Δεν υπάρχουν άλλες πράσινες φυσαλίδες; Η Apple θα υιοθετήσει το RCS σε iPhone από το 2024

0
2
Εικόνες Apple iPhone 14 NextPit 09
© nextpit

Υπάρχει ακόμη ένα τεράστιο χάσμα στις ΗΠΑ σχετικά με το ζήτημα της μπλε φούσκας έναντι της πράσινης φούσκας. Πολλοί χρήστες iPhone και Android εκεί μπορούν να σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση, καθώς η Apple συνεχίζει να αντιστέκεται στην υποστήριξη του πρωτοκόλλου RCS (Rich Communication Services) που χρησιμοποιείται στο Android. Μετά από χρόνια ώθησης της πρωτοβουλίας να πείσει την τεχνολογική εταιρεία του Κουπερτίνο, η προσπάθεια της Google μπορεί να είχε επιτέλους αποδώσει, καθώς η Apple ανακοίνωσε σχέδια να προσθέσει RCS στα iPhone της μέχρι το 2024.

Αναπτύχθηκε από το GSM Association, το RCS έχει υιοθετηθεί από την Google ως το προεπιλεγμένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων στο Android εδώ και πολλά χρόνια. Παρέχει ένα βελτιωμένο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων που αντικατέστησε το παλιό πρότυπο SMS/MMS. Με το RCS, οι χρήστες μπορούν να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα και διαφορετικές μορφές αρχείων, όπως εικόνες και ηχογραφήσεις φωνής μέσω σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας ή Wi-Fi. Το σύστημα προσφέρει επίσης καλύτερα μέτρα απορρήτου και ασφάλειας.

Σε ένα μήνυμα στο 9to5Mac, ένας εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε ότι ο κατασκευαστής του iPhone θα προσθέσει το RCS Universal Profile στο iMessage κάποια στιγμή μέσα στο 2024. Αυτό θα γίνει μέσω ενημέρωσης λογισμικού και θα αντικαταστήσει το πρότυπο SMS/MMS που υποστηρίζει αυτή τη στιγμή. την εφαρμογή μηνυμάτων του.

“Αργότερα τον επόμενο χρόνο, θα προσθέσουμε υποστήριξη για το RCS Universal Profile, το πρότυπο όπως δημοσιεύεται επί του παρόντος από την GSM Association. Πιστεύουμε ότι το RCS Universal Profile θα προσφέρει καλύτερη εμπειρία διαλειτουργικότητας σε σύγκριση με SMS ή MMS. Αυτό θα λειτουργήσει παράλληλα με το iMessage, που θα συνεχίσει να είναι η καλύτερη και πιο ασφαλής εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple.”

Το RCS είναι καλύτερο από το Apple iMessage

Σε σύγκριση με το ιδιόκτητο iMessage της Apple στα iPhone, το RCS έχει μερικά πλεονεκτήματα, όπως η παροχή εικόνων και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, για να μην αναφέρουμε μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων. Τα ομαδικά μηνύματα και τα emoji λειτουργούν καλύτερα με το RCS καθώς και μεταξύ διαφορετικών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων από κατασκευαστές Android.

Στην περίπτωση του iMessage, οι συνομιλίες και τα μηνύματα από συσκευές Android απεικονίζονται με πράσινες φυσαλίδες, γεγονός που καθιστά γνωστό στον χρήστη iPhone ποια συσκευή χρησιμοποιεί το άτομο στην άλλη γραμμή. Ωστόσο, οι συνομιλίες από iPhone απεικονίζονται με μπλε φυσαλίδες. Ορισμένοι χρήστες τείνουν επίσης να κάνουν διακρίσεις σε βάρος άλλων χρηστών, γνωρίζοντας σε ποια πλατφόρμα βρίσκονται.

Επιπλέον, οι περισσότερες δυνατότητες του iMessage, όπως αποδείξεις ανάγνωσης και ενδείξεις, δεν λειτουργούν με το RCS, δεδομένου ότι η Apple δεν το υποστηρίζει. Η υιοθέτηση ενός πιο κοινού προτύπου ανταλλαγής μηνυμάτων θα πρέπει να επιλύσει τέτοια ζητήματα ασυμβατότητας. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν η Apple θα εξαλείψει εντελώς την πράσινη φούσκα παρά το γεγονός ότι υποχωρεί στις πιέσεις από την Google και άλλους εξέχοντες OEM.

Το Nothing ανακοινώνει νέα Nothing Chats που είναι συμβατά με το iMessage της Apple

Το Nothing’s new Το Nothing Chats θα καμουφλάρει τις πράσινες συνομιλίες με φούσκα του Android σε iPhone. / © Τίποτα

Υπάρχουν πλέον εφαρμογές τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των Nothing Chats που παρουσίασε πρόσφατα η εταιρεία εκκίνησης Nothing του Carl Pei, τα οποία θα γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ των δύο συστημάτων ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, αυτή η λύση είναι κάπως προσωρινή και περιορισμένη, ακόμη και απαιτεί από τους χρήστες Android να συνδεθούν ή να δημιουργήσουν ένα Apple ID.

Εάν διαμένετε εκτός των ΗΠΑ, ωστόσο, το iMessage δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Telegram και το Messenger είναι πιο δημοφιλείς στα οικοσυστήματα Android και iPhone. Ανεξάρτητα, η απόφαση της Apple να υιοθετήσει το RCS στο iMessage θα ωφελήσει σίγουρα τους περισσότερους χρήστες.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τη συζήτηση μπλε φούσκα εναντίον πράσινης φούσκας; Μας ενδιαφέρει να σας ακούσουμε.

Μέσω: 9 έως 5 Mac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here