Υποστήριξη iPhone 8 Πληροφορίες ημερομηνίας λήξης

0
62

Το iPhone 8 κυκλοφορεί εδώ και καιρό, αλλά όπως και άλλα παλιά μοντέλα smartphone, δεν ήταν γραφτό να υποστηρίζεται για πάντα.

Υποστήριξη iPhone 8 Πληροφορίες ημερομηνίας λήξης

Αν θέλετε να μάθετε πότε η Apple θα σταματήσει να υποστηρίζει το iPhone 8, ήρθατε στο σωστό μέρος. Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας, ώστε να είστε ενήμεροι. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα.

Υποστήριξη iPhone 8 Ημερομηνία λήξης

Η Apple ξεκίνησε iPhone 8 και iPhone 8 Plus το 2017, και περισσότερες από 80 εκατομμύρια μονάδες έχουν πουληθεί παγκοσμίως, αλλά η εταιρεία σταμάτησε να κατασκευάζει τηλέφωνα το 2020. Όπως ήδη γνωρίζετε, η Apple συνέχισε να κυκλοφορεί άλλα νεότερα μοντέλα, με ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά. Για την ιστορία, η Apple κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο iPhone περίπου κάθε χρόνο και το iPhone 14 είναι η πιο πρόσφατη σειρά.

Σύμφωνα με Ιστότοπος υποστήριξης της Apple, η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει υπηρεσίες και ανταλλακτικά συσκευών για πέντε χρόνια από την ημερομηνία που η τελευταία παρτίδα του μοντέλου διανεμήθηκε προς πώληση. Αυτή η περίοδος μπορεί να αυξηθεί σε συνολικά επτά χρόνια βάσει συγκεκριμένων ανταλλακτικών και διαθεσιμότητας.

Έτσι, από την παραπάνω υπόθεση, η Apple πιθανότατα θα σταματήσει να υποστηρίζει πλήρως τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus γύρω στο 2025. Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό η εταιρεία να αποφασίσει να προσθέσει ένα ή δύο χρόνια κάλυψης. Επομένως, εάν έχετε iPhone 8, μην ανησυχείτε γιατί πιθανότατα θα μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση στην υπηρεσία για μερικά ακόμη χρόνια.

Προς το παρόν, είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία εξακολουθεί να υποστηρίζει το μοντέλο της σειράς, επειδή η τελευταία της ενημέρωση, το iOS 16, είναι διαθέσιμη για iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Λάβετε υπόψη ότι το iPhone 7, το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν από το iPhone 8, δεν υποστηρίζεται από το νεότερο iOS. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι η Apple σχεδιάζει να κάνει το iPhone 7 vintage ή ξεπερασμένο σχετικά σύντομα, με το iPhone 8 να ακολουθεί με τις επόμενες σημαντικές ενημερώσεις. Μετά το 2023, πιθανότατα δεν θα λαμβάνετε ενημερώσεις και βελτιώσεις λογισμικού, αλλά ενδέχεται να επισκευάσετε το τηλέφωνο μέχρι να καταστεί απαρχαιωμένο.

Το μεταβαλλόμενο χρονοδιάγραμμα οφείλεται στις εξελίξεις των προϊόντων για νεότερα iPhone, οι οποίες ενδέχεται να συντομεύσουν την επίσημη περίοδο υποστήριξης, ειδικά όσον αφορά το λογισμικό. Με τις αυξανόμενες απαιτήσεις iOS σε υλικό, τα παλαιότερα τηλέφωνα ενδέχεται να μην μπορούν να συμβαδίσουν.

Είναι καλή ιδέα να αγοράσετε ένα iPhone 8 το 2022;

Αγοράζοντας ένα iPhone 8 το 2022 παραμένει ένα συζητήσιμο θέμα. Αν και μπορεί να ισχυριστείτε ότι η υποστήριξη για τη συσκευή πιθανότατα θα τελειώσει σύντομα και είναι καλύτερη ιδέα να πάτε για το πιο πρόσφατο μοντέλο, το παλαιότερο τηλέφωνο εξακολουθεί να περιέχει ορισμένες συναρπαστικές λειτουργίες που το καθιστούν εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής ακόμη και πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Λάβετε υπόψη ότι θα μπορείτε να βρείτε μόνο μια ανακαινισμένη μεταχειρισμένη συσκευή. Οι ανεξάρτητοι έμποροι λιανικής ενδέχεται επίσης να φέρουν περιστασιακά κάποιο υπόλοιπο απόθεμα, αλλά με τη διακοπή της παραγωγής πριν από δύο χρόνια, θα είναι δύσκολο να βρεθεί ένα νέο iPhone 8.

