Το eSIM Transfer έρχεται επίσημα σε Android και Pixel

0
54
nextpit πώς να ανοίξετε τον ήρωα υποδοχής sim
© NextPit

Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά μέσω μιας σειράς κωδικών στην επερχόμενη έκδοση προγραμματιστή του Android 13 OS, η Google επιβεβαιώνει τώρα ότι το Android θα αποκτήσει σύντομα μια δυνατότητα μεταφοράς eSIM. Ο γίγαντας αναζήτησης λέει ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος και μπορεί να κυκλοφορήσει με Android 14.

Είναι αλήθεια ότι η Apple βοήθησε στη γρήγορη παρακολούθηση της υιοθέτησης της eSIM (ενσωματωμένης μονάδας ταυτότητας συνδρομητή) σε smartphone και φορητές συσκευές. Η εταιρεία Cupertino παρουσίασε την eSIM με το iPhone XS και το iPhone XR. Την ίδια χρονιά, η Google κυκλοφόρησε το Pixel 3 με eSIM. Ωστόσο, ήταν ο κατασκευαστής του iPhone μαζί με τους παρόχους που πρόσφεραν ευκολότερες μεταφορές προφίλ, κάτι που δεν είναι διαθέσιμο στο Android από τη στιγμή που γράφεται αυτό.

  • Μην χάσετε: Τι είναι η eSIM και πώς λειτουργεί;

Μεταφορά Android eSIM και μετατροπή SIM

Ανακοινώθηκε στο MWC 2023, το Android αποκτά επιτέλους μια δυνατότητα μεταφοράς eSIM που επιτρέπει στους χρήστες να μετεγκαταστήσουν τον αριθμό και το πρόγραμμα συνδρομής τους σε μια νέα συσκευή χωρίς να μεταβούν σε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή να τους εξυπηρετήσουν με μη αυτόματο τρόπο. Πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ήδη τη μεταφορά eSIM σε iPhone, αλλά η Google λέει ότι η γερμανική Deutsche Telekom είναι η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που το υποστηρίζει σε Android.

Μια άλλη δυνατότητα eSIM που δεν έχει φτάσει στο Android είναι η μετατροπή μιας φυσικής SIM σε eSIM. Προηγούμενες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι η Google το δοκιμάζει ήδη, αν και δεν είναι σαφές εάν θα κάνει το ντεμπούτο του μαζί με τη μεταφορά eSIM αργότερα φέτος.

Apple iPhone 14 Plus

Η έκδοση iPhone 14 της Apple στις ΗΠΑ διατίθεται χωρίς υποδοχή SIM. / © NextPit

Η Google σχεδιάζει επίσης να κυκλοφορήσει μια χούφτα βελτιώσεων στις υπηρεσίες και τις εφαρμογές Android και Wear OS. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το Magic Eraser στο Google Photos, το οποίο προηγουμένως ήταν αποκλειστικό για τηλέφωνα Pixel. Η ενσωματωμένη λειτουργία αφαιρεί ανεπιθύμητα αντικείμενα και φωτοβομβιστές από τις φωτογραφίες σας. Επιπλέον, υπάρχουν βελτιώσεις στο Google Keep και στο Fast Pair, μεταξύ άλλων.

Ποιες δυνατότητες iPhone θα θέλατε να προσθέσει η Google στο Android; Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας.

Πηγή:
Google

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here