Οι 20 πιο επικίνδυνοι χάκερ με μαύρο καπέλο όλων των εποχών

0
105
Τοπ 15+ πιο επικίνδυνοι χάκερ με μαύρο καπέλο όλων των εποχών

Καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η ταχεία εξάπλωση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και της τρομοκρατίας στις μέρες μας, ως εκ τούτου, πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα ειδικεύεται στην ηλεκτρονική καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Έτσι, σήμερα δημιουργήσαμε μια λίστα με θρυλικούς κυβερνοεγκληματίες ή τα λεγόμενα μαύρα καπέλα όλων των εποχών.

Οι 20 πιο επικίνδυνοι χάκερ με μαύρο καπέλο όλων των εποχών

Πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια υπηρεσία που θα ειδικεύεται στην ηλεκτρονική καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Αυτό είναι απόδειξη της σημασίας που απέκτησαν οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο μετά τις πρόσφατες εισβολές σε εταιρικά συστήματα, μέσα ενημέρωσης και εθνικές κυβερνήσεις. Η κλοπή προσωπικών πληροφοριών, εμπιστευτικών αρχείων ή η αποκάλυψη της ιδιωτικής ζωής διασημοτήτων, τα λεγόμενα μαύρα καπέλα έχουν γίνει ο παγκόσμιος δημόσιος εχθρός τα τελευταία χρόνια. Γνωρίστε τους 20 πιο επικίνδυνους χάκερ όλων των εποχών.

1. Adrian Lamo “Ο άστεγος χάκερ”

Άντριαν Λάμο
Άντριαν Λάμο

Ο Adrian Lamo έγινε διάσημος μετά τη διείσδυση στα συστήματα των New York Times, Google, Yahoo! και της Microsoft, μέχρι που συνελήφθη το 2003. Ήταν γνωστός ως ο «άστεγος χάκερ» που χρησιμοποιούσε καφετέριες και βιβλιοθήκες ως βάση. Μετά από έρευνα 15 μηνών, ο Lamo συνελήφθη στην Καλιφόρνια και συμφώνησε να εκτίσει έξι μήνες κατ’ οίκον περιορισμό. Πρόσφατα, θα ήταν ένας από αυτούς που κατήγγειλαν την Τσέλσι Μάνινγκ, τον στρατιώτη που διέρρευσε εμπιστευτικά δεδομένα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στο WikiLeaks. Σήμερα ο Lamo είναι γνωστός ως Finger-hard στην κοινότητα των χάκερ.

2. Jeanson Ancheta “Resilient”

Jeanson Ancheta
Jeanson Ancheta

Ο χάκερ ήταν το πρώτο άτομο που κατηγορήθηκε ότι έλεγχε έναν στρατό υπολογιστών που είχαν παραβιαστεί – που ονομάζονταν «botnets» – για να στείλουν μεγάλες ποσότητες ανεπιθύμητων μηνυμάτων στο Διαδίκτυο. Το 2004, χρησιμοποίησε τον ιό «rxbot» για να ελέγξει 500.000 υπολογιστές και μάλιστα πούλησε τις υπηρεσίες τους σε οποιονδήποτε θα κατέβαζε μεγάλους ιστότοπους. Η Ancheta συνελήφθη το 2005 όταν ένας πράκτορας του FBI προσποιήθηκε ότι ενδιαφέρεται για τις υπηρεσίες τους. Ο χάκερ επέστρεψε περίπου 60.000 δολάρια που κέρδισε σε επιδρομές και εξέτισε 60 μήνες φυλάκιση.

3. ΑΣΤΡΑ

ΑΣΤΡΑ
ΑΣΤΡΑ

Ο χάκερ γνωστός ως ASTRA δεν έχει εντοπιστεί ποτέ, τουλάχιστον δημόσια. Ήταν μαθηματικός, συνελήφθη το 2008. Οι αρχές στην Ελλάδα λένε ότι εισέβαλε στα συστήματα της αεροπορικής εταιρείας Dassault για σχεδόν πέντε χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκλεψε εμπιστευτικές πληροφορίες από στρατιωτικά αεροσκάφη και πούλησε τα δεδομένα σε 250 άτομα σε διάφορες χώρες. Η ASTRA θα είχε προκαλέσει απώλεια 360 εκατομμυρίων δολαρίων στην Dassault.

4. Owen Walker “AKILL”

Όουεν Γουόκερ
Όουεν Γουόκερ

Το 2008, ο Όουεν Γουόκερ παραδέχτηκε ότι ήταν ένοχος για έξι κατηγορίες εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο. Ηγήθηκε ενός δικτύου χάκερ που εισέβαλαν σε 1,3 εκατομμύρια υπολογιστές και έκλεψαν 20 εκατομμύρια τρεχούμενους λογαριασμούς. Οι ληστείες ξεκίνησαν όταν ο Walker ήταν 17 ετών. Συνολικά, κέρδισε 32.000 δολάρια, αφού έγραφε μόνο τον κωδικό ώστε τα άλλα μέλη της συμμορίας να μπορούν να κλέψουν τα χρήματα. Αυτή τη στιγμή ειδικεύεται σε εταιρείες τεχνολογίας ασφαλείας.

