Λείπει το προσωπικό hotspot στο iPhone ή το iPad; 12 τρόποι για να διορθώσετε!

0
4
Λείπει το προσωπικό hotspot στο iPhone

Εάν είστε απογοητευμένοι και αναρωτιέστε γιατί το προσωπικό hotspot δεν εμφανίζεται στο iPhone ή το iPad σας, μην πατήσετε ακόμα το κουμπί πανικού. Ο παρακάτω οδηγός προσφέρει απλές και αποτελεσματικές λύσεις για να επαναφέρετε το hotspot σας στο διαδίκτυο γρήγορα. Ας επαναφέρουμε την κοινή χρήση διαδικτύου για κινητά χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

 1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις προσωπικού hotspot
 2. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο
 3. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone
 4. Καταργήστε τα πιστοποιητικά APN
 5. Ενημέρωση ρυθμίσεων εταιρείας κινητής τηλεφωνίας
 6. Αλλάξτε το όνομα του hotspot στο iPhone
 7. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM
 8. Επανεκκινήστε το iPhone σας
 9. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου
 10. Επαναφέρετε το iPhone σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας
 11. Ενημερώστε το iOS
 12. Επικοινωνήστε με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και την υποστήριξη της Apple

1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις προσωπικού hotspot

Πριν ασχοληθείτε με οτιδήποτε πολύ τεχνικό, είναι συνετό να βεβαιωθείτε ότι το hotspot της συσκευής σας έχει ρυθμιστεί σωστά. Να το πράξουν:

 1. Απενεργοποιήστε το Bluetooth και το Wi-Fi από το Κέντρο Ελέγχου.
 2. Μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις → Personal Hotspot.
 3. Τώρα, ενεργοποιήστε την επιλογή Να επιτρέπεται σε άλλους να συμμετέχουν.

  Απενεργοποίηση Wi-Fi, Bluetooth, Ενεργοποίηση hotspot

Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή στη συσκευή σας, δοκιμάστε να την απενεργοποιήσετε, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την ξανά.

2. Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι ένας άλλος παράγοντας για να ελέγξετε εάν το προσωπικό σας hotspot χαθεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμη σταθερή σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας στα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας σας για να αξιολογήσετε εάν έχει τη βέλτιστη απόδοση. Εάν τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο είναι αργή, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας και ζητήστε βοήθεια.

Ωστόσο, εάν αυτό δεν διορθώσει το πρόβλημα, μπορείτε να επιλέξετε από τις παρακάτω λύσεις.

3. Ενεργοποιήστε και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης στο iPhone

Εάν το προσωπικό hotspot εξακολουθεί να εξαφανίζεται, ήρθε η ώρα να πάρετε το θέμα στα χέρια σας. Ξεκινώντας, ας ανανεώσουμε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Ένας πρακτικός και απλός τρόπος είναι να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης για λίγο.

 1. Εκκίνηση Ρυθμίσεις → Εναλλαγή σε λειτουργία πτήσης.
 2. Εναλλακτικά, ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης από το Κέντρο Ελέγχου.

  Ανανεώστε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία πτήσης

 3. Μετά από μια σημαντική διάρκεια, απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης για το iPhone σας.

Απενεργοποιεί προσωρινά όλες τις ασύρματες συνδέσεις, εκκαθαρίζοντας τυχόν υποκείμενα σφάλματα λογισμικού ή δικτύου που μπορεί να έχουν προκαλέσει το πρόβλημα. Αυτή η μέθοδος αποδεικνύεται χρήσιμη για τη διόρθωση όταν τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας του iPhone σας σταματούν να λειτουργούν.

4. Καταργήστε τα πιστοποιητικά APN

Οι ρυθμίσεις Όνομα σημείου πρόσβασης (APN) ορίζουν τη διαδρομή δικτύου για τη σύνδεση δεδομένων σας και η εσφαλμένη αλλαγή της μπορεί να διαταράξει ορισμένες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών hotspot. Επομένως, δοκιμάστε να αφαιρέσετε τυχόν προηγούμενες αλλαγές APN.

 1. Εκκινήστε τις Ρυθμίσεις → Μεταβείτε στα Δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.
 2. Επιλέξτε Δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.
 3. Τώρα, πληκτρολογήστε Διαδίκτυο στη στήλη δίπλα στο APN.
 4. Τέλος, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε αν έχει αποκατασταθεί η επιλογή προσωπικού hotspot.

