Το Netflix παραβιάστηκε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο άλλαξε – Πώς να αποκτήσετε ξανά λογαριασμό

0
61

Το Netflix είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες ροής στον κόσμο. Δυστυχώς, αυτό το καθιστά δελεαστικό στόχο για τους χάκερ που θέλουν να απολαμβάνουν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές αφήνοντας κάποιον άλλο να πληρώσει το λογαριασμό.

Το Netflix παραβιάστηκε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο άλλαξε - Πώς να αποκτήσετε ξανά λογαριασμό

Μερικές φορές οι χάκερ θα αλλάξουν απλώς τον κωδικό πρόσβασης, αλλά τίποτα άλλο, και άλλες φορές δεν θα αλλάξουν τίποτα (ελπίζοντας να πετάξουν κάτω από το ραντάρ). Ωστόσο, είναι πιο συνηθισμένο για έναν χάκερ να αλλάξει τη διεύθυνση email που σχετίζεται με τον λογαριασμό απλώς και μόνο για να αναλάβει το όλο θέμα.

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο, υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης μιας επίθεσης χάκερ. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε τι να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στο Netflix παραβιαστεί και πώς να τον επαναφέρετε.

Πώς να καταλάβετε εάν ο λογαριασμός σας στο Netflix έχει παραβιαστεί;

Οι χάκερ χρησιμοποιούν πολλές μεθόδους για να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό κάποιου στο Netflix.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χάκερ θα αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας και θα αφήσουν τα διαπιστευτήριά σας μόνα τους με την ελπίδα ότι μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας χωρίς να το γνωρίζετε. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την περίεργη δραστηριότητα προβολής στον λογαριασμό σας στο Netflix.

Σε άλλες περιπτώσεις, οι χάκερ μπορεί να αλλάξουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας για να σας περιορίσουν από την πλήρη πρόσβαση στον λογαριασμό. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Netflix για να ανακτήσετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας.

Ας δούμε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί και πώς μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας.

Ασφαλίστε τον λογαριασμό σας και αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε εάν κάποιος χρησιμοποιεί τον λογαριασμό σας είναι να ελέγξετε την καρτέλα που παρακολουθήσατε πρόσφατα στο Netflix. Αν δείτε μια ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή που δεν παρακολουθήσατε πρόσφατα, οι πιθανότητες είναι ότι ο λογαριασμός σας χρησιμοποιείται από κάποιον άλλο.

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας για να διασφαλίσετε ότι η ζημιά δεν θα επιδεινωθεί και να αποτρέψετε την χάκερ από τη χρήση του λογαριασμού σας ξανά.

Δείτε πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έλαβε χώρα ύποπτη δραστηριότητα στον λογαριασμό σας στο Netflix:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Netflix και επιλέξτε Λογαριασμός.
    netflix
  2. Κάντε κλικ στην Προβολή δραστηριότητας για να δείτε όλες τις δραστηριότητες στον λογαριασμό σας. Ο χάκερ μπορεί να διαγράψει την πρόσφατη δραστηριότητα, οπότε αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το τι συνέβη, συνεχίστε στο επόμενο βήμα.
    δραστηριότητα προβολής
  3. Κάντε κλικ στην Πρόσφατη δραστηριότητα ροής συσκευής για να δείτε μια λίστα με τοποθεσίες όπου είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός σας.
    Πρόσφατη Δραστηριότητα
  4. Ελέγξτε εάν υπάρχουν άγνωστες συνδέσεις από άλλες χώρες ή περιοχές.
    λίστα πρόσφατων δραστηριοτήτων
  5. Εάν δείτε μια σύνδεση που δεν γνωρίζετε, μπορεί να υπάρχει κάποιος εισβολέας στον λογαριασμό σας. Επιστρέψτε στις Ρυθμίσεις και επιλέξτε Έξοδος από όλες τις συσκευές.
    αποσύνδεση

Αυτό θα αποσυνδέσει τον λογαριασμό σας από όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων αυτών που χρησιμοποιούνται από τον χάκερ. Τώρα που βεβαιωθείτε ότι είστε το μόνο άτομο που χρησιμοποιεί τον λογαριασμό, ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας για να διασφαλίσετε ότι ο χάκερ δεν θα συνδεθεί ξανά.

