Το 360 Vis Nav της Dyson είναι μια ισχυρή ηλεκτρική σκούπα ρομπότ με αναδυόμενο βραχίονα

0
75
Κενό ρομπότ Dyson 360 Nav Vis
© Dyson

Ενώ η Dyson είναι δημοφιλής για τις ηλεκτρικές σκούπες και τις ηλεκτρικές σκούπες χειρός, η μικρή της οικογένεια ρομπότ δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει πολλούς καταναλωτές στο παρελθόν. Τώρα, η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προσπαθεί να αναβιώσει τη φήμη της στον τομέα των έξυπνων ρομποτικών με την κυκλοφορία του premium και ισχυρού ρομποτικού κενού που ονομάζεται 360 Vis Nav.

Το Dyson 360 Vis Nav είναι η τρίτη ηλεκτρική σκούπα ρομπότ που παρουσίασε η μάρκα μετά το ογκώδες Dyson 360 Eye πριν από αρκετά χρόνια και το Dyson 360 Huerist το 2020. Η Dyson λέει ότι το νέο καθαριστικό είναι πολύ πιο συμπαγές από τις προηγούμενες γενιές και μπορεί να περάσει κάτω από έπιπλα με ένα διάκενο ύψους 3,9 ιντσών (99 mm). Αυτό είναι συγκρίσιμο με πολλές σκούπες ρομπότ όπως το Roborock S8 (ανασκόπηση) και το Dream L10s Ultra της Xiaomi.

  • Διαβάστε επίσης: Οι τελευταίες σκούπες ρομπότ της Xiaomi συγκρίνονται

Το Dyson 360 Vis Nav διαθέτει αναδιπλούμενο πλαϊνό σάρωθρο για καθαρισμό άκρων

Το 360 Vis Nav της Dyson έχει σχέδιο σε σχήμα D με μπάρα βούρτσας από άκρη σε άκρη που του επιτρέπει να καθαρίζει μια ευρύτερη περιοχή από τα περισσότερα ρομπότ. Επιπλέον, υπάρχει πλέον ένας μηχανικός βραχίονας συνδεδεμένος με ένα πλαϊνό σάρωθρο στη μία πλευρά που ξεπροβάλλει και εκτείνεται στους τοίχους κατά τον καθαρισμό. Προφανώς, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που λείπει από άλλα καθαριστικά της αγοράς.

Dyson 360 Nav Vis

Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ Dyson 360 Nav Vis διαθέτει ανασυρόμενη βούρτσα για καθαρισμό άκρων. / © Dyson

Μια άλλη μοναδική δυνατότητα του Dyson 360 Vis Nav είναι η ανίχνευση σκόνης. Χρησιμοποιεί μια σειρά αισθητήρων επιπλέον της κάμερας fish eye 360 ​​μοιρών που είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία SLAM (Simultaneous Localization and Mapping) για πλοήγηση στους χώρους και αποφυγή εμποδίων, ενώ δημιουργεί έναν χάρτη θερμότητας όπου υπάρχει σκόνη.

Όσον αφορά την απόδοση καθαρισμού, η Dyson πρόσθεσε ότι ο προσαρμοσμένος κινητήρας μέσα στο 360 Vis Nav παράγει 110.000 rpm που μεταφράζεται σε έως και 6 φορές περισσότερη ισχύ αναρρόφησης σε σύγκριση με άλλες σκούπες ρομπότ. Ωστόσο, ο ισχυρός κινητήρας έχει επίσης ως αποτέλεσμα έναν ελαφρώς σύντομο χρόνο λειτουργίας 50 λεπτών πριν το robovac επιστρέψει αυτόματα στη βάση του και συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε μετά την πλήρη φόρτιση.

Dyson 360 Nav Vis

Το Dyson 360 Vis Nav ανιχνεύει τη σκόνη και δημιουργεί έναν χάρτη θερμότητας που μπορεί να προβληθεί στην εφαρμογή Dyson My App. / © Dyson

Μιλώντας για την αποβάθρα, η απόρριψη του κάδου σκόνης γίνεται χειροκίνητα καθώς δεν υπάρχει σταθμός αυτόματης εκκένωσης ή αυτοκαθαρισμού. Αντίθετα, λαμβάνετε ένα φίλτρο κινητήρα δύο σταδίων εκτός από τον κυκλώνα απορριμμάτων που διαχωρίζει τη σκόνη, τις τρίχες και τα σωματίδια μαζί με τον καθαρισμό της ροής αέρα.

Το Dyson 360 Vis Nav κυκλοφορεί ήδη στην Αυστραλία. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά συνοδεύονται από μια απότομη τιμή για το robovac που κοστίζει $2.399 AUD (~ $1600 USD) στο Land Down Under.

Πόσα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ; Ποια είναι η γνώμη σας για το Dyson 360 Vis Nav και τις δυνατότητές του; Πείτε μας στην ενότητα σχολίων.

Πηγή:
Ντάισον

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here