Σημείωση: Εάν στο παρελθόν είχατε κάνει τροποποιήσεις που σχετίζονται με το ξεκλείδωμα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ή την αντιμετώπιση προβλημάτων δικτύου, καταργήστε τις πατώντας κάθε πεδίο και διαγράφοντας τις τροποποιημένες πληροφορίες.

5. Ενημερώστε τις ρυθμίσεις φορέα

Όταν οι διαμορφώσεις δικτύου είναι ξεπερασμένες ή δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά, τα προσωπικά hotspot μπορεί να εξοργιστούν στο iPhone ή το iPad σας. Έτσι, η ενημέρωση των ρυθμίσεων της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στο iPhone ή το iPad σας περιλαμβάνει νέες διαμορφώσεις δικτύου και επιδιορθώσεις που σχετίζονται με υπηρεσίες από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας έχει σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε τη διαδικασία απρόσκοπτα. Μόλις ενημερωθεί, επανεκκινήστε τη συσκευή σας και ελέγξτε εάν το προσωπικό hotspot εμφανίζεται ξανά.

6. Αλλάξτε το όνομα του hotspot στο iPhone

Αν και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, η αλλαγή του ονόματος του hotspot σας μπορεί να αναγκάσει την ενεργοποίηση του. Επομένως, καλό είναι να επαναφέρετε το όνομα της συσκευής σας στο αρχικό του εάν έχετε κάνει πρόσφατα αλλαγές. Να συμμορφωθούν,

 1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Μεταβείτε στα Γενικά → Πληροφορίες.
 2. Πατήστε την ενότητα Όνομα και ξαναγράψτε την.

  Γενικά, Σχετικά, Όνομα

Αλλάζοντας το όνομα του hotspot σας, μπορείτε να ανακτήσετε γρήγορα την πρόσβαση και να διασφαλίσετε ότι το προσωπικό σας hotspot εμφανίζεται. Θυμηθείτε να μην κάνετε καμία αλλαγή και να διατηρήσετε τον τίτλο ακριβώς όπως πριν.

7. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM

Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε την επιλογή προσωπικού σημείου πρόσβασης στο iPhone ή το iPad σας, υπάρχει μια εναλλακτική λύση που θα πρέπει να δοκιμάσετε: να τοποθετήσετε ξανά την κάρτα SIM. Αποκαθιστά τη σύνδεση μεταξύ της συσκευής σας και του παρόχου δικτύου.

 1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή σας και ανοίξτε τη θήκη της κάρτας SIM χρησιμοποιώντας συνδετήρα ή εργαλείο εξαγωγής SIM.
 2. Αφαιρέστε προσεκτικά την κάρτα SIM και καθαρίστε την εάν χρειάζεται.
 3. Τοποθετήστε ξανά την κάρτα SIM στο δίσκο, διασφαλίζοντας ότι είναι σωστά ευθυγραμμισμένη.
 4. Κλείστε το δίσκο και ενεργοποιήστε ξανά τη συσκευή σας.

8. Επανεκκινήστε το iPhone σας

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα, μια λύση λειτουργεί για σχεδόν κάθε σφάλμα: επανεκκίνηση του iPhone ή του iPad σας. Αυτή η γρήγορη και αποτελεσματική επιδιόρθωση διορθώνει τυχόν προσωρινά σφάλματα ή ασυνέπειες λογισμικού που επηρεάζουν τη δυνατότητα προσωπικού hotspot. Ανανεώνει επίσης το σύστημα της συσκευής, βοηθώντας στην άμεση επαναφορά του προσωπικού hotspot.

9. Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου

Παρά όλες αυτές τις λύσεις, εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το hotspot στη συσκευή σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάτι να μην πάει καλά με το δίκτυό σας. Σε αυτήν την περίπτωση, σκεφτείτε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του δικτύου σας. Θα επαναφέρει τυχόν εσφαλμένες ρυθμίσεις που μπορεί να έχουν προκαλέσει την εξαφάνιση του προσωπικού σας hotspot.

Ωστόσο, σημειώστε ότι όλα τα αποθηκευμένα δίκτυα Wi-Fi, οι κωδικοί πρόσβασης και οι ρυθμίσεις VPN ή APN θα χαθούν μετά τη συμμόρφωση. Μόλις ολοκληρωθεί, επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και ελέγξτε αν έχει επιστρέψει η επιλογή προσωπικού hotspot.

