Το Apple Watch είναι πολύ αργό; 15 συμβουλές για να επιταχύνετε το Apple Watch σας

0
147
Πώς να διορθώσετε το Apple Watch πολύ αργό

Είναι ένας ανείπωτος κανόνας ότι τα gadget τείνουν να επιβραδύνουν καθώς γερνούν. Το Apple Watch δεν αποτελεί εξαίρεση. Ενώ το κορυφαίο Apple Watch θα λειτουργεί πάντα ομαλά, οι παλαιότερες γενιές θα έχουν προβλήματα μπαταρίας και τραυλισμό. Διαβάστε μαζί για να μάθετε τη λύση στο τελευταίο πρόβλημα.

  1. Επανεκκινήστε το ρολόι σας
  2. Μην αφήνετε πολλές εφαρμογές ανοιχτές στο dock
  3. Μειώστε την κίνηση
  4. Απενεργοποίηση αυτόματης εγκατάστασης εφαρμογής
  5. Απεγκαταστήστε ανεπιθύμητες εφαρμογές
  6. Απενεργοποιήστε την ανανέωση της εφαρμογής στο παρασκήνιο
  7. Απενεργοποιήστε τον αυτόματο συγχρονισμό φωτογραφιών
  8. Καταργήστε τις λίστες αναπαραγωγής Apple Music
  9. Εκκαθάριση δεδομένων ιστότοπου
  10. Απενεργοποιήστε το χρονόμετρο πλυσίματος χεριών
  11. Απενεργοποιήστε την υπενθύμιση προπόνησης
  12. Απενεργοποιήστε τις ενημερώσεις εφαρμογών
  13. Ενημέρωση στο πιο πρόσφατο watchOS
  14. Επαναφέρετε το Apple Watch σας
  15. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

1. Επανεκκινήστε το ρολόι σας

Κάθε φορά που τα smartphone αισθάνονται καθυστερημένα, η επανεκκίνηση της συσκευής λύνει το πρόβλημα. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε για να επαναφέρουμε την προσωρινή μνήμη και να ελευθερώσουμε τη μνήμη RAM. Και αυτός είναι ο λόγος που προτείνω να επανεκκινήσετε το Apple Watch σας ως πρώτο βήμα.

Προχωρήστε και επανεκκινήστε το Apple Watch και δείτε αν παρατηρήσετε αλλαγές. Επίσης, για όσους δεν γνωρίζουν, ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα που θα σας βοηθήσει να επανεκκινήσετε το Apple Watch σας.

2. Μην αφήνετε πολλές εφαρμογές ανοιχτές στο dock

Το iPhone έχει εξαιρετική διαχείριση μνήμης και δεν έχουμε συνηθίσει να αφαιρούμε εφαρμογές από το παρασκήνιο. Ωστόσο, το Apple Watch, ειδικά τα παλαιότερα μοντέλα, δεν έχουν παρόμοιο υλικό. Και έτσι, η κατάργηση των εφαρμογών από το φόντο είναι κάτι που προτείνω.

Δείτε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε εφαρμογές από το παρασκήνιο,

  1. Ξεκλειδώστε το Apple Watch σας.

  2. Πατήστε το Πλαϊνό Κουμπί μία φορά.
  3. Σύρετε προς τα αριστερά στις κάρτες εφαρμογών και κλείστε τις μία προς μία.

3. Μειώστε την κίνηση

Τα προϊόντα της Apple φημίζονται ότι διαθέτουν ομαλά κινούμενα σχέδια. Ωστόσο, η GPU της συσκευής λειτουργεί εδώ και επηρεάζει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας. Και δεδομένου ότι διατίθενται ορισμένοι πόροι για την εκτέλεση αυτών των κινούμενων εικόνων, μπορεί να οδηγήσει σε μια ασταθή εμπειρία.

Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια στο Apple Watch. Και να πώς μπορείτε να το κάνετε,

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας.
  2. Πλοηγηθείτε στην Προσβασιμότητα.
  3. Πατήστε Μείωση κίνησης.
  4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή Reduce Motion στην επόμενη σελίδα.

    Μειώστε την κίνηση στο Apple Watch

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο iPhone.

4. Απενεργοποιήστε την εγκατάσταση της αυτόματης εφαρμογής

Πολλές εφαρμογές iPhone διαθέτουν συμβατές συνοδευτικές εφαρμογές Apple Watch. Κάθε φορά που εγκαθιστάτε μία από αυτές τις εφαρμογές, η συνοδευτική εφαρμογή εγκαθίσταται στο Apple Watch σας από προεπιλογή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αυτόματης εγκατάστασης εφαρμογών και να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης στο Apple Watch.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή αυτόματης εγκατάστασης εφαρμογής.

