Βήμα προς βήμα: Προσθήκη και χρήση γραφικών στοιχείων στο Apple Watch

0
2
Γραφικά στοιχεία έξυπνης στοίβας Apple Watch πώς να επεξεργαστείτε χρησιμοποιώντας το watchOS 10
© nextpit

Κάθε χρόνο, η Apple κυκλοφορεί σημαντικές ενημερώσεις στο watchOS, ενισχύοντας τα έξυπνα ρολόγια της με νέες δυνατότητες. Με το πιο πρόσφατο λογισμικό watchOS 10, η Apple παρουσίασε μια ολοκαίνουργια δυνατότητα διεπαφής γραφικών στοιχείων γνωστή ως Smart Stack. Το nextpit προσφέρει έναν λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο χρήσης και εξατομίκευσης των βελτιωμένων διατάξεων widget σε συμβατά μοντέλα Apple Watch, συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch Ultra.

Τι είναι τα γραφικά στοιχεία Smart Stack

Το Smart Stack προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήστη, που κάνει το ντεμπούτο του με το watchOS 10, το οποίο είναι συγκρίσιμο με τα widget στο iOS 17 και στο macOS Sonoma.

Επιμελείται αυτόματα και οργανώνει γραφικά στοιχεία με βάση ενεργές εφαρμογές, όπως χρονόμετρα ή προπονήσεις, παρουσιάζοντάς τα σε κάθετο στυλ κάρτας. Αυτά τα γραφικά στοιχεία θα εξαφανιστούν επίσης εάν κλείσουν οι συσχετισμένες εφαρμογές, εκτός εάν τα γραφικά στοιχεία είναι καρφιτσωμένα (περισσότερα για αυτό παρακάτω).

 • Μην χάσετε: Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα δυνατότητα Double Tap στο Apple Watch

Μια προσεγμένη προσθήκη είναι το κουμπί συντόμευσης που επιτρέπει τη γρήγορη πρόσβαση στις εφαρμογές Apple Watch, που βρίσκονται στο κάτω μέρος της λίστας γραφικών στοιχείων. Επί του παρόντος, τα γραφικά στοιχεία Smart Stack περιορίζονται κυρίως στις εφαρμογές πρώτου κατασκευαστή της Apple. Ωστόσο, η υποστήριξη για γραφικά στοιχεία εφαρμογών τρίτων αναμένεται να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.

στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πώς να προσθέτετε νέα γραφικά στοιχεία στο Apple Watch Ultra

Προσθήκη και χρήση γραφικών στοιχείων για εξατομικευμένο άγγιγμα. / © nextpit

Πώς να ενεργοποιήσετε τα γραφικά στοιχεία WatchOS Smart Stack

Το Smart Stack είναι προ-ενεργοποιημένο σε Apple Watches με λειτουργία watchOS. Υπάρχουν δύο τρόποι πρόσβασης σε αυτό. Η πρώτη μέθοδος είναι με την περιστροφή του Digital Crown. Το δεύτερο είναι σύροντας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της κύριας οθόνης του ρολογιού. Μόλις βρίσκεστε στο Smart Stack, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις κινήσεις κορώνας και ολίσθησης για πλοήγηση.

 1. Για πρόσβαση ή προβολή των γραφικών στοιχείων Smart Stack, περιστρέψτε το Digital Crown προς τα πάνω.
 2. Εναλλακτικά, σύρετε προς τα πάνω από την οθόνη του ρολογιού.

Γραφικά στοιχεία Apple Watch: Πώς να τα προσθέσετε και να τα κάνετε να λειτουργούν για εσάς

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσθέσουν γραφικά στοιχεία υποστηριζόμενων εφαρμογών. Ανάλογα με τους τύπους των γραφικών στοιχείων, ορισμένα έχουν μερικές επιλογές διάταξης που μπορείτε να επιλέξετε μαζί με υποστήριξη για την προσαρμογή περιπλοκών ή στοιχείων μέσα σε κάθε γραφικό στοιχείο. Ακολουθεί ο τρόπος προσαρμογής των γραφικών στοιχείων στην οθόνη Smart Stack.

 1. Μεταβείτε στην οθόνη γραφικών στοιχείων Smart Stack περιστρέφοντας ή περιστρέφοντας την ψηφιακή κορώνα.
 2. Πατήστε παρατεταμένα σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης του widget.
 3. Μόλις μπείτε στη λειτουργία επεξεργασίας, μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να καρφιτσώσετε γραφικά στοιχεία.
 4. Σε widget με επιπλοκές, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τις συντομεύσεις αφαιρώντας και εκχωρώντας μια νέα.
 5. Πατήστε το κουμπί Τέλος στο επάνω μέρος για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές.

Η διάταξη του Smart Stack θα έχει πάντα τα καρφιτσωμένα γραφικά στοιχεία στην κορυφή ενώ αυτά που δεν είναι καρφιτσωμένα βρίσκονται από κάτω. Ταυτόχρονα, τα ξεκαρφιτσωμένα γραφικά στοιχεία ενδέχεται να εμφανιστούν ή να εξαφανιστούν ανάλογα με το εάν η σχετική εφαρμογή εκτελείται ή όχι.

στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν πώς να προσθέτετε νέα γραφικά στοιχεία στο Apple Watch Ultra

Μετά από παρατεταμένο πάτημα σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης του γραφικού στοιχείου, μπορείτε να προσθέσετε, να αφαιρέσετε ή να καρφιτσώσετε οποιοδήποτε γραφικό στοιχείο της επιλογής σας απευθείας στο Ρολόι. / © nextpit

Ποια μοντέλα Apple Watch έχουν στοιβαγμένα γραφικά στοιχεία

Με το Smart Stack να έρχεται με το watchOS 10, αυτό σημαίνει ότι η διεπαφή χρήστη είναι διαθέσιμη σε μοντέλα Apple Watch SE, Watch Series 4 και μεταγενέστερα, και Watch Ultra και Watch Ultra 2 (αναθεώρηση). Μπορείτε να ελέγξετε ολόκληρη τη συμβατότητα καθώς και άλλες νέες δυνατότητες του watchOS 10 εδώ.

 • Apple Watch Series 4
 • Apple Watch Series 5
 • Apple Watch Series 6
 • Apple Watch Series 7
 • Apple Watch SE
 • Apple Watch Series 8
 • Apple Watch SE 2 (2022)
 • Apple Watch Series 9
 • Apple Watch Ultra
 • Apple Watch Ultra 2

Χρησιμοποιείτε ήδη το Smart Stack στο Apple Watch σας; Ποιες άλλες νέες δυνατότητες του watchOS 10 πιστεύετε ότι αξίζει να επισημανθούν; Μοιραστείτε μαζί μας τις προτάσεις σας στα σχόλια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here