Πώς να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι από ένα βίντεο YouTube

0
8

Πολλοί ρωτούν: «Πώς λέγεται αυτό το τραγούδι;» Το ερώτημα υπάρχει από τότε που ξεκίνησε η μουσική. Ακούς κάτι που σου αρέσει και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θέλεις να μάθεις πώς να το ακούσεις ξανά.

Εάν παρακολουθείτε μια ροή μουσικής ή ένα βίντεο με μουσική υπόκρουση στο YouTube και σταθείτε τυχεροί, ο χρήστης μπορεί να έχει προσθέσει μια λίστα κομματιών με χρονική σήμανση. Εάν δεν το έχουν κάνει, πώς αναγνωρίζετε ένα τραγούδι από ένα βίντεο στο YouTube;

Δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι από ένα βίντεο YouTube, αλλά έχετε διάφορες μεθόδους να δοκιμάσετε. Όλα αυτά απαιτούν κάποιες δεξιότητες ντετέκτιβ, οπότε ξεσκονίστε τον μεγεθυντικό φακό και πιάστε δουλειά!

Ελέγξτε την Περιγραφή βίντεο

Οι περισσότεροι έμπειροι δημιουργοί περιεχομένου θα προσθέσουν είτε μια λίστα κομματιών είτε μια πίστωση μουσικής στην περιγραφή του βίντεό τους. Εάν είστε τυχεροί και παρακολουθείτε το σωστό βίντεο, μπορεί επίσης να βρείτε μια χρονική σήμανση με υπερσύνδεσμο, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε απευθείας γύρω από το βίντεο για να βρείτε τη σωστή ετικέτα. Θα έχετε επίσης μια υπερσυνδεδεμένη χρονική σήμανση, ώστε να μπορείτε να μεταβείτε στο τραγούδι και να δείτε αν είναι το σωστό.

Ελέγξτε τα Σχόλια

Εάν δεν υπάρχει tracklist ή οποιαδήποτε πληροφορία για το τραγούδι στην περιγραφή, ελέγξτε τα σχόλια. Μάλλον δεν είστε ο μόνος που θέλει να μάθει τι είναι ένα συγκεκριμένο τραγούδι σε ένα βίντεο YouTube. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και διαβάστε τα σχόλια και δείτε αν άλλα άτομα έχουν ρωτήσει για συγκεκριμένη μουσική. Ακόμα κι αν ο χρήστης που το ανέβασε δεν απαντήσει, μερικές φορές οι χρήσιμοι θαυμαστές παρέχουν τις απαντήσεις.

Αναζήτηση για τους στίχους

Εάν θυμάστε μερικούς από τους στίχους (αν υπάρχουν), βάλτε τους σε μια μηχανή αναζήτησης για να δείτε τι προκύπτει. Υπάρχουν συγκεκριμένοι ιστότοποι που προσφέρουν λίστες τραγουδιών, μεταξύ των οποίων Lyrics.com, Lyricsworld.comή Βρείτε μουσική ανά στίχο. Η Google είναι λίγο μπερδεμένη όταν επιστρέφει αποτελέσματα για στίχους. Μερικές φορές λαμβάνει την απάντηση επί τόπου και άλλες φορές, φέρνει φαινομενικά τυχαία αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να αναγνωρίσετε το τραγούδι από το YouTube

Εάν καμία από τις εύκολες επιλογές δεν λειτουργεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους για να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε το τραγούδι. Εάν χρησιμοποιείτε κινητό, το Shazam είναι η εφαρμογή για τον εντοπισμό της μουσικής που ακούτε.

  1. Εγκαταστήστε το Shazam εάν δεν το έχετε ήδη.
  2. Παίξτε το τραγούδι στο παρασκήνιο με το Shazam να ακούει και θα πρέπει να μπορεί να το αναγνωρίσει.

Εάν είστε χρήστης του Chrome, ένα πρόσθετο που ονομάζεται “AHA Music – Αναγνωριστικό μουσικής» είναι πολύ καλός στο να κάνει παρόμοια δουλειά με το Shazam, αλλά το κάνει από το πρόγραμμα περιήγησής σας. Υπάρχουν άλλες εφαρμογές διαθέσιμες σε άλλα προγράμματα περιήγησης ή ως διαδικτυακές υπηρεσίες.

Προσδιορίστε το τραγούδι ενός βίντεο YouTube χρησιμοποιώντας το Google

Ομοίως, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Google

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Google.

  2. Τώρα, πατήστε στο μικρόφωνο στη γραμμή αναζήτησης.

  3. Και πάλι, βουητό, σφυρίξτε ή παίξτε το τραγούδι που θέλετε να αναγνωρίσετε.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο πράγμα χρησιμοποιώντας την αρχική σελίδα της Google.

Χρησιμοποιήστε το Audiotag.info και τον Άμεσο σύνδεσμο YouTube

Μια άλλη επιλογή εφαρμογής Ιστού είναι μια υπηρεσία που ονομάζεται Audiotag.info. Αυτή η ιστοσελίδα είναι μια δωρεάν υπηρεσία που υπάρχει εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.

Για να χρησιμοποιήσετε το Audiotag.info, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αντιγράψτε τη διεύθυνση URL του βίντεο από το YouTube και, στη συνέχεια, επικολλήστε την στο πλαίσιο διεύθυνσης URL. Αντιγράψτε τη χρονική σήμανση όπου βρίσκεται ο ήχος και επικολλήστε την στο μικρό πλαίσιο χρόνου στα δεξιά.
  2. Επιλέξτε Ανάλυση URL και αφήστε το Audiotag να περάσει τη διαδικασία.

  3. Εάν όλα πάνε καλά, θα έχετε ένα σωστά προσδιορισμένο τραγούδι. Υπάρχουν και άλλοι ιστότοποι σαν αυτόν, οπότε αν δεν σας αρέσει η εμφάνιση αυτού, δοκιμάστε έναν άλλο.

Ρωτήστε τους τυχαίους ανθρώπους

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, ιστότοποι όπως “Wat Zat Song;» είναι χρήσιμα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε εάν πρέπει να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι από ένα βίντεο YouTube. Είναι ένας ιστότοπος που επιμελείται ο άνθρωπος όπου ανεβάζετε ένα κλιπ τραγουδιού και άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να το αναγνωρίσουν. Αξίζει να το δοκιμάσετε αν τίποτα άλλο δεν λειτουργεί!

Τυλίγοντας

Κλείνοντας, η αναγνώριση ενός τραγουδιού που χρησιμοποιείται στο YouTube μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι και επιλογές για να το κάνετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην λάβετε απάντηση αμέσως, αλλά πιθανότατα θα λάβετε μία. Οι παραπάνω επιλογές είναι μερικοί καλοί τρόποι για να αναγνωρίσετε ένα τραγούδι από ένα βίντεο στο YouTube για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη λυρική σας περιπέτεια!

Έχετε κάποια εμπειρία, ερωτήσεις ή συμβουλές σχετικά με την αναγνώριση ενός τραγουδιού από ένα βίντεο YouTube; Αφήστε ένα σχόλιο στην παρακάτω ενότητα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here