Η πιο πρόσφατη δοκιμή του YouTube καταστρέφει τους αποκλεισμούς διαφημίσεων

0
14

Το YouTube δοκιμάζει ένα νέο πείραμα που περιορίζει τους χρήστες από τη χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων ενώ παρακολουθούν βίντεο στην πλατφόρμα.

Η πιο πρόσφατη δοκιμή του YouTube καταστρέφει τους αποκλεισμούς διαφημίσεων

Η πιο πρόσφατη δοκιμή του YouTube καταστρέφει τους αποκλεισμούς διαφημίσεων

Σύμφωνα με ένα Reddit ανάρτηση από Redditor Reddit_n_Meη μεγαλύτερη υπηρεσία κοινής χρήσης βίντεο στον κόσμο εμφανίζει μια αναδυόμενη ειδοποίηση σε ορισμένους χρήστες που προσπαθούν να παρακολουθήσουν βίντεο YouTube με ενεργοποιημένο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Αν και ο εντοπισμός προγράμματος αποκλεισμού διαφημίσεων δεν είναι νέος και άλλοι εκδότες ζητούν τακτικά από τους θεατές να απενεργοποιήσουν τους αποκλειστές διαφημίσεων, η εταιρεία υποστηρίζει ότι η χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του YouTube.

Η αναδυόμενη ειδοποίηση προειδοποιεί τους χρήστες ότι θα αποκλειστούν από την προβολή του YouTube αφού παρακολουθήσουν τρία βίντεο, εκτός εάν απενεργοποιήσουν το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων για να επιτρέψουν τις διαφημίσεις ή εγγραφούν στο YouTube Premium.

«Το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο θα αποκλειστεί μετά από 3 βίντεο. Φαίνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιείτε πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Η αναπαραγωγή βίντεο θα αποκλειστεί εκτός εάν το YouTube περιλαμβάνεται στη λίστα επιτρεπόμενων ή το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων είναι απενεργοποιημένο», αναφέρεται στην αναδυόμενη ειδοποίηση.

«Οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμένει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να πάτε χωρίς διαφημίσεις με το YouTube Premium και οι δημιουργοί θα συνεχίσουν να πληρώνονται από τη συνδρομή σας.”

Το YouTube το επιβεβαίωσε Android Authority ότι δοκιμάζει εσωτερικά έναν νέο κανόνα τριών χτυπημάτων παγκοσμίως για να αποτρέψει τους χρήστες από τη χρήση προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων στην εφαρμογή βίντεο.

“Εκτελούμε ένα μικρό πείραμα παγκοσμίως που παροτρύνει τους θεατές με ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων να επιτρέπουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium”, δήλωσε εκπρόσωπος του YouTube σε δήλωση προς Android Authority.

Η πλατφόρμα που ανήκει στην Google είπε επίσης ότι η αναπαραγωγή βίντεο ενδέχεται να απενεργοποιηθεί προσωρινά σε «ακραίες περιπτώσεις» όπου οι θεατές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων για να παρακολουθήσουν βίντεο.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την απενεργοποίηση της αναπαραγωγής και θα απενεργοποιήσουμε την αναπαραγωγή μόνο εάν οι θεατές αγνοήσουν επανειλημμένα αιτήματα για να επιτρέψουν τις διαφημίσεις στο YouTube. Για να αποφευχθεί η διακοπή ως μέρος αυτού του πειράματος, οι θεατές που χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων μπορούν να απενεργοποιήσουν το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, να επιτρέψουν τις διαφημίσεις YouTube ή να εγγραφούν στο YouTube Premium», εξήγησε η εταιρεία.

Πρόσθεσε: «Σε περιπτώσεις που οι θεατές αισθάνονται ότι έχουν επισημανθεί ψευδώς ότι χρησιμοποιούν πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων, μπορούν να μοιραστούν αυτά τα σχόλια κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στο μήνυμα προτροπής».

Προς το παρόν, το νέο πείραμα επηρεάζει μόνο έναν μικρό αριθμό χρηστών. Ωστόσο, το YouTube δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσα άτομα και ποιες περιοχές συμμετέχουν στη δοκιμή.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here