Το iPad Pro με M2 ενδέχεται να λάβει μια ενημέρωση λογισμικού παρόμοια με το macOS το επόμενο έτος

0
71
Πληκτρολόγιο θήκης NextPit Apple iPad Pro 2021
© NextPit

Η φημολογούμενη υβριδική έκδοση macOS της Apple για τα tablet iPad της μπορεί να φτάσει το επόμενο έτος. Τα νέα μοντέλα iPad Pro 2022 με chipset M2 αναμένεται να λειτουργήσουν πρώτα σε ένα ήπιο λειτουργικό σύστημα Mac με βάση μια αναφορά. Δυστυχώς, δεν είναι σαφές εάν τα tablet Apple εκτός M2 θα λάβουν την ίδια ενημέρωση.

TL;DR

  • Μια αναφορά υποστηρίζει ότι η Apple δοκιμάζει ένα macOS lite για iPad Pro με M2.
  • Η έκδοση λέγεται ότι βασίζεται στο MacOS 14 Mendocino.
  • Η Apple ενδέχεται να κυκλοφορήσει την ενημέρωση λογισμικού στα τέλη του 2023.

Περισσότερες πληροφορίες αρχίζουν να εμφανίζονται σχετικά με το υβριδικό macOS για iPad. Ένας συχνός χρήστης που ακούει στο Twitter με το όνομα Majinbu, υποδηλώνει ότι η Apple δοκιμάζει ήδη ένα “macOS lite” για το iPad Pro με τον επεξεργαστή M2 και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023.

macOS lite για iPad Pro

Παραδόξως, η εν λόγω έκδοση του macOS βασίζεται στο MacOS 14 με την κωδική ονομασία Mendocino. Για αναφορά, το macOS 13 ονομάζεται Ventura. Επιπλέον, ο χρήστης προσθέτει ότι οι εφαρμογές εξακολουθούν να είναι βελτιστοποιημένες για την εμπειρία αφής του iPadOS με 25 τοις εκατό μεγαλύτερη διεπαφή.

Πτυσσόμενο υβριδικό αξεσουάρ iPad με λειτουργίες Macbook OS

Το μελλοντικό υβριδικό tablet της Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιεί λειτουργίες Mac OS μόλις συνδεθεί στο πληκτρολόγιο. / © Patently Apple

Αυτός ο ισχυρισμός επιβεβαιώνεται με την προηγούμενη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας που εντοπίστηκε να αναφέρει λογισμικό παρόμοιο με το macOS για iPad. Είναι ενδιαφέρον ότι το tablet θα χρησιμοποιήσει τις λειτουργίες μόνο αφού συνδεθεί σε ένα πληκτρολόγιο. Αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ορισμένες από τις λειτουργίες ακόμη και σε λειτουργία tablet.

Προς το παρόν, είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν αυτός ο ισχυρισμός θα γίνει πραγματικότητα. Συνιστούμε ακόμα να μην το παίρνετε με λίγο αλάτι μέχρι να υλοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρόβλημα με το Stage Manager του iPad

Το να κάνει το iPadOS πιο ικανό και πιο έξυπνο θα μπορούσε να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της Apple, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο ώθησε το Stage Manager με το iPadOS 16. Παρά τις προσπάθειές της, οι περισσότεροι χρήστες της δεν ήταν ευχαριστημένοι με την απόδοση της νέας λειτουργίας πολλαπλών εργασιών. Σημαντικά, το “macOS lite” μπορεί να είναι το τελευταίο καρφί της εταιρείας στο φέρετρο.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το λογισμικό που μοιάζει με macOS για iPad; Θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε ένα; Θα θέλαμε να ακούσουμε τις απαντήσεις σας στην ενότητα σχολίων.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here