Η Microsoft προσλαμβάνει τον εκτοπισμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI, Sam Altman

0
39

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Satya Nadella ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εταιρεία προσέλαβε τον πρώην CEO του Open AI, Sam Altman και τον πρώην πρόεδρο Greg Brockman και τους συναδέλφους τους για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI (τεχνητής νοημοσύνης).

Η Microsoft προσλαμβάνει τον εκτοπισμένο πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του OpenAI, Sam Altman

Σε αυτούς τους δύο θα ενωθούν «συνάδελφοι» όπως το πρώην κορυφαίο ταλέντο της Microsoft στο OpenAI, Szymon Sidor, Jakub Pachocki, Aleksander Madry και άλλοι.

«Είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε τα νέα ότι ο Sam Altman και ο Greg Brockman, μαζί με συναδέλφους, θα ενταχθούν στη Microsoft για να ηγηθούν μιας νέας προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI. Ανυπομονούμε να προχωρήσουμε γρήγορα για να τους παρέχουμε τους πόρους που χρειάζονται για την επιτυχία τους», δήλωσε ο Satya Nadella, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, έγραψε σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter).

Η Nadella, στο X post, ανέφερε επίσης ότι η συνεργασία της εταιρείας με το OpenAI συνεχίζεται και δεσμεύεται για την εκκίνηση. Πρόσθεσε επίσης πώς η εταιρεία ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον πρόσφατα διορισμένο CEO του OpenAI, Emmett Shear.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στη συνεργασία μας με το OpenAI και έχουμε εμπιστοσύνη στον οδικό χάρτη προϊόντων μας, στην ικανότητά μας να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με όλα όσα ανακοινώσαμε στο Microsoft Ignite και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Ανυπομονούμε να γνωρίσουμε τον Emmett Shear και τη νέα ηγετική ομάδα του OAI και να συνεργαστούμε μαζί τους», πρόσθεσε.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το OpenAI απέλυσε με έκπληξη τον Altman την Παρασκευή, αφού είπαν ότι «δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται του OpenAI».

Ενώ ο Altman προσπάθησε να διαπραγματευτεί το Σαββατοκύριακο για να επιστρέψει ως Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν με το διοικητικό συμβούλιο να ορίζει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή του Twitch Emmett Shear ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο, ανέφερε. Το χείλοςεπικαλούμενος πολλές πηγές.

Ο Άλτμαν αναγνώρισε επίσης τη δημοσίευση X της Nadella και την αναδημοσίευσε λέγοντας, «η αποστολή συνεχίζεται». Στη συνέχεια, ο Nadella απάντησε στην ανάρτησή του εξηγώντας εν συντομία ποιος μπορεί να είναι ο νέος ρόλος του Altman στη Microsoft.

«Έχουμε μάθει πολλά όλα αυτά τα χρόνια για το πώς να δίνουμε σε ιδρυτές και καινοτόμους χώρο για να δημιουργήσουν ανεξάρτητες ταυτότητες και κουλτούρες εντός της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των GitHub, Mojang Studios και LinkedIn, και ανυπομονώ να σας ζητήσω να κάνετε το ίδιο». είπε η Nadella.