Εντοπίστε εάν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τα δεδομένα σας κατά την περιήγηση στο Chrome

0
79
Εντοπίστε εάν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τα δεδομένα σας κατά την περιήγηση στο Chrome
Εντοπίστε εάν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τα δεδομένα σας κατά την περιήγηση στο Chrome

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τεχνολογικού γίγαντα της Google, το Google Chrome είναι αναμφίβολα ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα περιήγησης Android με πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, οπότε αν είστε ανάμεσα στα εκατομμύρια των χρηστών που το χρησιμοποιούν καθημερινά, μπορείτε απλά να μεγάλα πλεονεκτήματα του. Καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας Google δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια που προσφέρει αυτό το λογισμικό, καθώς ασχολείται απλώς με μεγάλο όγκο ιδιωτικών δεδομένων.

Πώς να εντοπίσετε εάν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τα δεδομένα σας κατά την περιήγηση στο Chrome για Android

Το πιο χρησιμοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του τεχνολογικού γίγαντα της Google, το Google Chrome είναι αναμφισβήτητα ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα περιήγησης Android με πολλές ενδιαφέρουσες λειτουργίες, επομένως, αν είστε ανάμεσα στα εκατομμύρια των χρηστών που το χρησιμοποιούν καθημερινά, μπορείτε απλά να το επωφεληθείτε πολύ. Καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας Google δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια που προσφέρει αυτό το λογισμικό, καθώς ασχολείται απλώς με μεγάλο όγκο ιδιωτικών δεδομένων.

Ως το γνωστό χαρακτηριστικό ασφαλείας που είναι γνωστό ως “λουκέτο”, το εικονίδιο κλειδώματος που απλά σας λέει εάν ο ιστός που περιηγείστε είναι ασφαλής ή όχι. Ωστόσο, το κλείδωμα δεν είναι πάντα ασφαλές, επομένως συνιστάται να μάθετε να εντοπίζετε εάν κάποιος ιστότοπος προσπαθεί να κλέψει τα δεδομένα σας όταν κάνετε περιήγηση στο πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome.

Πηγή εικόνας: SSLShopper
Πηγή εικόνας: SSLShopper

Πώς να εντοπίσετε εάν κάποιος προσπαθεί να κλέψει δεδομένα στο Google Chrome για Android

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο τεχνολογικός γίγαντας Google έχει αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια του Google Chrome τα τελευταία χρόνια. Και για το μέλλον, η Google σκέφτεται ήδη τα εργαλεία για να προσφέρει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ασφαλείας στους χρήστες, ως λειτουργία για να ειδοποιεί για αυτούς τους ιστότοπους που σκοπεύουν να εξαπατήσουν.

Ως εκ τούτου, το φράγμα προστασίας που δημιουργείται από τον τεχνολογικό γίγαντα Google στο Google Chrome μερικές φορές δεν είναι αρκετό για να απαλλαγούμε από προβλήματα. Καθώς οι απατεώνες που χρησιμοποιούν εξελιγμένες μεθόδους όπως το ηλεκτρονικό ψάρεμα έχουν βρει έναν τρόπο να εμφανίζουν ψεύτικες ράβδους εκκίνησης που έχουν το σύμβολο κλειδώματος (ασφαλές) και μια αξιόπιστη διεύθυνση URL.

Εάν δεν δίνετε πολλή προσοχή, τότε είναι φυσιολογικό να πιστεύετε ότι περιηγείστε σε έναν ασφαλή ιστότοπο, αλλά, στην πραγματικότητα, είστε εντελώς ανασφάλιστοι. Όμως, όλα γίνονται χειρότερα όταν σύρετε προς τα κάτω στην οθόνη, μια ενέργεια που συνήθως εξαφανίζει τη γραμμή εργασιών του Chrome μέχρι να σύρετε ξανά προς τα πάνω. Οι απατεώνες έχουν επίσης δουλέψει σε αυτήν τη λεπτομέρεια, κάνοντας το πρόγραμμα περιήγησης να μην εμφανίσει ποτέ ξανά την πραγματική διεύθυνση URL.