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας από κινητές συσκευές:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Netflix χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή.
  2. Επιλέξτε Περισσότερα στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις εφαρμογής και κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στην ενότητα Ενέργεια.
  4. Πατήστε το και θα μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας.
  5. Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα για τη διεύθυνσή σας στο Gmail (αν πρόκειται για το πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιείτε). Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να επικυρώνετε κάθε σύνδεση κάνοντας κλικ σε έναν σύνδεσμο που θα λάβετε στο e-mail σας. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό, είναι καλύτερο να είστε ασφαλείς παρά να λυπάστε.

Αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας από υπολογιστή:

  1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Netflix.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε Λογαριασμός από το αναπτυσσόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στο Αλλαγή κωδικού πρόσβασης. Θα το βρείτε στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας Λογαριασμού στην ενότητα Συνδρομή και χρέωση.
  4. Στην επόμενη σελίδα, πληκτρολογήστε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης στο πρώτο πεδίο και τον νέο κωδικό πρόσβασης στα άλλα δύο.
  5. Προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Να απαιτείται σύνδεση όλων των συσκευών ξανά με νέο κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα αποσυνδέσει αυτόματα όλες τις συνδεδεμένες συσκευές σας από το Netflix.
  6. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση για να αποθηκεύσετε τον νέο σας κωδικό πρόσβασης.

Τώρα, ο λογαριασμός σας θα πρέπει να είναι ασφαλής, καθώς ο χάκερ δεν θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί ξανά.

Τι γίνεται αν ο λογαριασμός μου στο Netflix έχει παραβιαστεί και το email μου έχει αλλάξει;

Εάν κάποιος παραβίασε τον λογαριασμό σας και άλλαξε τα στοιχεία σύνδεσής σας (email και κωδικό πρόσβασης), θα το μάθετε πολύ γρήγορα. Όταν επιχειρήσετε να συνδεθείτε, θα λάβετε ένα σφάλμα που δηλώνει: “Συγγνώμη, δεν μπορούμε να βρούμε λογαριασμό με αυτήν τη διεύθυνση email. Δοκιμάστε ξανά ή δημιούργησε νέο λογαριασμό.’

Αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό email για να συνδεθείτε, αυτό το μήνυμα δείχνει ξεκάθαρα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον λογαριασμό σας. Ευτυχώς, και στις περισσότερες περιπτώσεις, το Netflix είναι έτοιμο να σας βοηθήσει. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

Η πρώτη σας στάση μετά τη λήψη αυτού του μηνύματος θα πρέπει να είναι ο λογαριασμός email σας. Κάντε μια ευρεία αναζήτηση για το Netflix. Όταν ο παρεμποδιστής άλλαξε τα διαπιστευτήριά σας, το Netflix σάς έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας ενημερώνει για την αλλαγή και συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επικοινωνήστε μαζί μας.

Εάν δεν βλέπετε το email, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον ίδιο σύνδεσμο από την οθόνη σύνδεσης. Δείτε πώς:

  1. Πρώτα, κάντε κλικ στο Χρειάζεστε βοήθεια;
  2. Τώρα, κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο Δεν θυμάμαι το email ή το τηλέφωνό μου.
  3. Συμπληρώστε το όνομά σας και τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιήσατε με αυτόν τον λογαριασμό. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Εύρεση λογαριασμού.

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο εάν ο λογαριασμός είναι στο όνομά σας και η πιστωτική κάρτα που βρίσκεται στο αρχείο εξακολουθεί να είναι ενημερωμένη. Εάν ο λογαριασμός σας στο Netflix χρεώνεται μέσω υπηρεσίας τρίτου μέρους ή δεν μπορείτε να εντοπίσετε τον λογαριασμό σας, ήρθε η ώρα να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του Netflix.