    Απενεργοποίηση αυτόματης εγκατάστασης εφαρμογής ή Apple Watch

5. Απεγκαταστήστε ανεπιθύμητες εφαρμογές

Απενεργοποιήσαμε τη ρύθμιση που εγκαθιστά αυτόματα τις συνοδευτικές εφαρμογές στις προηγούμενες ρυθμίσεις. Τι γίνεται όμως με τις ανεπιθύμητες εφαρμογές που έχουν ήδη εγκατασταθεί και πιάνουν τον χώρο αποθήκευσης του Apple Watch σας; Σας συνιστώ να τα απεγκαταστήσετε και να ελευθερώσετε λίγο χώρο αποθήκευσης.

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό που θα σας βοηθήσει να απεγκαταστήσετε εφαρμογές από το Apple Watch σας. Διαθέτει επίσης βήματα που σας βοηθούν να αποκρύψετε εφαρμογές από το Apple Watch για να φαίνεται χωρίς ακαταστασία.

6. Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο

Ο τίτλος “Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο” είναι αρκετά αυτονόητος. Οι εφαρμογές εκτελούνται συνεχώς και ανανεώνονται στο παρασκήνιο. Είναι ένα από εκείνα τα χαρακτηριστικά που αδειάζουν την μπαταρία πολύ γρήγορα και συνιστάται η απενεργοποίησή της για διατήρηση της απόδοσης και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Επιλέξτε Ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο.
  4. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή στο επάνω μέρος. Ή μπορείτε ακόμη και να απενεργοποιήσετε την εναλλαγή για επιλεγμένες εφαρμογές ξεχωριστά.

    Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογής στο παρασκήνιο στην εφαρμογή παρακολούθησης

7. Απενεργοποιήστε το Automatic Photo Sync

Μπορείτε να εκτελέσετε πολλές εργασίες στο Apple Watch και μερικές φορές λειτουργεί ως αντικατάσταση του iPhone σας. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό είναι το Automatic Photo Sync που σας επιτρέπει να προβάλλετε τις εικόνες από το iPhone σας στο Apple Watch. Ωστόσο, έχει το κόστος της κατάληψης χώρου στο Apple Watch σας.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και να εξοικονομήσετε χώρο στο Apple Watch σας,

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας.
  2. Μεταβείτε στις Φωτογραφίες.
  3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή συγχρονισμού φωτογραφιών.

    Απενεργοποιήστε τον αυτόματο συγχρονισμό φωτογραφιών μέσω της εφαρμογής Watch

8. Καταργήστε τις λίστες αναπαραγωγής Apple Music

Ακριβώς όπως οι φωτογραφίες συγχρονίζονται στο Apple Watch, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τις λίστες αναπαραγωγής Apple Music στο Apple Watch και να τις χρησιμοποιήσετε χωρίς το iPhone. Και τώρα, γνωρίζουμε ότι ο αποθηκευτικός χώρος στο Apple Watch είναι περιορισμένος. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα και να εξοικονομήσετε χώρο αποθήκευσης:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Watch στο iPhone σας.
  2. Πλοηγηθείτε στη Μουσική.
  3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή για όλες ή ορισμένες λίστες αναπαραγωγής της επιλογής σας.

    Καταργήστε τις λίστες αναπαραγωγής Apple Music στο Apple Watch

9. Εκκαθάριση δεδομένων ιστότοπου

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Apple Watch δεν διαθέτει το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari, για ποια δεδομένα ιστότοπου μιλάμε εδώ; Λοιπόν, ενώ το Apple Watch στερείται υποστήριξης προγράμματος περιήγησης, όποτε λαμβάνετε έναν σύνδεσμο στο iMessage, μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση του συνδέσμου στο Apple Watch, και αυτό είναι το τι δεδομένα αποθηκεύονται στο Apple Watch.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Apple Watch.
  2. Πατήστε Γενικά.
  3. Επιλέξτε Δεδομένα ιστότοπου.
  4. Πατήστε Εκκαθάριση δεδομένων ιστότοπου.
  5. Επιβεβαιώστε την επιλογή σας πατώντας Εκκαθάριση δεδομένων.