5. Kevin Poulsen “Dark Dante”

Κέβιν Πούλσεν
Κέβιν Πούλσεν

Ο Κέβιν Πούλσεν ήταν ο πρώτος Αμερικανός που απαγορεύτηκε από το διαδίκτυο, μετά την αποχώρησή του από τη φυλακή. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Poulsen εισέβαλε στις τηλεφωνικές γραμμές. Έγινε διάσημος όταν μπήκε στο σύστημα ενός ραδιοφώνου και ήταν ο 102ος ακροατής που τηλεφώνησε στο Λος Άντζελες, θα χρειαζόταν μια Porsche για να συμμετάσχει το 102ο άτομο σε έναν διαγωνισμό. Όταν συνελήφθη, ο Πούλσεν εξέτισε ποινή φυλάκισης πέντε ετών. Κατά την έξοδό του από τη φυλακή, του απαγόρευσαν τη χρήση του Διαδικτύου για τρία χρόνια, αλλά, επί του παρόντος γράφει για το περιοδικό Wired.

6. Albert Gonzalez “CumbaJohnny”

Άλμπερτ Γκονζάλες
Άλμπερτ Γκονζάλες

Ο Albert Gonzalez ίδρυσε τον ιστότοπο Shadowcrew.com, ο οποίος έφτασε να συγκεντρώσει 4000 άτομα. Τα μέλη του ιστότοπου μπορούσαν να αγοράσουν ή να πουλήσουν αριθμούς τρεχόντων λογαριασμών και διαβατηρίων, αδειών οδήγησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πιστωτικές κάρτες, πιστοποιητικά γέννησης και χαρτοφυλάκια ασφάλισης υγείας. Περίπου 170 εκατομμύρια πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν πουληθεί στον ιστότοπο μεταξύ 2005 και 2007. Γεννήθηκε στη Φλόριντα, όπως ήταν γνωστό ότι άντεχε ο Γκονζάλες: έμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία και έκανε πάρτι που κόστιζαν χιλιάδες δολάρια. Κατηγορήθηκε ότι είχε 15 ψεύτικες τραπεζικές κάρτες στο Νιου Τζέρσεϊ, αλλά απέφυγε να τον συλλάβουν δίνοντας το όνομα των άλλων 19 μελών του ShadowCrew. Αφού επέστρεψε στο Μαϊάμι, εισέβαλε στο σύστημα από ένα δίκτυο καταστημάτων και έκλεψε 45 εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες για 18 μήνες. Συνελήφθη το 2008 και κρατήθηκε στη φυλακή μέχρι το 2025.

7. Kevin Mitnick “The Condor”

Κέβιν Μίτνικ
Κέβιν Μίτνικ

Ο Μίτνικ είπε ότι δεν ήταν χάκερ αλλά «κοινωνικός μηχανικός». Ξεκίνησε το hacking σε ηλικία 15 ετών, όταν εισέβαλε στη Nokia, την IBM και τη Motorola. Όταν συνελήφθη το 1995, φυλακίστηκε σε απομόνωση, καθώς ο δικαστής της υπόθεσής του διαπίστωσε ότι μπορούσε να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο χρησιμοποιώντας τα κλειδιά του τηλεφώνου της φυλακής. Αφού εξέτισε ένα χρόνο στη φυλακή, συνέχισε να εισβάλλει σε υπολογιστές. Το 1999, όταν ήταν ο πιο καταζητούμενος χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση. Επί του παρόντος, είναι σύμβουλος ασφαλείας και συγγραφέας δύο βιβλίων για το θέμα.

8. Τζόναθαν Τζέιμς «c0mrade»

Τζόναθαν Τζέιμς
Τζόναθαν Τζέιμς

Στα 15, ο James εισέβαλε στο σύστημα από τη NASA και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, κλέβοντας λογισμικό αξίας 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνη την εποχή. Θα είχε υποκλέψει τον κωδικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, οδηγώντας τη NASA να κλείσει τους υπολογιστές των διαστημικών σκαφών για τρεις εβδομάδες, προκαλώντας απώλεια 41.000 δολαρίων στην αμερικανική υπηρεσία. Αφού κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στην εισβολή στο δίκτυο των καταστημάτων της Φλόριντα μαζί με τον Άλμπερτ Γκονζάλες, ο Τζέιμς αυτοκτόνησε το 2008, από φόβο μήπως πληρώσει για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε. «Δεν πιστεύω στο σύστημα δικαιοσύνης», έγραφε το αποχαιρετιστήριο σημείωμα.