Σημείωση: Εάν ακυρώσατε τον λογαριασμό σας και έχουν περάσει πάνω από δέκα μήνες, η διεύθυνση email σας δεν υπάρχει πλέον στην εταιρεία και γι’ αυτό δεν μπορείτε να συνδεθείτε.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο ανενεργός λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, μπορείτε να αναφέρετε το πρόβλημα στο Netflix μέσω του κέντρο υποστήριξης; Οι χρήστες λαμβάνουν συχνά μεγάλη βοήθεια.

Εάν ο χάκερ έκανε το επιπλέον μίλι για να αλλάξει όλες τις πληροφορίες σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού της πιστωτικής σας κάρτας, μπορεί να δυσκολευτείτε να αποδείξετε ότι είστε ο αρχικός κάτοχος του λογαριασμού. Βάσει των όσων μάθαμε από χρήστες που αντιμετώπισαν αυτό το πρόβλημα, το αν θα λάβετε πίσω τον λογαριασμό σας είναι ανούσιο. Ορισμένοι χρήστες έχουν δηλώσει ότι χρειάζεται μόνο να δώσουν τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα εάν πληρώνεστε για το Netflix μέσω μιας υπηρεσίας τρίτου μέρους.

Το καλύτερο αποτέλεσμα είναι ότι ο κλεμμένος λογαριασμός διαγράφεται εάν δεν μπορείτε να τον ανακτήσετε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο για να επιστρέψετε στην παρακολούθηση των αγαπημένων σας τηλεοπτικών εκπομπών. Όλα είναι στα χέρια της ομάδας υποστήριξης πελατών και του τρόπου με τον οποίο χειρίζονται το πρόβλημα.

Διατηρήστε τον λογαριασμό σας ασφαλή

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι κανείς άλλος δεν θα αναλάβει τον έλεγχο του λογαριασμού σας στο Netflix είναι να τον κάνετε όσο το δυνατόν ασφαλέστερο από την πρώτη μέρα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης με αριθμούς, κεφαλαία και πεζά γράμματα, ακόμη και μερικά σύμβολα.

Προσοχή στις επικοινωνίες που σας αποστέλλονται από το Netflix. Δεν είναι ασυνήθιστο για χάκερ και απατεώνες να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους χρήστες του Netflix για προσωπικές πληροφορίες. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ζητούν από τους χρήστες να επαληθεύσουν τα στοιχεία πληρωμής και τα διαπιστευτήρια σύνδεσής τους. Ορισμένοι απατεώνες φτάνουν στο σημείο να παρέχουν έναν ρεαλιστικό σύνδεσμο προς έναν ιστότοπο για να παγιδεύσουν τη λεία τους στην απώλεια προσωπικών πληροφοριών. Η προστασία του λογαριασμού σας σημαίνει να διασφαλίζετε ότι δεν δίνετε τις πληροφορίες για πρόσβαση σε αυτόν.

Ένας άλλος συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο οι χάκερ αποκτούν πρόσβαση στον λογαριασμό σας στο Netflix είναι μέσω προγραμμάτων περιήγησης ιστού που δεν διαθέτουν anti-malware. Αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα για τη διασκέδασή σας, αλλά είναι επίσης πρόβλημα και για άλλους λογαριασμούς.

Εάν ο λογαριασμός σας παραβιαστεί μετά από όλα αυτά, τουλάχιστον θα ξέρετε ότι οι χάκερ έπρεπε να καταβάλουν πολλή επιπλέον δουλειά. Οι περισσότεροι από αυτούς θα τα παρατήσουν και θα αναζητήσουν έναν ευκολότερο στόχο.

Συχνές Ερωτήσεις

Η ασφάλεια του Netflix είναι μεγάλη υπόθεση αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό συμπεριλάβαμε αυτήν την ενότητα για να απαντήσουμε σε περισσότερες από τις ερωτήσεις σας.

