Το GPT-4 κυκλοφόρησε επίσημα από το OpenAI στο ChatGPT Plus

0
70

Τέλος, η Open AI κυκλοφόρησε το GPT-4 επόμενης γενιάς με διάφορα προηγμένα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου πολυτροπικού μοντέλου. Καθώς η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης κατέχει το δημοφιλές ChatGPT, περιμέναμε να δούμε πρώτα αυτό το GPT-4 σε αυτό.

Αλλά το εισήγαγαν πρώτα στο Bing Chat, αλλά μην ανησυχείτε, καθώς δεν ήταν γεμάτο με όλες τις νέες δυνατότητες του GPT-4 χωρίς πολλές δυνατότητες, οπότε ας συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες παρακάτω.

GPT-4 του OpenAI: Όλες οι λεπτομέρειες

GPT-4 του OpenAI: Όλες οι λεπτομέρειες

Η επιτυχία του ChatGPT έχει κερδίσει πολύ κόσμο και την προσοχή της εταιρείας. Ακόμη και η Microsoft έχει τροφοδοτήσει την εταιρεία προγραμματιστών της με χρήματα για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της στη μη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της Bing, η οποία έχει πλέον ξεπεράσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών καθημερινά.

Και η εταιρεία προγραμματισμού της αποφάσισε να εργαστεί για την επόμενη έκδοση του μοντέλου της αυτόματης παλινδρόμησης που ονομάζεται GPT-4, και τώρα, είναι επίσημα διαθέσιμη στο ChatGPT, αλλά όχι για όλους.

Καθώς η εταιρεία το διατηρεί πίσω από ένα paywall και αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το ChatGPT με βάση το GPT-4, πρέπει να πληρώσει, ενώ το προηγούμενο ChatGPT που βασίζεται στο GPT-3 εξακολουθεί να είναι δωρεάν για όλους.

Το ChatGPT Plus είναι η συνδρομή που θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε το GPT-4 και θα κοστίζει 20 $ μηνιαίως. Για να αναβαθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το ChatGPT, μπορείτε να μεταβείτε στο chat.openai.comκαι καθώς οι προγραμματιστές θέλουν να έχουν πρόσβαση στο GPT-4 API, ώστε να μπορούν να εγγραφούν σε αυτό λίστα αναμονής.

Άλλωστε την ίδια μέρα της κυκλοφορίας του Γιουσούφ Μεχντίεπικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ καταναλωτών της Microsoft, αποκάλυψε ότι το νέο τους Bing χρησιμοποιεί ήδη GPT-4 τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Και οι χρήστες που αποτελούν μέρος της νέας προεπισκόπησης του Bing έχουν όλοι βιώσει μια πρώιμη έκδοση αυτού του ισχυρού μοντέλου.

Γιουσούφ συνεχάρη επίσης το Open AI για την κυκλοφορία του GPT-4 και είπε, «καθώς το OpenAI κάνει ενημερώσεις στο GPT-4 και πέρα, η Bing επωφελείται από αυτές τις βελτιώσεις».

Τι νέο υπάρχει στο GPT-4

Σύμφωνα με την εταιρεία προγραμματισμού, πέρασαν περίπου έξι μήνες για να φτιάξουν το GPT-4, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργήσει πιο αποδεκτό και πιο αδιαμφισβήτητο σε σύγκριση με το GPT-3.5.

Μοιράστηκε επίσης ορισμένα στατιστικά σχετικά με τη σύγκριση του με το GPT-3.5. Η νέα έκδοση του GPT αναμένεται να μην παράγει αποτελέσματα περίπου 82% φορές για μη επιτρεπόμενο περιεχόμενο και αναμένεται επίσης να δημιουργήσει περίπου 40% περισσότερες πραγματικές απαντήσεις.

Απέκτησε επίσης πολλαπλές νέες δυνατότητες, όπως η δημιουργία αποτελεσμάτων σε περισσότερες γλώσσες παρά μόνο στα αγγλικά, καθώς βελτίωσαν περίπου 25 γλώσσες.

Και το GPT-4 είναι πλέον πιο ικανό να εκκαθαρίζει εξετάσεις που έχουν σχεδιαστεί για ανθρώπους με τα πιο εκπαιδευμένα δεδομένα του και τις ανθρώπινες αποκρίσεις.

Για παράδειγμα, η εταιρεία το έδωσε στο ξεκαθάρισμα USNCO Local Section Exam 2022, και σκόραρε 36 / 60. Ωστόσο, το GPT-3 σημείωσε 24 / 60, 10 βαθμούς λιγότερο από το GPT-4.

Μια άλλη πρόοδος είναι οι οπτικές εισροές που έχουμε ήδη ανακαλύψει πριν από την κυκλοφορία του. Με οπτικές εισόδους, οι χρήστες θα μπορούν να δίνουν στοιχεία ως κείμενο και εικόνες. Ωστόσο, πρόκειται να δώσει έξοδο σε μορφή κειμένου.

Το GPT-4 εξηγεί το MEME από το Reddit
Πηγή: OpenAI

Μπορείτε να δείτε το τέλειο παράδειγμα αυτής της νέας δυνατότητας οπτικής εισαγωγής στην παραπάνω εικόνα, όπου εξηγεί ένα μιμίδιο από Reddit.

Με όλα αυτά, έχει επίσης παρόμοιους περιορισμούς με το GPT-3, το οποίο περιλαμβάνει «παραισθησιογόνα» γεγονότα για ένα θέμα που εμπίπτει σε μη επιτρεπόμενο περιεχόμενο και μπορεί να εμφανίζει σφάλματα συλλογισμού. Και επίσης, τα εκπαιδευμένα του δεδομένα εξακολουθούν να περιορίζονται στον Σεπτέμβριο του 2021.

Ένα ακόμα καλύτερο μέρος για το GPT-4 είναι ότι περιλαμβάνει το “Steerability”, το οποίο μπορεί να εξηγηθεί ως διαφορετικές προσωπικότητες για διαφορετικές καταστάσεις.

Μπορείτε να το καταλάβετε ρίχνοντας μια ματιά στην παρακάτω εικόνα στην οποία ο GPT-4 είναι Σωκρατικός Δάσκαλος αντί να δίνει απλώς την απάντηση.

ChatGPT Steerability στο GPT-4
Πηγή: OpenAI

Τώρα, το Bing της Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρεία που αποκομίζει οφέλη από την τεχνολογία του OpenAI, καθώς έχει επίσης συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες για τη συγχώνευση του GPT-4 στα προϊόντα τους.

Και αυτή η λίστα περιλαμβάνει μερικές δημοφιλείς επωνυμίες, όπως:

  • Η Duolingo, η οποία είναι μια εταιρεία εκμάθησης γλωσσών.

  • Stripe, που επιτρέπει πύλες ηλεκτρονικών πληρωμών.

  • Khan Academy, η οποία είναι μια δημοφιλής εταιρεία εκπαίδευσης με χιλιάδες μαθήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε επίσης να δείτε το πλήρες αναφορά έρευνας από το OpenAI που περιέχει διάφορα αποτελέσματα δοκιμών του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here