τον χρήστη τρόπος διακοπής του πρωτοκόλλου QUIC όταν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

Διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις τείχους προστασίας και προστασίας από ιούς

Οι μη συμβατές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος, προγράμματος περιήγησης και SSL δεν είναι οι μόνοι λόγοι για το σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch. Ακόμη και ένα κακόβουλο πρόγραμμα προστασίας από ιούς ή τείχος προστασίας μπορεί να ενεργοποιήσει αυτήν την ειδοποίηση σε ιστότοπους και να αποτρέψει την πρόσβαση των χρηστών σε αυτούς.

Η απενεργοποίηση του λογισμικού προστασίας από ιούς θα πρέπει να προσφέρει μια αξιόπιστη λύση εάν το πρόβλημα είναι η διαμόρφωση. Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτόματης σάρωσης SSL εάν διαθέτει.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη του Chrome

Η αποθήκευση της προσωρινής μνήμης μπορεί να επιταχύνει την εμπειρία περιήγησης, αλλά δεν είναι χωρίς μειονεκτήματα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι η λήψη του μηνύματος err_ssl_version_or_cipher_mismatch.

Συμβαίνει όταν οι ιστότοποι ενημερώνουν τα συστήματά τους, αλλά το πρόγραμμα περιήγησής σας εξακολουθεί να κρατά την παλιά κρυφή μνήμη.

Η παλιά προσωρινή μνήμη και οι νέες πληροφορίες ιστότοπου, όπως μια νεότερη έκδοση πιστοποιητικού SSL, μπορούν να ενεργοποιήσουν ειδοποιήσεις ασφαλείας και να σας εμποδίσουν να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο.

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη του Chrome.

 1. Κάντε κλικ ή πατήστε το εικονίδιο κάθετες κουκκίδες.
 2. Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
 3. Μεταβείτε στην ενότητα “Απόρρητο και ασφάλεια”.
 4. Κάντε κλικ στην επιλογή “Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης”.
 5. Επιλέξτε όλα τα πλαίσια στο αναδυόμενο παράθυρο.
 6. Επιλέξτε διαφορετικό χρονικό εύρος εάν το “All time” είναι πολύ.
 7. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και προσπαθήστε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στον ιστότοπο.

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να διαγράψετε την κατάσταση SSL στα Windows.

 1. Μεταβείτε στις «Επιλογές Διαδικτύου».
 2. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου «Ιδιότητες Διαδικτύου».
 3. Μεταβείτε στην καρτέλα “Περιεχόμενο”.
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή κατάστασης SSL”.
 5. Πατήστε “Ok”.

Επανεγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Η επανεγκατάσταση του Chrome θα διασφαλίσει ότι η πρόσφατα εγκατεστημένη έκδοση θα έχει τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Είναι ένα απλό τέχνασμα που χρησιμοποιείται όταν δεν μπορείτε να ενημερώσετε αυτόματα το Chrome και οι μη ολοκληρωμένες ενημερώσεις είναι ελλιπείς.

Με την επανεγκατάσταση του προγράμματος περιήγησης, θα διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και όλες τις προηγουμένως αποθηκευμένες πληροφορίες, θα επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις και θα έχετε τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κώδικα.

 1. Πατήστε “Win+I” για να ανοίξετε τις “Ρυθμίσεις των Windows”.
 2. Μεταβείτε στις “Εφαρμογές και δυνατότητες”.
 3. Βρείτε το Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί “Περισσότερα”.
 4. Κάντε κλικ στο «Κατάργηση εγκατάστασης» και επιβεβαιώστε.
 5. Κατεβάστε Χρώμιο πάλι.

Εάν το σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch παραμένει, το πρόβλημα μπορεί να είναι από την πλευρά του διακομιστή ή του λειτουργικού συστήματος.

Err_Ssl_Version_or_Cipher_Mismatch Edge

Το err_ssl_version_or_cipher_mismatch είναι ένα σφάλμα προγράμματος περιήγησης τύπου SSL που ενδέχεται να λάβουν οι χρήστες όταν προσπαθούν να συνδεθούν σε έναν ιστότοπο. Εάν λάβετε αυτό το σφάλμα στο πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, μπορεί να οφείλεται στις ακόλουθες αιτίες.

 • Ο ιστότοπος διαθέτει μη έγκυρο πιστοποιητικό SSL.
 • Χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση TLS.
 • Το πρόγραμμα περιήγησης ή το λειτουργικό σας σύστημα δεν είναι ενημερωμένο.
 • Η κρυφή μνήμη του προγράμματος περιήγησης έχει πρόσβαση σε μη έγκυρες πληροφορίες.

Ακόμα κι αν ο ιστότοπος εξακολουθεί να λειτουργεί, τα σφάλματα τύπου SSL υποδηλώνουν συχνά προβλήματα ασφάλειας και κρυπτογράφησης. Επομένως, το πρόγραμμα περιήγησής σας Edge πιθανότατα προσπαθεί να σας προστατεύσει από την πρόσβαση σε έναν μη ασφαλή ιστότοπο.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε το σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch.

Err_Ssl_Version_or_Cipher_Mismatch Edge Bypass

Πολλές λύσεις για το σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch στο πρόγραμμα περιήγησης Edge έχουν απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε και δεν απαιτούν τεχνική εξειδίκευση.

Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη Edge

Η εκκαθάριση των cookie και των παλαιών δεδομένων προσωρινής μνήμης μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε ένα σφάλμα err_ssl_version_or_cipher_mismatch, εάν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν αποθηκευμένο ιστότοπο με ενημερωμένες πληροφορίες SSL.