Η τιμή του τηλεφώνου έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 60 τοις εκατό από όταν πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά. Τα ανακαινισμένα τηλέφωνα μπορούν να κοστίσουν μερικές εκατοντάδες δολάρια. Δείτε τι μπορείτε να περιμένετε από ένα iPhone 8 στη σύγχρονη εποχή.

Αξιοπρεπής κάμερα

Μπορείτε να τραβήξετε αρκετά αξιοπρεπείς λήψεις με εξαιρετική λεπτομέρεια και ευχάριστα χρώματα εάν το αντικείμενο-στόχος βρίσκεται υπό καλό φωτισμό. Αν και οι φωτογραφίες δεν είναι τόσο ευκρινείς όσο αυτές που τραβήχτηκαν από τις σύγχρονες κάμερες τηλεφώνου, είναι δύσκολο να παραπονεθεί κανείς, δεδομένου ότι πληρώνετε ένα κλάσμα από το κόστος των μεταγενέστερων μοντέλων.

Small Form Factor

Το iPhone 8 είναι ένα από τα λίγα εναπομείναντα μοντέλα smartphone με μικροκαμωμένη σχεδίαση. Αυτές τις μέρες, οι κατασκευαστές σχεδιάζουν πιο εμφανή και μεγαλύτερα τηλέφωνα και τα μικρά σχέδια γίνονται σιγά σιγά σπάνια, όπως αποδεικνύεται στα επόμενα μοντέλα. Εάν θέλετε ένα iPhone να χωράει σε άνετες τσέπες, το iPhone 8 είναι το πιο πρόσφατο με οθόνη λιγότερο από 5 ιντσών.

Κουμπί αφετηρίας

Ενώ οι περισσότεροι θαυμαστές της Apple επαινούν τη βελτίωση, ορισμένοι προτιμούν τα παλαιότερα σχέδια. Αν μεγάλωσες με ένα κουμπί αρχικής σελίδας με δυνατότητα κλικ και δεν ήθελες να το αφήσεις, το iPhone 8 είναι η τελευταία γραμμή που περιέχει αυτή τη δυνατότητα.

Στερεές επιδόσεις και ταχύτητα

Δεν μπορείς ποτέ να παραβλέψεις την απόδοση, ό,τι κι αν γίνει. Ευτυχώς, το iPhone 8 είναι σχετικά γρήγορο και δεν θα πρέπει να παρατηρήσετε καθυστερήσεις κατά την τακτική λειτουργία. Ωστόσο, πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή με τα high-end παιχνίδια για κινητά.

Μειονεκτήματα

Τώρα που έχετε μερικούς εξαιρετικούς λόγους για να αγοράσετε ένα iPhone 8 το 2022, θα σας βοηθήσει επίσης να δούμε την αρνητική πλευρά αυτού του μοντέλου iPhone. Για παράδειγμα, το σύστημα ηχείων αυτού του τηλεφώνου δεν είναι το καλύτερο. Επίσης, η μπαταρία αδειάζει πολύ γρήγορα λόγω της μικρότερης χωρητικότητάς της. Για την ιστορία, το τηλέφωνο μπορεί να διαρκέσει για ενοχλητικές 3 ώρες με πλήρη φόρτιση όταν χρησιμοποιείται.

Πρόσθετες συχνές ερωτήσεις

Μεταξύ iOS και Android, ποια μοντέλα smartphone καταργούνται πιο γρήγορα;

Τα μοντέλα smartphone Android τείνουν να καταργούνται σταδιακά πιο γρήγορα από τα μοντέλα iOS. Για παράδειγμα, τα παλαιότερα μοντέλα Android έχουν περίοδο υποστήριξης τεσσάρων ετών. Από την άλλη πλευρά, η Apple υποστηρίζει τα προϊόντα της για τουλάχιστον πέντε χρόνια και διαθέτει υπηρεσίες και ανταλλακτικά για επιπλέον δύο χρόνια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Όπως μπορείτε να δείτε, όλη η Apple πιθανότατα θα τερματίσει την υποστήριξη για iPhone 8 και iPhone 8 Plus τα επόμενα χρόνια. Δεδομένου ότι το iOS 16 μπορεί ακόμα να τρέχει σε αυτό το μοντέλο (με ορισμένα χαρακτηριστικά που λείπουν), είναι ένα σταθερό gadget εάν δεν θέλετε ή χρειάζεστε όλες τις πιο πρόσφατες λειτουργίες ή απλά θέλετε ένα καλό εφεδρικό τηλέφωνο για περιστασιακή χρήση.

Έχετε iPhone 8 ή 8 Plus; Το έχετε ενημερώσει στην πιο πρόσφατη έκδοση του iOS; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here