Το Google Pixel Tablet (Επιτέλους) κυκλοφόρησε: Hybrid Tablet-Smart Display

0
47
Καρτέλα Google Pixel
© Google

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που η Google ανέφερε το Pixel Tablet στη σκηνή I/O 2022 και επιτέλους είναι επίσημο. Το ναυαρχίδα Android tablet κυκλοφόρησε στην έκδοση του 2023 της ίδιας εκδήλωσης. Και όπως έγινε προεπισκόπηση από την Google —και με τον πραγματικό τρόπο Pixel, διαρρέει— το Pixel Tablet δεν είναι μόνο ένα tablet αλλά και μια έξυπνη οθόνη με την ενσωματωμένη βάση σύνδεσης.

Σε μια δύσκολη αγορά που κυριαρχείται από το iPad, η Google προφανώς αποφεύγει να έρθει αντιμέτωπος με την Apple juggernaut, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιεί τα δυνατά της σημεία στις αγορές του έξυπνου σπιτιού και των ψηφιακών βοηθών. Και αυτό θέτει το Pixel Tablet σε άμεσο ανταγωνισμό με τις συσκευές Echo Show της Amazon.

Google Pixel Tablet

Η βάση φόρτισης έχει ενσωματωμένα ηχεία και μετατρέπει το tablet σε έξυπνη οθόνη. / © Google

Το Pixel Tablet τροφοδοτείται από τον ίδιο επεξεργαστή Tensor G2 που βρίσκεται στα smartphone Pixel 7, και πάλι σε συνδυασμό με το τσιπ ασφαλείας Titan M2. Αναμένετε την ίδια επεξεργασία AI για αναγνώριση φωνής, επεξεργασία εικόνας και εφέ, όπως θάμπωμα φόντου στις φωτογραφίες και, ειδικά, κατά τη διάρκεια φωνητικών κλήσεων χρησιμοποιώντας την ενσωματωμένη κάμερα selfie 8 megapixel.

Το περιεχόμενο εμφανίζεται στην οθόνη LCD 11 ιντσών και εκτός από τις συνομιλίες μέσω βίντεο, η Google τοποθετεί επίσης το Pixel Tablet ως κέντρο ψυχαγωγίας. Το tablet περιλαμβάνει υποστήριξη Chromecast, ώστε να μπορείτε να μεταδώσετε σε αυτό περιεχόμενο ροής μουσικής ή βίντεο από το τηλέφωνό σας.

Google Pixel Tablet

Η προαιρετική θήκη διαθέτει βάση στήριξης. / © Google

Για να μην βασίζεστε στα συμπεριλαμβανόμενα τετραπλά ηχεία στο tablet, το dock διαθέτει επιπλέον ηχεία για να προσφέρει μια πιο καθηλωτική εμπειρία. Και οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν επιπλέον βάσεις για να έχουν την ίδια ρύθμιση σε άλλα δωμάτια. Για όσους ανησυχούν, είναι επίσης δυνατή η φόρτιση του Pixel Tablet μέσω USB-C, αλλά η Google δεν περιλαμβάνει καλώδιο ή φορτιστή USB στο κουτί.

Για το Pixel Tablet, η εταιρεία λέει ότι “περισσότερες από 50 εφαρμογές Google” έχουν βελτιστοποιηθεί για τη συσκευή με μεγάλη οθόνη, η οποία χρησιμεύει μόνο για να τονίσει την αχίλλειο πτέρνα του tablet Android. Ειδικά τόσο σύντομα αφότου η Apple ανακοίνωσε την άφιξη των Pro εφαρμογών της στη σειρά iPad.

Google Pixel Tablet

Η φόρτιση γίνεται μέσω ακίδων Pogo και δεν απαιτεί αφαίρεση της προαιρετικής θήκης. Το χρώμα Rose είναι αποκλειστικό στις ΗΠΑ. / © Google

Σε κάθε περίπτωση, οι οπαδοί της Google θα μπορούν να αγοράσουν το Pixel Tablet σε χρώματα Hazel (γκρι), Porcelain (λευκό) και Rose —το τελευταίο αποκλειστικά στις ΗΠΑ— ξεκινώντας από 499 $/679 € για το βασικό μοντέλο με 128 GB του αποθηκευτικού χώρου. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω πίνακα προδιαγραφών:

Καθαρό tablet Android
Προϊόν
Εικόνα
Google Pixel Tablet
Οθόνη LCD 10,95”
2560 x 1600 pixel
SoC Google Tensor G2
ΕΜΒΟΛΟ 8 GB LPDDR5 RAM
Αποθήκευση 128 / 256 GB UFS 3.1 ROM
Επεκτάσιμος χώρος αποθήκευσης
OS Android 13
5 χρόνια ενημερώσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ 8 MP, διάφραγμα f/2.0
Selfie 8 MP, διάφραγμα f/2.0
Μπαταρία 27 watt-h
Φόρτιση 15 W με την παρεχόμενη βάση σύνδεσης
Συνδεσιμότητα Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.2 / UWB
Ήχος Τετρα ηχεία
Χρωματιστά Πορσελάνη, Χέιζελ
Rose (μόνο ΗΠΑ)
Διαστάσεις και βάρος 10,2 x 6,7 x 0,3 ίντσες, 17,4 oz
165 x 71 x 8,3 mm, 493 g

Πιστεύετε ότι το Pixel Tablet άξιζε τον 1 χρόνο αναμονής; Μπορεί να προκαλέσει σειρές προϊόντων όπως το iPad, το Galaxy Tab ή ακόμα και τα Fire Tablet της Amazon; Μοιραστείτε τις απόψεις σας στα σχόλια παρακάτω!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here