Η ανίχνευση πτώσης αποστέλλεται στο Google Pixel Watch – Πώς να την ενεργοποιήσετε

0
36
NextPit Ρυθμίσεις ρολογιού Google Pixel
© NextPit

Η Google δεσμεύτηκε να φέρει το Fall Detection στο Pixel Watch μέχρι τον χειμώνα. Αλλά ορισμένοι χρήστες ήταν τυχεροί που έλαβαν τη δυνατότητα μέσω του υλικολογισμικού του Δεκεμβρίου πριν από την επίσημη κυκλοφορία. Εάν δεν έχετε ειδοποιηθεί ακόμα, δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν η ενημέρωση είναι διαθέσιμη ή όχι.

Όπως τα ρολόγια της Apple, έτσι και το Pixel Watch (αναθεώρηση) έρχεται με Fall Detection, το οποίο είναι ενσωματωμένο στην υπηρεσία έκτακτης ανάγκης SOS του smartwatch. Επιτρέπει στο Pixel Watch να καλεί αυτόματα μια κύρια επαφή εάν εντόπισε σκληρή πτώση. Το χαρακτηριστικό έχει βαθμολογηθεί έως και 32 g-δύναμης επιτάχυνσης, αν και η Google λέει ότι δεν μπορούν να εντοπιστούν όλες οι πτώσεις.

Σε μια τυχερή σειρά των γεγονότων, ένα άτομο κατάφερε να αποκτήσει τη δυνατότητα πριν από τη δημόσια κυκλοφορία μετά την ενημέρωση του Pixel Watch με το υλικολογισμικό Δεκεμβρίου. Το ρολόι εμφάνισε μια προτροπή μετά από μια επαναφορά και ζήτησε να ρυθμιστεί η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης. Είναι ασφαλές να πούμε ότι η λειτουργία διάσωσης μπορεί να είναι διαθέσιμη και σε άλλους χρήστες.

Πώς να ενεργοποιήσετε την ανίχνευση πτώσης στο τηλέφωνο ή το Pixel Watch

Αλλαγές μετά την ενημέρωση παρατηρήθηκαν επίσης στην εφαρμογή Pixel Watch για κινητά στην ενότητα Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη > Ανίχνευση πτώσης των προτιμήσεων ρολογιού. Ένας χρήστης θα πρέπει να κάνει εναλλαγή για να επιτρέψει στο ρολόι να καλέσει στη θήκη σας. Εναλλακτικά, μπορεί να βρεθεί στις ρυθμίσεις του ρολογιού όπου μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε.

Η Google σημειώνει ότι η λειτουργία και οι διεθνείς κλήσεις δεν είναι διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές και χώρες. Όσον αφορά τη Γερμανία και την Αυστραλία, η αυτόματη κλήση δεν υποστηρίζεται. Προσθέτει ότι χρειάζεται ένα Google Pixel Watch με λειτουργία κινητής τηλεφωνίας 4G για να χρησιμοποιήσει τις διεθνείς κλήσεις. Ομοίως, τα μοντέλα Wi-Fi θα πρέπει να βρίσκονται εντός της εμβέλειας του συνδεδεμένου τηλεφώνου για να χρησιμοποιούν τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης.

Το Pixel Watch της Google τροφοδοτείται από το Wear OS 3.5

Πατώντας 5 φορές την κορώνα, ενεργοποιήστε το Emergency SOS στο Pixel Watch / © NextPit

Πώς να ενεργοποιήσετε το SOS έκτακτης ανάγκης και το ELS του Pixel Watch

Εκτός από το Fall Detection, το Pixel Watch διαθέτει και SOS έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, αντί να καλέσετε μια προτιμώμενη προσωπική επαφή, το ρολόι θα σας δώσει την επιλογή να επικοινωνήσετε με τους ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης ως προεπιλογή. Αυτό συνοδεύεται από Υπηρεσία Τοποθεσίας Έκτακτης Ανάγκης που μοιράζεται τις συντεταγμένες GPS σας για να σας εντοπίζει εύκολα όταν βρίσκεστε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε το έκτακτο SOS πατώντας γρήγορα την ψηφιακή κορώνα 5 φορές σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οδηγίες της Google. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να μεταβείτε στα εικονίδια του κύριου μενού του ρολογιού και συνεχίζοντας στο Personal Safety > Emergency SOS για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία.

Ποια χώρα είναι διαθέσιμη η ανίχνευση πτώσης στο Pixel Watch;

Με βάση τους εσωτερικούς κωδικούς που ανακαλύφθηκαν, η Google λανσάρει αρχικά τη λειτουργία Fall Detection σε οκτώ χώρες. Ως συνήθως, θα μπορούσε να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές αργότερα.

  • Αυστραλία
  • Καναδάς
  • Γαλλία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ιρλανδία
  • Ιαπωνία
  • Ταϊβάν
  • ΗΠΑ

Πότε κυκλοφορεί το Fall Detection στο Pixel Watch

Εάν δεν είστε ένας από τους χρήστες που δεν έχουν λάβει ακόμη τη λειτουργία, η Google εκτιμά ότι θα την αποστείλει εντός του χειμώνα του τρέχοντος έτους. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εμφανίστηκε ήδη νωρίτερα, η κυκλοφορία μπορεί να είναι προ των πυλών.

Μέσω: 9 έως 5 Mac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here