9. Βλαντιμίρ Λέβιν

Βλαντιμίρ Λεβίν
Βλαντιμίρ Λεβίν

Ο Levin μετέφερε 10,7 εκατομμύρια δολάρια στον δικό του λογαριασμό από διάφορους λογαριασμούς Citibank παγκοσμίως. Το πιο απίστευτο: δεν χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο, αλλά ένα σύστημα συρραπτικών τηλεφωνικών κλήσεων που άκουγε τα ψηφία που καλούσαν οι άνθρωποι όταν καλούσαν τις τράπεζές τους. Μόλις 400.000 δολάρια ανακτήθηκαν όταν ο Levin συνελήφθη το 1998. Προς το παρόν, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο χάκερ.

10. Gary McKinnon “Solo”

Γκάρι ΜακΚίνον
Γκάρι ΜακΚίνον

Ο Γκάρι ΜακΚίνον εισέβαλε σε 100 διακομιστές από τη NASA και τον στρατό των ΗΠΑ μεταξύ 2001 και 2002. Για να διαπράξει εγκλήματα, χρησιμοποίησε τους υπολογιστές του σπιτιού της θείας του στη φίλη του στο Λονδίνο. Ο χάκερ κατάφερε να διαγράψει πληροφορίες, λογισμικό και αρχεία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκαλώντας απώλειες 700.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τον McKinnon, εισέβαλε στο σύστημα της NASA μόνο για να βρει εμπιστευτικά έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινων. Σε συνέντευξή του στο Wired, ισχυρίζεται ότι βρήκε εικόνες UFO στα αρχεία του αμερικανικού πρακτορείου.

11. Michael Calce “Mafiaboy”

Michael Calce
Michael Calce

Το 1999, ο Calce πραγματοποίησε επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας κατά των Amazon, CNN, eBay, Yahoo! και η Dell. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον δημιούργησε μια ομάδα κυβερνοασφάλειας για να κυνηγήσει το Mafiaboy. Το 2001, ο Calce καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κατ’ οίκον περιορισμό. Μοιάζει με επιεική πρόταση; Θυμηθείτε: ήταν μόλις 15 ετών τη στιγμή του εγκλήματος.

12. Matthew Bevan “Kuji” και Richard Pryce “Datastream Cowboy”

Matthew Bevan και Richard Pryce
Matthew Bevan και Richard Pryce

Το βρετανικό δίδυμο εισέβαλε στα συστήματα του Πενταγώνου το 1994, αντιγράφοντας και στρατιωτικές ασκήσεις εμπιστευτικά μηνύματα και απέκτησαν πρόσβαση σε πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Νότια Κορέα. Ο Price (στη φωτογραφία) ήταν 16 ετών και ο Bevan, 21. Και οι δύο συνελήφθησαν τον επόμενο χρόνο.

13. Ηλεκτρονικός Στρατός Συρίας

Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός
Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός

Ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός ήρθε το 2011 για να υποστηρίξει το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε ιστότοπους και κοινωνικά δίκτυα. Αν και δεν ήταν εξελιγμένο, η ομάδα επιτέθηκε σε πολλούς μεγάλους οργανισμούς και εκατοντάδες ιστότοπους τους τελευταίους μήνες, χρησιμοποιώντας ανεπιθύμητα μηνύματα, κακόβουλο λογισμικό, phishing και επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας.

14. Lizard Squad

Lizard Squad
Lizard Squad

Διάσημο στους παίκτες, το Lizard Squad κατέρρευσε το PlayStation και το Xbox τα Χριστούγεννα του 2014. Το συγκρότημα βρισκόταν επίσης πίσω από επιθέσεις στα δίκτυα του League of Legends και του Destiny. Η επίθεση DoS που χρησιμοποιείται σε αυτές τις επιθέσεις πωλείται στον ιστότοπο της ομάδας ως υπηρεσία. Το Lizard Squad είναι επίσης γνωστό ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε ανύπαρκτα Tinder, Facebook και Instagram. Δύο άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην ομάδα: ο Βίνι Ομάρι, ένας Βρετανός 22 ετών, και ο Ράιαν, 17 ετών.

15. Ανώνυμος

Ανώνυμος
Ανώνυμος

Οι Anonymous εμφανίστηκαν στο 4chan το 2003 και η ομάδα κρατούσε τρολέρ στο Διαδίκτυο μέχρι το 2008, όταν πραγματοποίησε επίθεση στον ιστότοπο της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας. Από τότε, άρχισαν να αυτοαποκαλούνται ως «χακτιβιστές» και να συμμετέχουν σε μεγάλα πολιτικά και διεθνή γεγονότα όπως η επίθεση στο Charlie Hebdo, η διαρροή εγγράφων ή ιστοσελίδες πληροφοριών και πολλά άλλα, όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά.