Πηγή εικόνας: HotHardware
Πηγή εικόνας: HotHardware

Όπως εξηγεί ο γνωστός ειδικός σε θέματα ασφάλειας James Fisher, ότι ο χρήστης θα νομίζει ότι κινείται στον ιστό, αλλά το κάνει μόνο για εκείνο το scroll jail που δείχνει πάντα την ίδια οθόνη. Μόλις προσπαθήσετε να ανεβείτε για να δείτε την πραγματική γραμμή εργασιών του Chrome, ο χάκερ μπορεί να τη στείλει πίσω στην αρχή της ψεύτικης σελίδας και να σας κάνει να πιστέψετε ότι έχετε πραγματικά ενημερώσει τη σελίδα.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να μην εμπιστεύεστε ποτέ 100% οποιονδήποτε ιστότοπο, αν και φαίνονται ασφαλείς, καθώς θα μπορούσε να κλέβει όλες τις πληροφορίες σας κατά την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο μέσω του Chrome στο smartphone ή τη συσκευή σας Android. Έτσι, για να αποφύγετε αυτές τις επικίνδυνες καταστάσεις, μπορείτε απλώς να δείτε τρεις πτυχές που θα αποκαλύψουν γρήγορα εάν κάποιος λαμβάνει τα δεδομένα σας ή όχι.

Εδώ είναι:-

  • Εάν περιηγείστε στο Chrome με πολλές ανοιχτές καρτέλες, απλά δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό που εμφανίζει τη γραμμή εργασιών. Κανονικά, οι ψευδείς γραμμές εργασιών συνήθως εμφανίζουν λανθασμένα στοιχεία που δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αριθμό των καρτελών που έχετε ανοιχτές.
  • Ακόμα κι αν ο δημιουργός της ψεύτικης σελίδας προσπαθήσει να μην σας δείξει την αληθινή διεπαφή χρήστη (διεπαφή χρήστη), μπορείτε απλά να την δείτε κλειδώνοντας το smartphone ενώ το Chrome είναι ανοιχτό. Όταν ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο, το πρόγραμμα περιήγησης θα σας δείξει την πραγματική διεπαφή χρήστη αυτής της ψεύτικης σελίδας. Σε περίπτωση που η ιστοσελίδα είναι παγίδα, θα δείτε απλώς δύο γραμμές εργασιών, την πραγματική και την ψευδή, που απλώς θα εμφανιστούν κάτω από την πρώτη.
  • Το Google Chrome για Android έχει ήδη ένα σκοτεινό θέμα που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και θα είναι πολύ χρήσιμο για την αποφυγή πιθανής κλοπής δεδομένων. Όταν είναι ενεργοποιημένη η σκοτεινή λειτουργία, όλα τα πραγματικά στοιχεία του προγράμματος περιήγησης θα εμφανίζονται με μαύρο χρώμα, ενώ η ψευδής γραμμή εργασιών θα παραμείνει κενή. Ως εκ τούτου, μπορείτε επίσης να το εντοπίσετε ενεργοποιώντας άλλες λειτουργίες, όπως το πρόγραμμα ανάγνωσης ή όταν εγκαθιστάτε εναλλακτικά θέματα, τα οποία θα τροποποιήσουν την εμφάνιση όλων των στοιχείων, εκτός από τα πλαστά στοιχεία.

Ενώ ο τεχνολογικός γίγαντας Google εργάζεται για να διορθώσει ορισμένα σφάλματα που θα μπορούσαν πραγματικά να σας βλάψουν, η καλύτερη ιδέα είναι να εξετάσετε αυτές τις πτυχές όταν υποψιάζεστε ότι περιηγείστε σε έναν ιστότοπο που σκοπεύει να κλέψει τα βασικά δεδομένα σας. Ωστόσο, το γεγονός είναι ότι η ολοκαίνουργια σκοτεινή λειτουργία, το κλείδωμα της οθόνης και ο αριθμός των ανοιχτών καρτελών είναι τα κλειδιά για να εντοπίσετε απλώς εάν κάποιος προσπαθεί να κλέψει τα δεδομένα σας κατά την περιήγησή σας στο Chrome για Android.

Λοιπόν, τι πιστεύετε για αυτό; Απλώς μοιραστείτε όλες τις απόψεις και τις σκέψεις σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων. Και αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, τότε απλά μην ξεχάσετε να μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους και την οικογένειά σας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here