10. Επαναφέρετε το iPhone σας από ένα αντίγραφο ασφαλείας

Η επαναφορά μιας συσκευής από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας περιλαμβάνει την επαναφορά της συσκευής σας σε μια προηγούμενη κατάσταση όπου λειτουργούσε η δυνατότητα προσωπικού hotspot. Αυτό το βήμα είναι πολύ ωφέλιμο για όσους έχουν μόλις αρχίσει να αντιμετωπίζουν το hotspot που λείπει από ένα iPhone ή iPad.

Θυμηθείτε να επιλέξετε το πιο πρόσφατο αρχείο αντιγράφου ασφαλείας που χρονολογείται πριν από την εξαφάνιση της επιλογής προσωπικού hotspot και ακολουθήστε προσεκτικά τις υποδείξεις στην οθόνη για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαναφοράς.

11. Ενημερώστε το iOS

Το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού hotspot στο iPhone ή το iPad σας εμφανίζεται συχνά όταν το λειτουργικό σύστημα είναι ξεπερασμένο ή αντιμετωπίζει σφάλματα. Σε αυτήν την περίπτωση, μια απλή λύση περιλαμβάνει την ενημέρωση του λογισμικού iOS της συσκευής σας στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Η ενημέρωση όχι μόνο θα βελτιώσει τη συνολική απόδοση του iPhone ή του iPad σας, αλλά θα επαναφέρει επίσης τη λειτουργία του προσωπικού hotspot που λείπει. Η διασφάλιση σταθερής σύνδεσης στο Διαδίκτυο και επαρκούς χώρου αποθήκευσης είναι απαραίτητη πριν από την έναρξη της διαδικασίας ενημέρωσης.

12. Επικοινωνήστε με την υποστήριξη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και της Apple

Υποθετικά, θα μπορούσαμε να πάμε σε απόσταση αναπνοής για να λύσουμε αυτό το ζήτημα μόνοι μας. Ωστόσο, εάν καμία από αυτές τις λύσεις που αναφέρονται παραπάνω δεν έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής, δεν μένει τίποτα να κάνετε. Ως αποτέλεσμα, είναι σοφό να καλέσετε τους ειδικούς και να ελπίζετε για το καλύτερο.

Η επικοινωνία με την υποστήριξη της Apple μπορεί να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια και πληροφορίες για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Οι τεχνικοί εμπειρογνώμονές τους μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με το λογισμικό που προκαλούν την έλλειψη της επιλογής προσωπικού hotspot.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με τον πάροχο υπηρεσιών σας για να εξασφαλίσετε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την εύρεση λύσης και την επιστροφή του προσωπικού σας hotspot.

FAQ

Γιατί δεν μπορούν άλλες συσκευές να συνδεθούν στο προσωπικό μου hotspot;

Ελέγξτε εάν ο κωδικός πρόσβασης Wi-Fi έχει εισαχθεί σωστά στη συσκευή σύνδεσης. Εάν το πρόβλημα παραμένει, δοκιμάστε να επανεκκινήσετε το iPhone ή το iPad σας, να απενεργοποιήσετε και να ενεργοποιήσετε το προσωπικό σας hotspot ή να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου.

Και να το έχετε, συνάδελφοι τεχνικοί!

Πείτε αντίο στα δεινά ενός προσωπικού hotspot που λείπει στο iPhone ή το iPad σας. Πλοηγηθήκαμε στο έδαφος αντιμετώπισης προβλημάτων μαζί με λύσεις για να ανακτήσετε την ικανότητά σας στην κοινή χρήση διαδικτύου για κινητά.

Ευχαριστούμε που το διαβάσατε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Διαβάστε περισσότερα:

 • Το προσωπικό hotspot δεν λειτουργεί στο iPhone; Τρόποι για να το διορθώσετε!
 • Πώς να ρυθμίσετε το Personal Hotspot σε iPhone και iPad: Ένας πλήρης οδηγός
 • Πώς να χρησιμοποιήσετε το προσωπικό hotspot στο Family Sharing στο iPhone

Αναγνώστες σαν εσάς βοηθούν στην υποστήριξη του iGeeksBlog. Όταν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας συνδέσμους στον ιστότοπό μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών. Διαβάστε τη δήλωση αποποίησης ευθύνης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here