    Διαγραφή δεδομένων ιστότοπου στο Apple Watch

Υ.Γ. Υπάρχει ένας μυστικός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο Apple Watch σας. ελέγξτε αυτό το hack για να μάθετε περισσότερα.

10. Απενεργοποιήστε το χρονόμετρο πλυσίματος χεριών

Η Apple παρουσίασε το Hand Washing Detection με το watchOS 7. Αν και είναι χρήσιμο χαρακτηριστικό, καταναλώνει μεγάλο αριθμό πόρων. Και εδώ είναι πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα,

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Apple Watch.
  2. Πλοηγηθείτε στο Πλύσιμο χεριών.
  3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή χρονοδιακόπτη πλυσίματος χεριών.

    Απενεργοποιήστε το χρονόμετρο πλυσίματος χεριών στο Apple Watch

11. Απενεργοποιήστε την Υπενθύμιση προπόνησης

Το Apple Watch είναι ένας συνδυασμός έξυπνου ρολογιού και ιχνηλάτη γυμναστικής. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι να βοηθά τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους. Και η Υπενθύμιση Προπόνησης στο Apple Watch εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Αλλά εάν έχετε ήδη μια ρουτίνα και θέλετε το Apple Watch σας να επενδύσει τους πόρους του, ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία.

12. Απενεργοποιήστε τις ενημερώσεις εφαρμογών

Ναι, η απεγκατάσταση μιας εφαρμογής είναι η καλύτερη λύση για να εξοικονομήσετε χώρο στο Apple Watch σας. Ωστόσο, εάν πρέπει να διατηρήσετε ορισμένες εφαρμογές και λειτουργούν άψογα, η απενεργοποίηση των Αυτόματων ενημερώσεων εφαρμογών είναι η διαδρομή προς τα κάτω. Μπορείτε να ενημερώσετε μια εφαρμογή εάν έχει κάποια σφάλματα ή να είναι στην τρέχουσα σταθερή έκδοση. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις Αυτόματες ενημερώσεις εφαρμογών.

13. Ενημέρωση στο πιο πρόσφατο watchOS

Μερικές φορές, η έκδοση του watchOS που εκτελείται στο Apple Watch σας μπορεί να μαστίζεται με σφάλματα. Και όπως γνωρίζουμε, η Apple έχει καλό ιστορικό στην παροχή ενημερώσεων λογισμικού στις περισσότερες συσκευές της.

Επί του παρόντος, έχουμε το watchOS 9 στα στάδια beta του και το watchOS 8 είναι σταθερό σαν βράχος. Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να ενημερώσετε το Apple Watch στην πιο πρόσφατη έκδοση του watchOS.

14. Επαναφέρετε το Apple Watch

Το τελευταίο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας είναι η επαναφορά μιας συσκευής. Και αυτό ακριβώς πρέπει να κάνετε εάν καμία από τις προαναφερθείσες μεθόδους δεν βοήθησε στην επίλυση του προβλήματός σας. Ακολουθεί ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε το Apple Watch σας.

15. Επικοινωνήστε με την Υποστήριξη της Apple

Όταν όλα αποτύχουν, η υποστήριξη της Apple είναι η τελευταία σας σωτηρία. Εάν το Apple Watch σας είναι κάτω από το AppleCare ή το AppleCare Plus, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακόμα κι αν δεν καλύπτεστε από εγγύηση, η υποστήριξη της Apple σίγουρα θα είναι σε θέση να παρέχει τις υπηρεσίες της και να βρει την καλύτερη λύση για εσάς. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επικοινωνήσετε με την Υποστήριξη της Apple.

Ελπίζω ότι αυτό το άρθρο βοήθησε στην επίλυση του προβλήματός σας. Τα Apple ρολόγια γερνούν με χάρη. Ωστόσο, είναι ηλεκτρονικά gadget με διάρκεια ζωής και θα αρχίσουν να δυσλειτουργούν μετά από ένα ορισμένο διάστημα. Ίσως είναι καιρός να αναβαθμίσετε το Apple Watch σας, εάν προκαλεί συνεχώς προβλήματα. Επίσης, ποια σειρά Apple Watch χρησιμοποιείτε;

Διαβάστε περισσότερα:

  • Πώς να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το κινητό στο Apple Watch.

  • iOS 16: Πώς να ορίσετε υπενθυμίσεις φαρμάκων στο iPhone και το Apple Watch.

  • Το σάρωση του Apple Watch προς τα πάνω δεν λειτουργεί; Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here