#16 Nahshon Even-Chaim (Φοίνιξ)

Nahshon Even-Chaim (Φοίνιξ)
Nahshon Even-Chaim (Φοίνιξ)

Λοιπόν, είναι γνωστό ότι είναι ο πιο ικανός και αλαζονικός χάκερ από την ομάδα που ονομάζεται “The Realm” που εδρεύει στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το Nahshon Even-Chaim στοχεύει αμυντικά και ερευνητικά δίκτυα πυρηνικών όπλων. Η αυστραλιανή αστυνομία κατάφερε να τον βρει χρησιμοποιώντας μυστικό δίκτυο και πληροφοριοδότες και συνελήφθη. Οι κύριοι στόχοι του ήταν ο Οργανισμός Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στη Μελβούρνη, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Μπέρκλεϋ, η NASA, το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον, το Πανεπιστήμιο Πέρντου, Δυτικό Λαφαγιέτ, Ιντιάνα.

#17 Τσαντ Ντέιβις

Τσαντ Ντέιβις
Τσαντ Ντέιβις

Ο Τσαντ Ντέιβις ήταν ένας Αμερικανός χάκερ από το Γκριν Μπέι του Ουισκόνσιν. Ήταν ο πιο καταζητούμενος κατάλογος των «Κυβερνοεγκληματιών» στα τέλη του 20ου αιώνα. Ήταν επίσης μέλος της ομάδας χάκερ GlobalHell. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας των Χάκερ ήταν η καταστροφή της αρχικής σελίδας του ιστότοπου του Λευκού Οίκου. Λοιπόν, ο Τσαντ Ντέιβις κατέβασε κάποτε την αρχική σελίδα του στρατού των ΗΠΑ με ένα μήνυμα «η παγκόσμια κόλαση δεν θα πεθάνει». Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη. Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση, με πρόστιμο και του απαγόρευσαν τη χρήση υπολογιστή.

#18 Τζορτζ Χοτς

Τζορτζ Χοτς
Τζορτζ Χοτς

Είναι ένας Αμερικανός Χάκερ που είναι γνωστός για το ξεκλείδωμα πολλών επώνυμων τηλεφώνων. Σαν να είχε ξεκλειδώσει το iPhone έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλους ασύρματους φορείς. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σας πω ότι ο George Hotz ανέπτυξε επίσης το εργαλείο jailbreak limera1n, αυτό το εργαλείο αφαιρεί όλους τους περιορισμούς που παρέχει η Apple στα προϊόντα της. Ήταν επίσης μέλος μιας ομάδας Hacking γνωστής ως fail0verflow. Η Sony μήνυσε τον George Hotz για χακάρισμα του PlayStation 3. Η Sony είχε τακτοποιήσει τα πάντα με τον George Hotz στο δικαστήριο. Ωστόσο, μετά από αυτό, ένας ανώνυμος χάκερ εισέβαλε στο Play Station Network και έκλεψε προσωπικές πληροφορίες σχεδόν 77 εκατομμυρίων χρηστών.

#19 Ντέιβιντ Λ. Σμιθ

Ντέιβιντ Λ. Σμιθ
Ντέιβιντ Λ. Σμιθ

Ο David L. Smith ήταν ο συγγραφέας του διαβόητου ιού e-mail που ακούει στο όνομα Melissa. Αν και ο David ισχυρίζεται ότι ο ιός Melissa δεν προορίζεται ποτέ να βλάψει άλλους, η διαδικασία λειτουργίας του ιού Melissa λέει μια διαφορετική ιστορία.

Ο David L. Smith συνελήφθη και αργότερα καταδικάστηκε σε φυλάκιση για τη δημιουργία του ιού Melissa που προκάλεσε ζημιά αξίας άνω των 80 εκατομμυρίων δολαρίων.

#20 Robert Tappan Morris

Robert Tappan Morris
Robert Tappan Morris

Ο Robert Tappan Morris δημιούργησε έναν ιό υπολογιστή τον Νοέμβριο του 1988. Ο ιός μόλυνε περίπου 6000 μεγάλα μηχανήματα Unix, καθιστώντας τα άχρηστα και προκάλεσε ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Robert Tappan Morris είναι επίσης το πρώτο άτομο που καταδικάστηκε βάσει του νόμου περί απάτης και κατάχρησης υπολογιστών.

Ο Morris τώρα εργάζεται στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών στο MIT.

Αυτοί λοιπόν είναι οι 20 πιο επικίνδυνοι χάκερ μαύρων καπέλων όλων των εποχών. Μας έλειψε τίποτα; Μοιραστείτε το μαζί μας στο πλαίσιο σχολίων παρακάτω.