Επιστρέφει η Huawei;

0
6
Huawei ΗΠΑ Κίνα
© Ascannio / Adobe Stock

Η Huawei βρίσκεται υπό αμερικανικό εμπάργκο από το 2019, το οποίο απαγορεύει στην κινεζική εταιρεία να χρησιμοποιεί την τεχνολογία 5G και τις Υπηρεσίες Google Play — τίποτα νέο μέχρι στιγμής. Τώρα, τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο πρώην νούμερο ένα όσον αφορά τις παγκόσμιες πωλήσεις smartphone, έχει ξεκινήσει μια επιστροφή και σφυρηλάτησε το κατάλληλο στρατηγικό σχέδιο.

Η Huawei ετοιμάζει την επιστροφή της;

Η Huawei μας εξέπληξε με την αποκάλυψη των Huawei Mate 60 και Mate 60 Pro. Συγκεκριμένα, η κινεζική εταιρεία παρουσίασε το HiSilicon Kirin 9000s σε αυτά τα δύο smartphone Android, υποστηρίζοντας ότι κατασκευάζεται με διαδικασία 7 nm και υποστηρίζει το απαγορευμένο ασύρματο πρότυπο 5G. Ορισμένοι εμπιστευτικοί προτείνουν ακόμη και ένα μέγεθος τσιπ 5 nm, που παράγεται από την SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation).

Τοποθεσία SMIC

Το SMIC είναι το μεγαλύτερο χυτήριο ημιαγωγών της Κίνας ./ © SMIC.

Οι ειδικοί υποψιάζονται επίσης το HiSilicon Kirin 9000S με μόντεμ 5G ενσωματωμένο στο αναδιπλούμενο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, το Huawei Mate X5. Ο ίδιος ο κατασκευαστής δεν παρέχει πληροφορίες σχετικά με το SoC (System on a Chip) που χρησιμοποιείται στην αρχική του σελίδα.

Σύμφωνα με μια αναφορά μέσων ενημέρωσης από το Caijing (μέσω ITHome), η Huawei σφυρηλατεί ένα σχέδιο κεκλεισμένων των θυρών για την πλήρη επιστροφή των Android smartphone της στην παγκόσμια αγορά κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η κυκλοφορία του Huawei Mate 60 Pro είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τη μακροπρόθεσμη επιστροφή.

Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo δηλώνει ότι η Huawei σχεδιάζει να πουλήσει 38 εκατομμύρια μονάδες smartphone φέτος, κάτι που θα είναι μια αύξηση από τα 8 εκατομμύρια smartphones του περασμένου έτους. Έχουν ήδη πουληθεί 20 εκατομμύρια μονάδες — τα υπόλοιπα 18 εκατομμύρια smartphone πρόκειται να κατασκευαστούν από τα δύο Huawei Mate 60 και το Mate X5 Foldable.

Μόνο το Mate 60 Pro αναμένεται να αντιπροσωπεύει 6 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με τον αναλυτή, ο οποίος είναι γνωστός σε θέματα Apple.

Huawei Mate X5

Το Huawei Mate X5 φημολογείται επίσης ότι έχει ενσωματωμένο απαγορευμένο τσιπ 5G. / © Huawei

Ενώ η εταιρεία έχει εκφράσει απροθυμία για την παγκόσμια εμπορία των δύο ναυαρχίδων smartphone, έχουμε ακούσει παρόμοιες δηλώσεις σχετικά με τον προκάτοχό του, το Huawei Mate 50 Pro (κριτική), καθώς και τα Huawei P60 Pro και Huawei Mate X3. Ωστόσο, όλα αυτά τα μοντέλα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες περιοχές, όπως η Ευρώπη.

Η εταιρεία θα πραγματοποιήσει μια εκδήλωση παρουσίασης στη Βαρκελώνη την επόμενη Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε μόνο δύο Huawei Watch GT 4. Είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να μας εκπλήξει ακόμα με ένα ή δύο smartphone Android με ενσωματωμένη τεχνολογία 5G!

Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με αυτό; Θα σκεφτόσασταν τη Huawei για το 5G και το Google Play Store, υποθέτοντας ότι οι τιμές γίνονται πιο λογικές; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στα σχόλια!

Πηγή:
ITH Home

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here