 1. Εκκινήστε τον Microsoft Edge.
 2. Μεταβείτε στο “Μενού” κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες.
 3. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις”.
 4. Μεταβείτε στην ενότητα “Απόρρητο και υπηρεσίες”.
 5. Επιλέξτε “Cookies και άλλα δεδομένα ιστότοπου” από την καρτέλα “Εκκαθάριση δεδομένων περιήγησης”.
 6. Επανεκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης και προσπαθήστε να επανασυνδεθείτε.

Η εκκαθάριση της κατάστασης SSL στα Windows μπορεί επίσης να βοηθήσει.

 • Μεταβείτε στις «Επιλογές Διαδικτύου».
 • Επιλέξτε «Περιεχόμενο» στο παράθυρο «Ιδιότητες Διαδικτύου».
 • Κάντε κλικ στο κουμπί “Διαγραφή κατάστασης SSL”.
 • Πατήστε “Ok”.

Η εκτέλεση αυτών των ενεργειών είναι σαν να δίνετε στη βιβλιοθήκη SSL και στο πρόγραμμα περιήγησής σας μια κενή πλάκα.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις επιλογών Internet

Ένας γρήγορος τρόπος αντιμετώπισης του σφάλματος err_ssl_version_or_cipher_mismatch κατά τη χρήση του προγράμματος περιήγησης Edge είναι να ενεργοποιήσετε όλα τα πρωτόκολλα TLS στα Windows.

 1. Πληκτρολογήστε “Επιλογές Internet” στη γραμμή αναζήτησης.
 2. Ανοίξτε το παράθυρο “Ιδιότητες Διαδικτύου”.
 3. Μεταβείτε στην καρτέλα “Για προχωρημένους”.
 4. Αναζητήστε τα πλαίσια ελέγχου “Χρήση TLS”.
 5. Επιλέξτε κάθε πλαίσιο από “TLS 1.0” έως “TLS 1.3”.
 6. Επιλέξτε τα πλαίσια “SSL 3.0” και “SSL 2.0”.
 7. Κάντε κλικ στο «Εφαρμογή».
 8. Πατήστε “Ok”.
 9. Κάντε επανεκκίνηση του Edge και προσπαθήστε να επανασυνδεθείτε.

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε να επαναφέρετε και τον υπολογιστή σας.

Ρίξτε το “S” στο HTTPS

Ορισμένοι ιστότοποι με πιστοποιητικά SSL εξακολουθούν να είναι προσβάσιμοι μέσω HTTP.

Για παράδειγμα, http://alphr.com αντί https://alphr.com. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ιστότοπου στον οποίο θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση και αφήστε το “S” στο HTTPS. Εάν το πρόβλημα παραμένει, είναι πιθανό το πρόβλημα να μην είναι στο άκρο σας, αλλά μάλλον από την πλευρά του διακομιστή.

Συγχρονίστε την ημερομηνία και την ώρα του υπολογιστή

Μερικές φορές, η ειδοποίηση err_ssl_version_cipher_or_mismatch εμφανίζεται όταν ορισμένες ρυθμίσεις συστήματος είναι απενεργοποιημένες. Είναι σημαντικό να ελέγξετε εάν η ώρα και η ημερομηνία του υπολογιστή είναι συγχρονισμένα με την τοπική ζώνη ώρας σας.

Περιστασιακά, οι χρήστες μπορεί να τις αλλάξουν για να εγκαταστήσουν πειρατικό λογισμικό, να επεκτείνουν αναγκαστικά τις δοκιμαστικές άδειες κ.λπ. Ελέγξτε ξανά ότι όλα είναι συγχρονισμένα. Η λύση θα ισχύει για όλα τα προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο, εάν αυτό είναι το πρόβλημα.

Διαγραφή προσωρινής μνήμης πιστοποιητικού SSL

Η εκκαθάριση της τοπικής προσωρινής μνήμης πιστοποιητικού SSL μπορεί να είναι απαραίτητη ακόμη και μετά την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης. Δείτε πώς να το κάνετε.

 1. Ανοίξτε το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση των Windows (Logo Key + R).
 2. Πληκτρολογήστε “C:\Windows\System32\inetcpl.cpl”.
 3. Πατήστε “Enter”.

Αυτό θα διαγράψει την τοπική προσωρινή μνήμη δίνοντάς σας ένα ακόμη πιο καθαρό σύστημα από αυτό που μπορεί να επιτύχει μια εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης.

Η αντιμετώπιση προβλημάτων έγινε εύκολη

Το μήνυμα err_ssl_version_cipher_or_mismatch δεν είναι διασκεδαστικό, ειδικά όταν βιάζεστε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο. Ωστόσο, όλα τα ζητήματα από την πλευρά του πελάτη μπορούν να επιλυθούν αρκετά εύκολα χωρίς τεχνική εξειδίκευση και λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Εάν το πρόβλημα έγκειται στον κεντρικό διακομιστή, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εκτός από το να ειδοποιήσετε τον κάτοχο ή τον διαχειριστή του ιστότοπου για να διορθώσει το πρόβλημα. Η διεξαγωγή όλων των πιθανών λύσεων από την πλευρά του πελάτη για τα προγράμματα περιήγησης Chrome και Edge δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 10 λεπτά.

Σας βοήθησαν αυτές οι συμβουλές; Έχετε βρει άλλους τρόπους για να παρακάμψετε το σφάλμα err_ssl_version_cipher_or_mismatch κατά την περιήγηση; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here