Πώς μπορώ να αλλάξω τα στοιχεία πληρωμής μου εάν δεν μπορώ να συνδεθώ;

Ας υποθέσουμε ότι είστε ένας από τους λίγους ατυχείς που δεν μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό σας και δεν μπορείτε να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας. Εάν τα στοιχεία πληρωμής σας εξακολουθούν να είναι συνδεδεμένα, θα συνεχίσετε να βλέπετε τη μηνιαία χρέωση που αποσύρεται κάθε μήνα μέχρι να ακυρωθεί ο λογαριασμός.

Εάν το Netflix δεν είναι χρήσιμο, η πρώτη σας στάση θα πρέπει να είναι το χρηματοπιστωτικό σας ίδρυμα. Οι περισσότερες τράπεζες, οι εταιρείες πιστωτικών καρτών και ειδικά το PayPal θα πρέπει να σας επιτρέπουν να σταματήσετε τις πληρωμές.

Ενώ ορισμένες τράπεζες χρεώνουν μια προμήθεια για αυτό, η διασφάλιση του τρόπου πληρωμής σας είναι σημαντική.

Γιατί κάποιος να χακάρει τον λογαριασμό μου στο Netflix;

Εάν ο φίλος σας είχε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι απλή: θέλουν να παρακολουθήσουν δωρεάν το Netflix. Αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι κάποιος άγνωστος σε εσάς. Γιατί στη Γη κάποιο τυχαίο άτομο (πιθανόν σε άλλη χώρα) θέλει τον λογαριασμό σας στο Netflix; Ακόμη και το πρόγραμμα υψηλότερης βαθμίδας είναι μόνο 15 $/μήνα.

Λοιπόν, μερικοί άνθρωποι βγάζουν κέρδος πουλώντας τις πληροφορίες του λογαριασμού σας στον σκοτεινό ιστό. Άλλοι μπορεί να διαπιστώσουν ότι χρησιμοποιείτε τις ίδιες πληροφορίες σύνδεσης για άλλους, πιο σοβαρούς λογαριασμούς (όπως τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.).

Τέλος, μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να παρακολουθήσουν αμερικανικό περιεχόμενο σε άλλες χώρες. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για την προστασία του λογαριασμού σας (χρησιμοποιήστε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης, ελέγξτε τα email σας) ώστε να μην γίνετε ένα από τα επόμενα θύματα του χάκερ.

Πώς μπαίνουν οι χάκερ στον λογαριασμό μου;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας χάκερ μπορεί να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Πρώτον, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από τους παρεμβαίνοντες. Στέλνοντας ένα επίσημο email στο οποίο σίγουρα θα απαντήσετε, οι χάκερ έχουν αποκτήσει ουσιαστικά το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Συνήθως, αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας οδηγήσει σε μια ιστοσελίδα που σας ζητά να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Netflix. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τη σύνδεση στον λογαριασμό σας στο Netflix οπουδήποτε εκτός από την επίσημη εφαρμογή ή τον ιστότοπο.

Στη συνέχεια, οι χάκερ μπορεί να έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε έναν άλλο λογαριασμό σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όσοι γνωρίζουν τον κλάδο συχνά συμβουλεύουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Εάν κάποιος λάβει το email σας, θα αποκτήσει επίσης πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς.

Μπορώ να καλέσω το Netflix και να μιλήσω σε κάποιον για βοήθεια;

Ναί! Μπορείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα, να συνομιλήσετε με έναν ζωντανό πράκτορα ή να καλέσετε έναν πράκτορα για να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τον λογαριασμό σας. Ωστόσο, θα χρειαστείτε την εφαρμογή Netflix για AndroidOS ή iOS για να πραγματοποιήσετε αυτήν την τηλεφωνική κλήση.

Εάν προτιμάτε να μιλήσετε με ένα ζωντανό άτομο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Netflix για κινητά και βεβαιωθείτε ότι είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας. Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας στην επάνω δεξιά γωνία.

2. Πατήστε Βοήθεια.

3. Πατήστε στο εικονίδιο Κλήση.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επιλογή συνομιλίας για να μιλήσετε με κάποιον και να λάβετε βοήθεια με τον λογαριασμό σας στο Netflix.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here