Πώς να αποκλείσετε τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης με το Face ID στο Chrome για iOS

0
65
NextPit iPhone 12 Mini πλευρά
© NextPit

Μια κρυφή λειτουργία στο Chrome για iOS σάς επιτρέπει να αποκλείετε τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης χρησιμοποιώντας το Face ID ή το Touch ID, κάνοντας την εμπειρία περιήγησής σας πολύ πιο ασφαλή. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να αποφύγετε την έκπληξη όταν δανείζετε το iPhone σας σε κάποιον άλλο.

  • iOS 15: Τα κυριότερα σημεία της επερχόμενης ενημέρωσης iPhone
  • Παρακολούθηση ενημερώσεων iOS 15: Ελέγξτε αυτήν τη λίστα συμβατών iPhone

Η χρήση του ελέγχου ταυτότητας για την προστασία των καρτελών ανώνυμης περιήγησης στο iOS δοκιμάστηκε στην έκδοση beta του Chrome, αλλά τώρα έχει κυκλοφορήσει σε κάθε χρήστη iPhone και iPad. Το πιο σχετικό ερώτημα είναι, σε τι ωφελεί;

Όταν ανοίγουμε ένα παράθυρο ή ξεκινάμε μια περίοδο ανώνυμης περιήγησης, πρέπει να κλείσουμε την καρτέλα για να τερματίσουμε τη συνεδρία από προεπιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, η δραστηριότητά σας δεν θα εκτίθεται σε κανέναν άλλον που χρησιμοποιεί τη συσκευή σας. Στην περίπτωση του iPad, για παράδειγμα, συχνά μοιραζόμαστε τη συσκευή με άλλους στο σπίτι ή στην εργασία και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα ορισμένων κενών απορρήτου.

  • Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα λειτουργία εστίασης iPhone στο iOS 15

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας μια δυνατότητα ελέγχου ταυτότητας, όπως το Face ID ή το Touch ID, θα μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση σε καρτέλες ή παράθυρα ανώνυμης περιήγησης, όπως μπορούμε να δούμε στα παρακάτω στιγμιότυπα οθόνης. Και αυτό είναι το θέμα αυτού του σεμιναρίου.

Ενεργό αναγνωριστικό προσώπου EN της καρτέλας ανώνυμης περιήγησης Chrome iOS

Μόνο εσείς μπορείτε να ανοίξετε τις καρτέλες ανώνυμης περιήγησης στο Chrome όταν χρησιμοποιείτε το Face ID / © NextPit

Πώς να ενεργοποιήσετε το Face ID για τον αποκλεισμό καρτελών ανώνυμης περιήγησης στο Chrome για iOS

Δοκιμάσαμε τη λειτουργία στην έκδοση 91.0.4472.80 του προγράμματος περιήγησης Chrome για iOS και συμπεριλάβαμε τα βήματα για την ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας Face ID, προκειμένου να αποτρέψουμε τα ανεπιθύμητα μάτια να βλέπουν καρτέλες ανώνυμης περιήγησης όταν κλείνουμε το Chrome, όπως φαίνεται παρακάτω:

Βήμα 1: Εκκινήστε το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε enter

Βήμα 2: Αναζητήστε “Device Authentication for Incognito” και ενεργοποιήστε τη “σημαία” επιλέγοντας την επιλογή “Enabled”

Αναγνωριστικό προσώπου καρτέλας ανώνυμης περιήγησης Chrome iOS EN

Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στις πειραματικές λειτουργίες του Chrome / © NextPit

Βήμα 3: Κλείστε το πρόγραμμα περιήγησης και εκκινήστε ξανά το Chrome

Βήμα 4: Στην κάτω γραμμή, κάντε κλικ στο μενού “…” για να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις του Chrome

Βήμα 5: Επιλέξτε την επιλογή Απόρρητο και ενεργοποιήστε τη νέα επιλογή “Κλείδωμα καρτελών ανώνυμης περιήγησης όταν κλείνετε το Chrome” μέσω του κουμπιού ρυθμιστικού

Αναγνωριστικό προσώπου καρτέλας ανώνυμης περιήγησης Chrome iOS 1 EL

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο δεύτερο μέρος στις επιλογές απορρήτου του προγράμματος περιήγησης της Google / © NextPit

Και τέλος! Τελείωσες. Αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή ελέγχου ταυτότητας για τον περιορισμό της πρόσβασης σε καρτέλες ανώνυμης περιήγησης στο Chrome για iPhone ή iPad, μπορείτε να περιηγηθείτε ελεύθερα σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης με περισσότερη ησυχία.

Δυστυχώς, για όσους χρησιμοποιούν το Chrome σε Android, η λειτουργία δεν είναι ακόμη διαθέσιμη – προς το παρόν.

Γνωρίζατε τις πειραματικές λειτουργίες του Chrome στο iOS; Πώς σας φαίνεται αυτή η συμβουλή;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here