Η Microsoft μόλις αποκάλυψε τον νέο της προσαρμοστικό ελεγκτή

0
36

Αν και δημοφιλή παγκοσμίως, τα βιντεοπαιχνίδια συχνά έχουν εμπόδια για πολλά άτομα με αναπηρία. Οι περισσότεροι παίκτες δεν το συνειδητοποιούν, αλλά μια διεπαφή που απαιτεί δύο χέρια και μια συγκεκριμένη ταχύτητα για τον έλεγχο πολλών κουμπιών δεν είναι τόσο απλή. Ως εκ τούτου, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft μόλις αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο προσαρμοστικό χειριστήριο για τους παίκτες με κινητική αναπηρία.

Η Microsoft μόλις αποκάλυψε τον νέο της προσαρμοστικό ελεγκτή

Αν και δημοφιλή παγκοσμίως, τα βιντεοπαιχνίδια συχνά έχουν εμπόδια για πολλά άτομα με αναπηρία. Οι περισσότεροι παίκτες δεν το συνειδητοποιούν, αλλά μια διεπαφή που απαιτεί δύο χέρια και μια συγκεκριμένη ταχύτητα για τον έλεγχο πολλών κουμπιών δεν είναι τόσο απλή.

Για να κάνει περισσότερους ανθρώπους κατάλληλους να παίξουν, ο τεχνολογικός γίγαντας Microsoft δημιούργησε το Xbox Adaptive Controller, ένα προσαρμοσμένο περιφερειακό με υποστήριξη για Xbox One και Windows 10. Έχει σχεδιαστεί για σύζευξη με άλλες συσκευές που απευθύνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στόχος του τεχνολογικού γίγαντα Microsoft είναι ο έλεγχος να χρησιμεύσει ως βάση για την κάλυψη των αναγκών διαφορετικών προφίλ παικτών. Διαθέτει 19 εισόδους 3,5 mm, οι οποίες χρησιμεύουν για τη σύνδεση συσκευών όπως πεντάλ και κουμπιά άλλων μεγεθών, για παράδειγμα.

Το Xbox Adaptive Controller διαθέτει επίσης δύο θύρες USB που σας δίνουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσετε τα αναλογικά κουμπιά με άλλη συσκευή.

Αναγνωρίζεται ως τυπικό στοιχείο ελέγχου των Windows 10 και Xbox One. Επομένως, είναι συμβατό με οποιοδήποτε παιχνίδι διαθέσιμο για αυτές τις πλατφόρμες.

Όπως θυμάται η Polygon, οι κατασκευαστές κονσολών και οι κατασκευαστές παιχνιδιών έχουν κάνει κάποια βήματα τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την προσβασιμότητα. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος αυτής της εργασίας αφέθηκε σε αξεσουάρ τρίτων.

Η ανακοίνωση του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft είναι ίσως η ισχυρότερη λόγω του μεγέθους της εταιρείας και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη τέτοιων λύσεων από άλλες εταιρείες.

Το Xbox Adaptive Controller αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα των ΗΠΑ αργότερα φέτος για 99 $.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here